Hamilton, pole position la Barcelona după o greșeală comisă de Vettel în ultima șicană

de Daniel Popescu
Sambata, 13.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din Spania după ce Sebastian Vettel a comis o eroare în ultima șicană și a pierdut o jumătate de secundă pe ultimul sector.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei au evidențiat că Mercedes nu s-a distanțat atât de mult pe cât sugerau rezultatele din antrenamente. Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:19.149 și va pleca astfel din pole position pentru a treia oară în acest sezon.

Totuși, Sebastian Vettel ar fi trebuit să obțină primul loc după ce avea un avans de patru zecimi de secundă pe primele două sectoare. O eroare comisă în ultima șicană l-a forțat însă să frâneze violent, iar germanul a pierdut o jumătate de secundă și, implicit, pole position-ul. Diferența dintre cei doi a fost de numai 0.051 secunde, iar a doua linie a grilei de start este ocupată de Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen, amândoi la mai puțin de 3 zecimi de secundă în spate.

Vettel nu a fost lipsit de emoții pe parcursul acestei zile. Germanul a utilizat o unitate nouă de propulsie în antrenamentele de sâmbătă, însă o scurgere de apă pe final i-a determinat pe ingineri să înlocuiască motorul.

Ulterior, în prima parte a sesiunii, inginerii Ferrari s-au temut pentru o nouă defecțiune la unitatea de propulsie, însă în cele din urmă Vettel a putut continua calificările.

Red Bull Racing și-a adjudecat a treia linie a grilei de start prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Fernando Alonso a reușit pentru prima oară în acest sezon să ajungă în ultima parte a calificărilor. În ciuda defecțiunilor tehnice din antrenamentele de vineri, pilotul echipei McLaren a reușit în extremis să se califice din Q2 și va pleca de pe poziția a șaptea a grilei de start. În schimb, coechipierul său Stoffel Vandoorne a fost al doilea cel mai lent de pe circuit.

Marele Premiu al Spaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Spania - Rezultate Calificări: 

Comentarii (28)

  • Incredibil ...Unde a greșit Vettel? Super cursa mâine...
    10 2
  • A gresit in sicana, a franat violent. In schimb, unde sunt baietii care-i cantau prohodul lui Ferrari ieri?
    22 6
  • Mda... pacat ca a gresit Vettel dar bravo lui Hamilton, Vettel si Bottas :P Bravo si lui Raikkonen, ambii piloti Ferrari au pierdut pe sectorul 6, shit happens. Dar un mare Bravo pentru Alonso care acasa s-a descurcat bestial si va pleca maine de pe pozitia 7, bravo Alonso :P

    Weekend placut in continuare si sa vina cursa :P
    27 2
  • Mercedes a obtinut timpi mai buni ieri, pe alta compozitie de pneuri....
    3 9
  • Ferrari castiga detasat maine.
    11 13
  • Anonim
    @Dubfire: Hamilton astazi 1'19.149, pole position, ieri Hamilton FP2: 1'20:802. Te-ai uitat la alte antrenamente nu-i asa? Poate niste antrenamente in care concurau Hakkinen si Coulthard poate?
    6 6
  • @Anonim...inainte sa faci pe inteligentul aici, cand nu ai cu ce, mai bine te-ai uita tu. Ieri au fost doua sesiuni de antrenamente. In cea in care Mercedes a avut o secunda in plus pe tur s-au folosit cauciucuri cu compozitie mai dura, cele cu dunga alba. Faptul ca azi timpii sunt mai buni pe aceeasi compozitie de pneuri ca ieri, ar putea sa te surprinda doar pe tine, pt ca toata lumea stie ca in calificari, timpul e intotdeauna mai bun ca in antrenamente.
    5 7
  • Anonim
    @Dubfire: Timpi mai buni stii ce inseamna nu? Adica timpi mai buni decat in calificari. Tu ai spus mai sus, daca nu mai tii minte, "Au fost timpi mai buni, pe alta compozitie de pneuri". Daca timpul din FP1 care a fost 1.21.251, a fost un timp mai bun decat... timpul din FP2: 1.20.802 si timpul din calificari de 1.19.149, iti recomand o vizita la doctor pentru ca iti trebuie ochelari urgent. Si nu-i nevoie sa ma dau inteligent, cu matematica de baza ma descurcam de la gradinita. Bafta la doctor, nu te retin!
    7 3
  • serban
    Se pare că nu mai sunt suficiente nici upgradările de amploare și nici măcar "butonul magic" ! Nu mă refer doar la Ferrari, care a rămas la același nivel cu Mercedes, ci și la RBR, care s-a apropiat simțitor de cele două. Ce mă intrigă este faptul că Mercedes, plin acum cu tot felul de apendice aerodinamice și cu un motor mai puternic, este la același nivel cu două mașini mult, mult mai "curate".
    12 3
  • Sa stii ca apreciez incercarea ta de a te hahao aici, numai ca silogismele tale, asa schioape cum sunt, pleaca de la o premiza falsa. Primul meu comentariu facea referire la ce scrisese 91Schumi mai sus. Daca stau sa-ti explic asta, poate ca site-ul asta e prea avansat pentru tine
    5 7
  • loooooooooooooooooooooool si robotilor le place F1-ul :P

    https://www.youtube.com/watch?v=6m3AH2T5PNo looooool :P Titan :P
    4 3
  • Alonso si-a adus motorul din Indy cu el? P7? Sa-i dea cineva o masina buna!
    5 0
  • Mclaren F1
    Vettel greseste iar Alonso straluceste in calificari. Foarte bine Lewis!
    6 2
  • Alonso in Q3 !!! Cine ar fi crezut asta, dupa ce s-a balacit in lichid verde in monopost ?
    7 0
  • Am luat-o si eu de pe alte surse. O dau mai departe ca mi s-a parut amuzanta gluma.

    Honda: "Hey Fernando did we do a good job?!!" Fernando: smirks and struggles to say "G.... G......G". Honda: "Are u trying to tell us good job Fernando?". Fernando: "G...G..Gp2 engine"
    6 0
  • De pe siteul DIGI SPORT: "Ediţia 101 a celebrei curse Indy 500 de la Indianapolis va fi ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport duminică, 28 mai".
    3 0
  • nu va mai imbatati cu apa rece atat de mult
    daca ar fi fost GP2 engine sigur nu era de locul 7 pe grila
    cand a fost de penultimul loc, atat a scos si Alonso
    cand a fost de Q3, in Q3 a iesit si Alonso
    cand a avut masina de locul 2, a luat locul 2
    adica exact ce ar face ORICE pilot din prima jumatate ca valoare in F1
    2 6
  • Alonso a ajuns in Q3 ca era "acasa" si au pus-o baietii de-o omenie. Voi chiar credeti ca putea sa vina Honda cu niste update-uri care sa-i arunce direct pe linia a IV-a a grilei? Sau acum si-a dat Alonso masura talentului?
    4 3
  • Oricum tura de Q3 a lui Alonso a fost aproape perfecta.
    https://www.youtube.com/watch?v=v6u840Kh5os
    5 2
  • Cursa de la Barcelona este una dintre cele mai cunoscute piste de piloti si echipe din F1. Iar turul lui Alonso nu mi s-a parut cu nimic diferit comparativ cu orice alt tur facut de el in calificari, dar fiind acasa nu conta ce face in cursa, conta ce facea in calificari. Alonso are nevoie de publicitate altfel se sinucide, cine stie. Participarea in cursa din Indy nu tine de sansa de a castiga ci pur si simplu de a distrage atentia de la ceea ce conteaza... adica problemele celor de la McLaren Honda. Hamilton este in fata, Vettel tot pe acolo, Raikkonen vine din ura dar Alonso este pe nicaieri. Si cam astia sunt toti campionii activi din F1. Alonso este acasa, si McLaren Honda trebuia sa scoata ceva, acolo unde conta mai mult, adica in calificari. Un motor nou, nu conteaza cat consuma sau cat rezista, conteaza dar cat publicitate si/sau spectacol produce pentru ca Alonso sa aiba acel minut de glorie. Si nu neg, eu personal m-am bucurat ca s-a descurcat foarte bine, pentru ca au venit foarte multi fani sa-l vada. Si cum in cursa este posibil ca treaba sa mearga cumva altfel, macar in calificari sa aiba acel minut de glorie. De ce nu? Cum spuneam si mai sus, bravo lui :P Cand esti disperat dupa atentie si rezultate, un minut de atentie poate valora macar un pic :P
    2 6
  • nu exista tur perfect in practica
    Schumacher a spus asta deci nu dati cu pietre
    2 0
  • Vandoorne a primit o penalizare de 10 pozitii pentru ca a schimbat doua parti (subansamble) din unitatea de propulsie. Plus Alonso cred ca McLaren are al doilea sau al treilea sasiu ca performanta din F1... Sper sa fie o gluma...
    1 2
  • @gps@Co
    In Spania ar trebuie sa mearga toti bine ca pe circuitul ala fac testele. Alonso a mers normal in calificari, el mereu merge bine cand are cu ce. A spus foarte clar ca de data asta masina i-a dat incredere sa atace. Dar nu cum a atacat-o pilotii de la Ferrari. Ei ataca de multe ori, anul asta au si cu ce insa.....Vom vedea cine va ramane la Ferrari dupa 2017. Da Kvyat de ce n-a mers bine la Soci, ca era acasa. Asta ca "e acasa" si alte minunatii au facut "baietii" sunt ridicole si puerile.
    2 2
  • @91Schumi06
    Hai serios, greseste sicana vetel? Daca si cu masina asta o gafeaza....si dac-ar fi la prima :)))
    3 1
  • @gps@Co: Toti pilotii merg bine cand au cu ce, este o regula generala. Alonso spune multe, dar nimic despre incredere. Fanii au venit sa-l vada si sa-l sustina, din campionii activi in acest moment are cel mai slab sezon, Alonso trebuia sa le arate ceva, parea disperat la conferinta de presa plus a fost intrebat de presa daca vrea sa revina la Ferrari. Iar cei de la Ferrari i-au raspuns foarte clar ca nu este dorit acolo. Cei de la Mercedes nu-l doresc, cei de la Red Bull nici atat, o varianta des vehiculata este Renault... Anii trec, apa trece si petrele raman. Cei de la Mercedes incarca victorie dupa victorie, cei de la Ferrari incerca, cei de la Red Bull la fel iar Alonso si McLaren Honda sunt pe nicaieri, cine s-ar intreba de ce este Alonso disperat? Kvyat vs Alonso... sa inteleg ca Kvyat este la fel de disperat ca Alonso sau la fel de talentat? Sau niciuna si te minti singurel?
    Eu il inteleg pe Alonso, este in umbra altora si nu are cum sa atraga atentia, dar asta nu inseamna ca nu m-am bucurat ca a intrat in Q3, doar ca are un gust amar si nimic altceva. Nu parea vesel dupa acel tur... Se minte singur, cam cum o faci si tu. Sa vedem care face primul pas :P
    1 3
  • Cu 125 CP in minus fata de concurenta vii pe p7 asta e doar mana pilotului. Jos palaria Alonso!
    3 1
  • Stii tu cine il vrea pe Alonso si cine nu? Esti dat dreaku ma baietasule...si ce faci daca ajunge din 2018 la Mercedes? Mai postezi p-aici?
    2 1
  • @@gts: Daca ajunge la Mercedes din 2018 ma voi bucura si voi posta in continuare. Dar macar n-o sa ma mint singur ca tine. Scuze dar ma uit la cursa, dar iti doresc un weekend placut in continuare :P
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru