Rosberg a câştigat Marele Premiu al statului Monaco

de Daniel Popescu
Duminica, 26.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut la Monaco prima victorie din acest sezon într-o cursă care a fost întreruptă aproape 20 de minute şi în care Sebastian Vettel şi Mark Webber au completat podiumul.

Întregul weekend a decurs perfect. Am avut un start teribil şi am fost foarte aproape de Vettel şi Hamilton, dar după aceea am controlat ritmul. Monopostul a fost cu adevărat bun, pneurile s-au menţinut bine şi, de fapt, asta a fost cheia cursei.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Marele Premiu al statului Monaco şi-a respectat blazonul de procesiune şi în sezonul 2013, oferind un număr limitat de depăşiri în frunte pe parcursul celor 78 de tururi şi strategii similare pentru opririle la boxe.

Plecat din pole position, Nico Rosberg nu a mai înregistrat problemele cu pneurile din precedentele două curse şi şi-a păstrat poziţia de lider pe tot parcursul cursei, reuşind să treacă cu bine de prima intrare la boxe, de cele două intrări ale Safety Car-ului pe circuit şi de întreruperea de aproape 20 de minute a cursei după un incident între Max Chilton şi Pastor Maldonado.

Lewis Hamilton părea capabil să completeze performanţa coechipierului său cu un loc doi, însă prima intrare a Safety Car-ului din turul 30 i-au forţat pe piloţii Mercedes să intre simultan la boxe. Din acest motiv, britanicul a pierdut timp preţios şi a fost depăşit de Sebastian Vettel şi Mark Webber, care au progresat astfel pe locurile doi şi trei fără să iasă în evidenţă prin manevre de depăşire. 

Hamilton a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru, însă atât acest rezultat, cât şi victoria lui Rosberg sunt sub semnul întrebării după ce Red Bull Racing a înaintat un protest oficial cu privire la testul privat efectuat de germani după cursă de la Barcelona. Un verdict al comisarilor de cursă de la Monaco este aşteptat în cursul acestei zile. 

PEREZ ŞI SUTIL, ARTIZANII DEPĂŞIRILOR

Sunt mulţumit de rezultat, pentru că ştim că este dificil să depăşeşti aici. Am avut un start fantastic, dar nu am avut pe unde să depăşesc.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sergio Perez a fost unul dintre protagoniştii cursei după ce a impresionat prin depăşirile succesive efectuate în timpul cursei împotriva coechipierului Jenson Button şi a lui Fernando Alonso, care a fost nevoit să-i cedeze poziţia după ce a tăiat şicana de la ieşirea din tunel. Totuşi, în încercarea de a obţine locul cinci, mexicanul s-a acroşat cu Kimi Raikkonen şi a fost nevoit să abandoneze, în timp ce pilotul echipei Lotus a intrat la boxe, a revenit pe locul 16 şi a terminat pe 10 după o serie rapidă de depăşiri datorate pneurilor semnificativ mai rapide.

Adrian Sutil a profitat cel mai mult de incidentul Perez-Raikkonen şi a terminat pe locul cinci la capătul unei curse în care i-a depăşit pe Button şi Alonso prin manevre similare în acul de păr. Jean-Eric Vergne a obţinut un nesperat locul opt pentru Toro Rosso, urmat de Paul di Resta la volanul celui de-al doilea monopost Force India.

ACCIDENTE TIPICE PENTRU MONACO

Ştiam că lucrurile sunt un pic în defavoarea noastră, dar am avut un start bun, iar după aceea totul a fost despre conservarea pneurilor.

A fost complet previzibil. În general, am pilotat prin jur şi am conservat pneurile.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Aşa cum era de aşteptat, Monaco a oferit numeroase incidente care au necesit neutralizarea cursei. Tonul a fost dat de Felipe Massa, care în turul 30 a suferit un accident identic cu cel din antrenamentele de sâmbătă şi, după ce a abandonat lovind glisierele metalice, a generat prima apariţie a Safety Car-ului.

Cursa s-a reluat în turul 39, dar a fost întreruptă timp de aproape 20 de minute în turul 46 după un acroşaj intre Max Chilton şi Pastor Maldonado. Pilotul Williams s-a lovit puternic de parapeţii din virajul Tabac, care au căzut pe circuit pe aproape toată lăţimea pistei. Piloţii au profitat de ocazie pentru a schimba pneurile, Raikkonen fiind singurul din top 10 care a ales pneurile soft, însă în turul 62 maşina de siguranţă a revenit pe circuit după ce Romain Grosjean l-a lovit din spate pe Daniel Ricciardo, amândoi fiind nevoiţi să abandoneze.

În total, şapte piloţi au fost nevoiţi să abandoneze la Monaco: Charles Pic (Marussia), Massa, Maldonado, Bianchi, Ricciardo, Grosjean şi Perez, însă ultimul a fost considerat clasat pentru că a parcurs peste 90% din distanţa cursei. Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Vettel, care a fost cronometrat cu 1:16.577 în turul 77.

MONACO - REZULTATE CURSE

 1.  Rosberg        Mercedes
 2.  Vettel         Red Bull-Renault
 3.  Webber         Red Bull-Renault
 4.  Hamilton       Mercedes
 5.  Sutil          Force India-Mercedes
 6.  Button         McLaren-Mercedes
 7.  Alonso         Ferrari
 8.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari
 9.  Di Resta       Force India-Mercedes
10.  Raikkonen      Lotus-Renault
11.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari
12.  Bottas         Williams-Renault
13.  Gutierrez      Sauber-Ferrari
14.  Chilton        Marussia-Cosworth
15.  van der Garde  Caterham-Renault
DNF. Perez          McLaren-Mercedes
DNF. Grosjean       Lotus-Renault
DNF. 
Ricciardo Toro Rosso-Ferrari DNF. Bianchi Marussia-Cosworth DNF. Maldonado Williams-Renault DNF. Massa Ferrari DNF. Pic Caterham-Renault World Championship standings, round 6: Drivers: Constructors: 1. Vettel 107 1. Red Bull-Renault 164 2. Raikkonen 86 2. Ferrari 123 3. Alonso 78 3. Lotus-Renault 112 4. Hamilton 62 4. Mercedes 109 5. Webber 57 5. Force India-Mercedes 44 6. Rosberg 47 6. McLaren-Mercedes 37 7. Massa 45 7. Toro Rosso-Ferrari 12 8. Di Resta 28 8. Sauber-Ferrari 5 9. Grosjean 26 10. Button 25 11. Sutil 16 12. Perez 12 13. Ricciardo 7 14. Hulkenberg 5 15. Vergne 5

Comentarii (67)

  • Grosjean
    Monaco=circuitul pentru accidente, nicidecum pentru cursa de F1
    41 28
  • Urata cursa! Daca s-ar putea vota scoaterea unui circuit din calendar, Monaco ar castiga detasat. Mai bine dormeam. :)
    55 29
  • Impecabil - enough said
    7 5
  • Felicitari Nico si Mercedes totusi este posibil ca astazi sa avem confirmarea ca testele ajuta :).
    Cursa plictisitoare in prima parte si amortita in a doua.Noroc cu cei de pe sky sport care au animat cursa. Ferrari au fost stersi, Alonso "amortit" iar Massa a "disparut in fundal" din nou....Si avem un nou kamikaze in persoana lui Perez.
    41 9
  • @Grosjean - bine, pentru tine e egal de usor sa ai accidente indiferent de circuit :))
    10 9
  • Mă așteptam mai mult de la Alonso...dar rămâne o enigmă cum a ajuns în puncte Raikkonen.
    45 2
  • !!! Vettel !!! Top of the class. Mi-a placut macaronarul, a fost extralarge :)) S-o tina tot asa. Aici s_a vazut adevaratii piloti talentati, alfonso traficant de lux :)) sa-si cumpere niste oglinzi mari, eventual de camion sa vada mai bine cand este depasit :)))))
    28 35
  • pana la urma cati piloti au terminat cursa?
    1 3
  • ce fani de "carton"...daca castiga Alonso cursa toata lumea era fericita..circuitul era perfect etc

    Felicitari echipei Mercedes , in special lui Nico P1 antrenamente , calificari , cursa.

    Job Done!
    35 24
  • chipicao
    well, pneurile au contat mai putin aici pentru ca nu sunt viraje cu multe g-uri. Si astfel situatia a revenit la normal. Vettel trage tare tot campionatul asa cum a facut in ultimii ani. Este campionul pe merit. Rivalul lui Alonso e plecat de multa vreme la culcarica dar Monte nu vrea sa admita ca doarme altu mai mult ca el si inca in propria ograda. Alonso nu a fost departe de prestatia din 2010 cand a parcat in gard la Casino.
    ps: e buna ideea cu oglinzile de camion pe masina lui Alonso. Mai ramane sa-l facem sa se si uite in ele.
    20 18
  • pinochio
    asa deci funi ferrari .... daca ar fi castigat adulatoo` ati fi zis ca e un circuit de mana pilotului si ca numai el merituosus e de vina pentru asa isprava cum nu a mai vazut lumea. Altfel, e o cursa plictisitoare si circuitul trebuie scos din calendar ...
    19 20
  • Perez si Sutil, adevaratii eroi ai zilei de astazi!!! Ei au generat spectacolul cursei!!!
    29 14
  • SU-TIL!
    7 5
  • @Grosjean
    Ai dreptate! Mi-e cel mai insuportabil circuit de F1. Sa-i puna d...u sine pe circuit si cel ce obtine cel mai bun tur in calificari acela sa castige ca de depasit ti-e imposibil sa depasesti curat, trebui musai sa franezi puternic pana-ti rozi pneurile de pe fata ori sa intri in pilotul din fata sau sa scurtezi exagerat sicanele. De ce d...u o fi circuitul asta pastrat in calendar nu-mi dau seama.Vorba lui BlueEnergy: " daca s-ar putea vota scoaterea unui circuit din calendar, Monaco ar castiga detasat".
    21 17
  • SchumyTW
    Pilotii raman aceiasi, dar Mercedes a trisat!
    Ferrari au facut si ei teste cu Pirelli dupa circuitul din Bahrain, dar au facut teste cu masina din 2010. Mercedes a fost mai smechera si a facut 3 zile de teste cu masina din 2013, adica 1000 km, distanta cat 3 curse si ceva - asta da avantaj!
    Din cauza asta a fost secret, urat, foarte urat!
    30 11
  • Perez penalizat etapa viitoare cu 5 poziti pe grila.
    30 3
  • Bv Rosberg, bv Mercedes! Vettel, Webber au avut noroc la primul safety car, Hamilton a avut cu ce dar nu a avut pe unde sa depaseasca, Alonso a dormit azi, frumoase manevrele lui perez mai putin ultima care a provocat si retragerea lui dar si intrarea la boxe a lui kimi.

    Offtopic pentru @ferr: Ziceai intr-un post anterior ceva de un loc 10 pentru mercedes azi :)) Era sa fie un loc 10 pt alonso;0
    multa bafta!
    12 11
  • Fan F1
    Era natural ca pe un circuit stradal sa fie incidente, pana la urma, Perez i-a ruinat cursa lui Raikkonen, i-a ruinat-o si lui Alonso si deh doar ei doi aveau nevoie de puncte. Pe Perez il doare in fund daca nu castiga puncte pentru ca oricum, sansa la o victorie este zero, la titluri este cam tot acolo. Desi greseala este a lui Alonso si Raikkonen ca nu s-au descurcat mai bine in calificari, iar schimbarile la boxe ale amandorura au fost prost gandite. Massa si Grosjean sa bea niste apa, accidentul lui Maldonado... urat, in rest mi-a placut cum a controlat cursa Rosberg. Era un circuit pe care avea sansa de a castiga si s-a tinut bine. Bravo lui, dar cel care a castigat cele mai multe puncte a fost Vettel care isi pastreaza pozitia de leader in fata celor carora le-a fost ruinata cursa de un pilot un pic prea increazator, daca nu ma insel a si abandonat plin de incredere.

    P.S. Tare faza cu Keke si Nico Rosberg, o realizarea foarte frumoasa, nu cred ca vom mai vedea alta in acesti ani. Victoria de aici conteaza mai mult din acest punct de vedere decat prin prisma punctelor. Bravo Rosberg :P
    30 3
  • hulubu
    nu pot comenta altceva.... nustiu cat timp va trece pana ma voi adapta cu f1 fara de schumacher. Pacat, anul asta in care au inceput a mai da roade el a plecat... au mizat pe ham asteptand mai mult.
    In locul lui kimi acum i-as rade vreo doua lui persic, mare tont mai e ala, sa depasesti in curba pe interior aici???
    15 3
  • zebelin
    ce are dom'le circuitul asta cu Alonso? Cand nu se repede gardul la Alonso se reped altii sa-l depaseasca si tot asa. Cum sa faci performanta pe un asa ne-circuit. Uf, uf, of, of.
    15 12
  • imi plac pilotii incisivi ,imi plac depasirile ,pana la urma e normal sa imi placa asta ,doar ca perez usor usor devine grojan2
    27 1
  • bbrunes
    Nu stiu cum de vi s-a parut voua ca Alonso a dormit toata cursa. Daca nu ma insel, a incercat jumatate de cursa sa il intreaca pe Kimi, fara a-l lovi (asa cum Perez a facut-o) si, inr est, a incercat sa se apere de cei din spatele sau ori sa termine cursa fara a abandona, caci daca Perez ori altcineva era in locul sau, Sutil nu iesea viu din acea depasire...putea sa loveasca, asa cum Perez a facut-o de atatea ori, nu doar sa taie o sicana..insa a preferat sa piarda pozitia, decat sa piarda intreaga cursa.
    Vettel nu a avut parte de astfel de dificultati, nu a facut nimic fata de Rosberg, iar Webber i-a pazit spatele..
    Perez si Sutil au facut o cursa foarte buna, insa nu trebuie sa fie doar agresiv si sa te arunci inainte, fara sa gandesti....cum cei de la Ferrari obisnuisera sa spuna la un moment dat, mai degraba o problema, decat o catastrofa..mai degraba pierzi o pozitie si iei 6-7 puncte, decat sa te trezesti cu masina avariata si poate chiar probleme de sanatate..
    25 5
  • pe Shumy l-am vazut depasind in acul "Lowe"intr-o busculada de prim tur,acum f multi ani,bravo Sutil,doua superbe depasiri,iar lui Rosberg numai de bine daca victoria n-a fost manareala
    11 0
  • Mare bou acest Perez!!! Merge ca boul inainte! Nu conteaza pe cine loveste! Dupa el potopul. Mare prost!
    28 8
  • off iarasi a avut noroc Alonso... Trebuia sa termine pe 9 sa ia doar 2 puncte, dar datorita tampeniei lui Perez asupra lui Raikkonen, Fernando a luat 6 puncte. Pacat... oricum s-a dus iar la 30 de puncte Vettel... Speram ca Fernando rateaza iarasi la musteataaaaaaaaaaa
    19 31
  • anul viitor nu o sa imi mai irosesc ziua de duminica doar ca sa ma uit la cursa asta.....poate ca e ceva extraordinar sa castigi aici, dar nu mai e ceva extraorgdinar sa privesti cursa de la monte carlo de foarte multa vreme. Felicitari lui rosberg.
    5 0
  • Cursa plictisitoare, insa inspre final terminatul de Perez mi-a intins nervii la maxim. Nu inteleg unde a vrut sa se bage? Daca Alonso a adormit, nu inseamna ca si Kimi adormise. Ce cauta acest pilot ANTITALENT in Formula 1 si mai ales la o echipa renumita in acest sport?
    Sincer, chiar ma asteptam sa faca Grosjan ceva! Daca l-as pune sa-mi duca gunoiul s-ar mpiedica cu stangu-n dreptu.
    Cat despre Massa, daca Senna ar vedea ce faci tu la Ferrari, s-ar intoarce in mormant de rusine.
    Felicitari Kimi pentru acele 4 depasiri in 2 tururi, mai ai nevoie de cateva curse sa-i depasesti recordul lui Shumy, pacat ca nu au aratat terminatii astia depasirile, insa pe maine se poate gasii pe internet toata cursa onboard.
    @ X_Zone : la 39 de ani esti cam prost si cam incuiat la minte. 'Macaronarul' acesta intr-un an castiga mai mult decat castigi tu si viitori tai copii defecti intr-o viata
    6 0
  • Io zic sa modificati numele echipei RedBull ca nu mai e Renault ca e Infiniti Red Bull asta ca offtopic.

    Ontopic, Raikkonen demonstreaza ca se poate si la Monaco sa depasesti, efectuand 3 depasiri intr-un singur tur, Perez e un idiot, Grosjean e un loser (excepand faptul ca greselile facute poate se datoreaza faptului ca sotia lui e pe cale sa nasca daca bine stiu eu , daca gresesc sa ma corectati ), imi pare rau pentru Maldonado, iar Massa nu stiu ce a fost in capul lui sa traga la indigo incidental din P3 ... Sutil a facut ceva extraordinar! Bravo lui.

    In final a fost cea mai spectaculoasa cursa in ultimii ani dat fiind faptul ca a fost de atatea ori safety car-ul pe circuit si red flag...
    19 5
  • bravo force india, in special Sutil si DI Resta ,depasiri frumoase pe un circuit imposibil,ce e bine pe acest circuit caci mai reduce din avansul masinilor de top si lasa sa iese in evidenta cat de meserias este pilotul,in schimb nu vad a fi un circuit extraordinar,dar are traditie
    1 0
  • doua echipe le "sufla in ceafa"celor de la Ferrari,si ei se multumesc ca-si conserva locul secund,dar sa-i trezeasca cineva,ca nu asta e scopul pentru care participa in formula1si ca TOTI is de vina ,si ca NIMENI nu e de neinlocuit,si ca ORICIND se poti s-o iei de la ZERO!
    Demisii,fratilor...
    6 7
  • o cursa interesanta, tipica pentru circuitul din monaco, am avut noroc cu perez si sutil ca au mai facut cate artificii ca alt fel era foarte plictisitoare, ferrari nu reuseste sa se adune si intra in acest carusel al formei(cursa castigata urmata de cursa terminata la limita punctelor), toate felicitarile pentru rosberg ca a stiut cum sa gestioneze pneurile, a mers ca un adevarat neamt, hamilton dupa parerea mea s-a sacrificat pentru rosberg, l-a tinut in spate pe vettel, in montreal cred ca se va vedea cu adevarat daca aceste teste de 3 zile au avut succes pentru mercedes, presa este speculatiza si se pot intelege vrute si nevrute, adevarul este mereu la jumate
    9 1
  • @daniel.popescu
    ",,,,oferind un număr limitat de depăşiri în frunte pe parcursul celor 78 de """puncte"""......"
    78 de PUNCTE???
    5 2
  • andrey_1293
    Pentru cei care sunt suparati pe circuit - traseul este in calendar datorita prestigiului. Este singurul Mare Premiu care a ramas in calendar an de an inca de la infiintarea F1.

    Nu este vorba despre oportunitati de depasire, pneuri, piloti si alte chestii dinastea, este vorba de numele de Monte Carlo si tot ce ofera el, asa ca F1 cred ca o sa mai faca opriri an de an aici, pentru mult timp de-acum incolo. In weekendul de cursa se desfasoara multe evenimente aici, de la meciuri de fotbal caritabile, defilari de moda, cluburi si multe altele. Nu a fost an in care sa nu vad aici celebritati care mai de care. Red Bull a celebrat frumos victoriile aici, in 2010 si 2011 au facut o baie in piscina alaturi de toata presa apoi s-a aruncat in mare toata echipa. Nu exista podium de premiere, pilotii sunt felicitati chiar de print si multe alte detalii care fac cursa sa fie diferita fata de restul. De cand ma uit la F1 stiu ca etapa de la Monaco este doar de umplutura.
    3 0
  • Nu Rosberg a stiut sa gestioneze pneurile, ci baietii aia de la Pirelli i-au ajutat in teste. Mai ziceam de RBR, dar nemtii sunt si mai rau... Rosberg a mers la fel. E interesant cu se fac niste teste, si hop pneurile rezista. Acum oare Mercedes mai vrea sa se schimbe pneurile?
    Cei care spun ca Alonso a dormit, probabil nu au habar ce inseamna cursa de la Monaco. Daca pierzi o pozitie, greu o mai recuperezi. Apoi nu are rost sa-ti strici pneurile ca sa recuperezi o pozitie. Plus ca nu te poti apara asa cum o faci pe alte circuite. Risti sa bagi adversarii in pereti, iar daca ii feresti esti iarasi penalizat. F1... un sport in care astepti sa fii depasit daca nu ai cea mai rapida masina.

    @altair. E normal sa te bucuri. Alta victorie Mercedes nu ai sa mai vezi sezonul asta. Urmeaza circuite pe care Ferrari sunt foarte rapizi.
    21 4
  • cum e posibil domnilor de la digi sa taiati transmisia in direct tocmai inainte de final???? Ca sa dati ce??? un meci no name din campionatul italiei cu tribunele aproape goale!!!! sa va fie rusine! Data trecuta ati taiat transmisia de pe podium. Cand ati preluat formula 1 s-au promis transmisiuni profesioniste. Pai ce-i asta??? nici macar nu lasati comentatorii sa-si ceara scuze! Lipsa totala de profesionalism, e ca pe vremea lui miki la tvr! Sa va fie rusine! nu intelegeti nimic din formula 1!
    4 2
  • Ce s-a intamplat azi la Monaco e doar un foc de paie in opinia mea. Era de asteptat ca Mercedes sa castige aici tinand cont ca ambii piloti au plecat de pe prima linie. Cauciucurile nu au fost atat de uzate, pentru ca au mers in ritmul lor, adica incet, iar nenumaratele steaguri galbene si safety car-ul care a stat atat de mult pe pista i-a ajutat considerabil. Cand vom ajunge cu F1 din nou pe circuit se va vedea ca Mercedes va avea din nou probleme. Cel putin asta e parerea mea.
    Felicitari lui Rosberg. Nu trebuie sa-i diminuam performanta. Nu multi au sansa sa castige la Monaco. Totusi, eroul acestui weekend eu spun ca e Sutil. Calificare in Q3 si depasiri spectaculoase in cursa. Pacat ca a lipsit 1 an din F1.
    Cat despre Perez ce mai e de zis?! Agresivitatea e buna, dar trebuie sa fie folosita cu cap. In ritmul asta o sa ajunga un fel de Sato. Si nu vorbesc numai de cursa asta. De cand e la McLarren parca i s-a pus ceata pe creier.
    Daca Kimi considera ca nu poate fi depasit, atunci nu te lasa sa treci orice ai face. Daca considera cu nu are sanse majore la a-si apara pozitia, atunci te lasa el sa treci. Asta e Kimi, iar Perez ar fi trebuit sa stie asta de cand a ratat prima incercare de a-l depasi.
    In fine ... Vettel a castigat puncte pretioase, Alonso nu a fost deloc in apele lui (incetati sa-l mai laudati pe Massa - nu a fost, nu este si nu va fi mai bun decat Alonso)
    Totusi nu stiu cand a reusit Kimi sa faca cele 3 depasiri pentru a lua ultimul punct. In ultimul tur era pe locul 13..
    Am vazut cursa pe Sky, iar cei de acolo au surprins o transmisiune dintre Kimi si boxe. La prima depasire incercata de Perez, Kimi l-a facut idiot ca incercat sa-l depaseasca acolo in acel mod. Nu vreau sa stiu ce a fost la gura lui dupa ce a fost obligat sa intre la boxe sa schimbe cauciucurile. Cat o fi el de Iceman, dar daca se intalneau imediat dupa faza aia, cred ca-l batea cu casca pana-i baga mintile in cap.
    42 1
  • Cum sa construiesti o pista in care nu poti depasi ,trebuies sa iti doresti ca cel din fata sa faca accident ca sa poti depasii , asta nu e F1 , O pista in care nu poti depasii si e si periculoasa nu are ce cauta in F1 sper sa se scoata din calendar!!! Decat sa ma uit la TRENULET mai bine ma uit cum creste iarba!!!
    5 1
  • Alonso e praf , fara comentari..si-au batut Perez si Sutil joc de el.
    3 6
  • Dupa cursa, Kimi a declarat ca cineva ar trebui sa-l pocneasca pe prost in fatza!! :) :) Ar tb sa o faca chiar el!
    15 1
  • Dupa cursa, Kimi a declarat ca cineva ar trebui sa-l pocneasca pe prost in fatza!! :) :) Ar tb sa o faca chiar el!
    4 2
  • Rosberg a fost o nuca tare astazi,se pare ca Ham si-a gasit nasul,Vettel foarte bun,Webber bun,Sutil excelent,Alonso nu si-a folosit talentul astazi si l-au folosit ALTII,pacat si cam atat.Ciao
    5 1
  • JugaruGabi
    Rosberg victorie... Hamilton in spatele lui Rosberg cu... mult.

    Insa eroul cursei, din punctul meu de vedere, este Sutil A avut depasiri riscante, dar nu a lovit pe nimeni. Nu cum a procedat Perez care, sincer, o sa fie un nou Grosjean sau un nou Kobayashi pentru sezonul acesta.

    Nu contest faptul ca e bataios, dar nu stie deloc cand sa ia piciorul din gaz. I-a ruinat cursa lui Raikkonen si isi merita replica. El ar trebui sa tina ciocul mic, intrucat Kimi nu a procedat cu nimic gresit, si-a aparat pozitia. Cel care trebuia sa gandeasca inainte de a face manevra e chiar mexicanul .
    16 0
  • Cat o sa mai exisre F1 la cursa de la Monaco eu nu ma mai uit. Aici daca mergi pe mijlocul circuitului e exclus sa fii depasit. Maxim te baga cel din spatele tau in parapet sau invers. Monaco nu e un circuit pentru monoposturi de F1. O mare bataie de joc. Eu nu ma mai uit la asa ceva. Sa se uite printul Albert de Monaco !
    12 8
  • JugaruGabi
    Pablo256r... persoana principala care este vinovata de faptul ca Monaco mai exista in calendar este nimeni alta decat Ecclestone. A acceptat acest traseu pnetru ca este o zona cu multi, foarte multi bani... bani care sunt pompati, unde? La bosorogul asta nesatul...
    16 2
  • Monaco e un circuit legendar, peste care au trecut foarte multe curse de F1. Insa nu e un circuit unde sa poti concura in adevaratul sens. Nu poti depasi decit pe linia de start sosire si dupa iesirea din tunel in curba dubla "chicane". Insa prostia e ca in ambele cazuri la iesirea din curba incape un singur monopost. De aici si faptul ca nu ai cum sa depasesti in mod normal. Apropo: TOATE depasirile din cursa de azi au fost ilegale (conform regulamentului). Atat cel depasit cat si cel care depaseste trebuie sa lase o trasa libera celuilalt. Pai unde ? CA NE ESTE LOC !!! E ultima cursa la Monaco la care ma uit. De acum incolo ma duc in parc cu copii cand e cursa la Monaco.
    10 9
  • Alonso a avut setari de circuit ud inca din calificari. In Q1, Q2 si partea "uda" din Q3 s-a descurcat foarte bine (locuri 2, 3). Cand circuitul s-a uscat a scos greu un loc 6. Cei de la BBC au mentionat asta. Cursa a fost pe uscat...de aici si problemele.
    Cine spune ca Aklonso nu este un pilot bun ar trebui sa se mai gandeasca: victorie in 2006, 2007. In 2004 a abandonat de pe locul 2 din cauza micului Schumaker. In 2010 a avut o revenire extraordinara dupa ce a plecat ultimul. In 2011 - loc 2, in 2012 loc 3.
    Palmaresul spune totul. 2013 - greseli din stuff-ul tehnic. De altfel in aceasta privinta ne-am cam obisnuit.
    In rest felicitari lui Rosberg. Hamilton este dominat clar de Nico.
    9 6
  • Forever Alonso ;) .
    3 5
  • Ferrari.!Pacat de masina ,ca echipa tehnica si Alonso au ruinat totul.Ii lipseste aplombul si nebunia din tinerete,nu mai este asa curajos,iar Ferrari nu mai are bafta si norocul de odinioara din vremurile cind se batea cu Schumi si Kimi.La ora actuala,au cea mai buna masina in regim de cursa,dar echipa tehnica este sub orice critica.O mai nimereste citeodata....
    3 4
  • felicitari nico. dar cel mai curios sunt de ultimul tur a lui Kimi. stie cineva unde pot sa-l vad??? mersi
    5 0
  • mircea84. ce faci prietene??? de mult nu am mai vizitat sectiunea comentarii de pe automarket, si acum observ ca nu te-ai schimbat deloc. tot la vechile probleme ai ramas. vezi ca omul mai evolueaza. ceau
    3 1
  • eu_ferrari
    numai tot aratati cu degetul cum ferrari are o cursa proasta ... da a avut o cursa proasta si ferrari si Alonso toti ...
    n-o mers bine ... asta e

    felicitari la AMG MB si lui Nico!
    pacat de Kimi ... Perez ar trebui sa primeasca o suspendare!(ca si Grojean anul trecut)
    9 0
  • http://www.auto.it/video/video/2013/05/26-4677/Gli+ultimi+due+giri+di+Raikkonen
    Onboard Kimi. :)
    13 0
  • Stim cu totii ca la Monaco nu este o cursa spectaculoasa. Totusi istoria formulei 1 se confunda cu acest circuit stradal. Voi spuneti ca a fost plictisitoare cursa, dar eu consider ca nu a fost chiar asa. Daca ar fi un circuit ce ar trebui scos din grila, atunci ar fi Hungaroring ... abia acolo cursa este cu adevarat anosta.
    Cursa de la Monaco e spectaculoasa prin peisaje daca pot spune asa. Tunelul, portul etc. Cred ca e senzational sa fii prezent acolo cand are loc cursa, mai senzational decat pe oricare alt circuit.
    7 1
  • Bun link Alexandra .... ca de obicei esti "all over" Kimi :)) Pacat ca nu a avut mai mult timp finlandezul, era dezlantuit cred, in stilul McL de acum multi ani
    7 0
  • Pacat ca a trebuit sa se "dezlantuie" undeva in spate si sa se bata pentru un amarat de punct :)) Asta e,in curse nu se poate sa mearga mereu bine pentru acelasi pilot.
    2 1
  • unu” (Alexandra 1710)
    Merci fain Alexandra ptr. link. Chiar eram curios sa vad depasirile, ce-i drept facute pe gume noi :))). Dar Kimi ramane in continuare pilotul care stie cel mai bine sa depasesca in F1!!!! Ptr. el DRS este o gluma proasta, facuta pentru tractoristi (sic!)
    10 1
  • E bine ca a luat si acel punct. Inca 2 curse in puncte si ii ia lui Schumi recordul pentru cele mai multe curse consecutive terminate in puncte. E si asta ceva
    9 0
  • Perez si Maldonado doua bombe pe pneuri,indiferent de furnizor.Cat despre scoaterea din calendar a acestui circuit votez si eu cu un mare DA.Felicitari Rosberg.
    3 0
  • mersi Alexandra. incredibil ce a facut kimi. pur si simplu nu i-a pasat ce se intampla, oricum nu era in puncte si a mers la extrem. felicitarile mele pentru kimi. asta se numeste pilotaj!
    5 1
  • Kimi a stiut el de ce trebuie sa traga tare,doar a avut pneurile proaspat schimbate si asa a reusit sa-i surclaseze pe cei 3...in alte conditii n-ar fi reusit sa treaca cu atata usurinta :)
    4 0
  • eu_ferrari
    Alonso:

    „Astăzi, din păcate, nu am putut găsi un ritm bun așa cum se întâmpla de obicei duminica. Faptul că nu am putut fi competitivi ieri nu ne-a făcut pesimiști, pentru că până în prezent în cursa lucrurile stăteau mai bine. Aici nu a fost așa, probabil din cauza lipsei de tracțiune, o problemă care ne-a afectat și în Bahrain. Cu această cursă sa încheiat un weekend dificil și complex, care a început cu o calificare în care am retrogradat în mijlocul unui grup de piloți care nu aveau nimic de pierdut. Dacă nu aș fi tăiat sicana nu aș fi fost în măsură să evit contactul cu Perez, la fel sa întâmplat și cu Sutil la Loews. Despre acțiunea lui Sergio nu am multe de spus, atitudinea lui amintește de ceea ce am avut în 2008 și 2009, pentru că atunci când nu lupți pentru campionat poți lua mai multe riscuri, dar pentru mine azi a fost important să termin cursa și să aduc cât mai multe puncte posibile. Această abordare ne-a permis să ne apropiem de Kimi în clasamentul general și chiar dacă ne-am îndepărtat un pic de Vettel știu că mai devreme sau mai târziu vom avea ocazia de a-l prinde din urmă și pe el. Rezultatul de astăzi nu ne deranjează în vederea că următoarea cursă este in Canada. Monaco este cu totul altă poveste, cu altă configurare și strategii neobișnuite, aici este aproape imposibil de a depăși. Avem încă multe de făcut dacă dorim să îmbunătățim, dar de aici privim înainte cu încredere. "

    sursa:
    http://www.auto.it/autosprint/formula_1/2013/05/26-13224/Alonso%3A+%22Non+abbiamo+trovato+il+passo%22
    9 1
  • cursa palpitanta, desi primii 4 cam potoliti puteau sa taie bilete cu locul si destinatia vagonului...
    la restul noroc cu perez si sutil care au dovedit ca se poate depasi
    0 1
  • rosberg a castigat si datorita lui ham care i-a tinut spatele ceva vreme, cum a facut weber dupa aia
    0 0
  • @ eu_ferrari - vrei un part time pe site ??? :) ... multumim pentru traducerea exacta si corecta. Sper sa oferi ceva motivatie :)
    0 0
  • eu_ferrari
    @ccmax
    :)))))))))))))))))))))))))

    ms, dar am facut-o din filantropie ... :)))))))))
    0 0
  • @eu_ferrari ... buna treaba filantropia asta. Ai putea de exemplu sa traduci acelasi articol asa de fun :). O zi buna!
    0 0
  • www.pharmaceptica.com
    sildenafil discount coupon https://www.pharmaceptica.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru