Hamilton, pole position la Monza în faţa lui Rosberg. Ferrari, linia a doua a grilei prin Vettel şi Raikkonen

de Daniel Popescu
Sambata, 03.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul pentru cursa de la Monza şi va fi urmat de coechipierul său, Nico Rosberg, în timp ce Ferrari ocupă a doua linie a grilei de start.

Mercedes nu a avut niciun fel de emoţii să se impună în calificările pentru Marele Premiu al Italiei. Lewis Hamilton a obţinut al şaptelea pole position al sezonului şi al cincilea pe circuitul de la Monza după ce a fost cronometrat cu 1:21.135 i va fi urmat de coechipierul său Nico Rosberg, care nu a putut oferi o replică pe măsură.

În cursa de pe propriul teren, Ferrari va pleca de pe a doua linie a grilei de start, cu Sebastian Vettel în faţa lui Kimi Raikkonen. Conform aşteptărilor, Williams reuşeşte în Italia să învingă Red Bull, întrucât Valtteri Bottas ocupă locul 5 în faţa lui Daniel Ricciardo şi Max Verstappen. Force India şi-a asigurat prezenţa în Q3 cu ambele monoposturi, în timp ce Esteban Gutierrez a obţinut locul 10 pentru Haas. 

Urmareste Automarket
Felipe Massa va lua startul de pe locul 11, în timp ce Romain Grosjean a terminat pe 12, dar va fi penalizat cu 5 poziţii pe grilă pentru schimbarea cutiei de viteze după antrenamente.
Fernando Alonso a terminat pe 13, în timp ce Pascal Wehrlein a reuşit să-l surclaseze pe Jenson Button, iar Carlos Sainz Jr. a fost cel mai lent în această secvenţă.

Daniil Kvyat a fost primul pilot sub linie în Q1 şi va fi urmat pe grila de start de piloţii celor de la Sauber şi Renault, care continuă parcursul modest din acest sezon. Ultima poziţie îi revine lui Esteban Ocon, care nu a avut niciun tur cronometrat din cauza unei ieşiri în decor chiar în startul sesiunii. Marele Premiu al Italiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Italia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (20)

  • GrosJan
    Vettel a depasit limitele circuitului
    12 3
  • Anonim
    Motorul Honda gafaie in linie dreapta, felicitari Hamilton pt un nou titlu usor castigat
    14 5
  • @mobius......iar nu poti sa dormi la noapte ....:)))))
    11 3
  • nelu30
    daca nu se agata iar la start, Mercedes prinde, pana in turul 35, din urma, cel putin 5-6 piloti...la sfarsit, doar Sebastian si Ricci sunt in acelasi tur...Kimi iese din scena pe la inceputul cursei...
    3 0
  • @anonim
    Nu stiu de ce crezi ca este un titlu usor câștigat, in primul rând mai sunt multe puncte in joc si orice este posibil, dar nu uita ca dupa primele 4 curse Hamilton avea un devans de 43 de puncte fata de Rosberg si problemele continuau, haide sa vedem eforturile care le-a făcut acest pilot pentru a ajunge unde este acum, sa ne uitam putin si in trecutul lui ce curse făcea prin gp2.... Pe bune, are toate atuurile de campion F1
    20 8
  • Anonim
    @anomin: "devans"??? Alex... ai gresit cuvantul cumva?
    4 11
  • Nu stiu cine e cel de sus, dar vezi ca te-ai trezit sa comentezi tocmau, cel care poceste cuvintele, ce-i aia "Anomin?"
    3 1
  • Button se retrage. Este oficial Vandorne confirmat la Mclaren. In sfarsit un pilot care sa imi fie simpatic la Mclaren dupa Lewis. Bravo Ron. Out "No Grip/huge understeer" iar la anul out si Alonso. Welcome back home Lewis 2018.
    11 13
  • Pacat de retragerea lui Button.Jenson inca este un pilot bun si putea concura la nivel inalt inca 3-4 ani.Din pacate f1 pierde singurul gentlemen din competitie.Vandoorne va arata in 2017 adevaratul sau nivel si exista riscul sa dezamageasca crunt la fel ca Palmer (alt castigator de gp2).
    Alonso poate castiga titlul mondial in 2017 si in acest caz va sta mult si bine la Mclaren.
    Bine ai revenit,Mircea!
    14 4
  • @Icr

    Mersi de primire :)
    Oricum nu am fost plecat, cursa de cursa va citeam comentariile doar ca situatia fiind atat de grava pentru Mclaren sunt obligat sa stau la cutie. Nu prea mai ma pot avanta in stilul meu caracteristic pentru ca rezultatele echipei nu imi permit acest lucru. Orice as zice, chiar si daca as face-o cu cel mai mult bun simt din lume apar imediat persoanele cu care am avut divergente de-a lungul anilor si ma ataca cu rezultatele Mclaren si nu stiu cum sa reactionez, nu am inca munitie :) Astept sa creasca echipa si odata cu ea imi fac simtita si eu prezenta mai pregnant pe pagina. Repet, nu am plecat si nu am de gand sa plec, imi place foarte mult automarket, am 7 ani pe aceasta pagina/forum, doar ca trebuie sa raman "invizibil" pana renaste Mclaren. Oricat de "nebun" as fi chiar nu pot sa trambitez si sa ma bat pe piept cand echipa mea se chinuie sa ajunga in Q3.
    14 8
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Ptiu, ptiu sa nu te deochi! Da' ce-i cu tine, Mircea? Mi-e greu sa cred ca doar "situatia-Mclaren" te face/ajuta sa fi mai realist si mai gentleman. Mno, scuze ca ma bag in viatza ta! Si daca, Doamna fereste, e ceva cu tine asta tine numai de tine si nu e treaba mea. Sper totusi ca esti bine si-ti doresc numai bine! Cu drag, an old friend who live now in UK. Guess who it is! :))
    3 0
  • Hakkinen
    @Mclaren_Mircea_1984
    Un adevarat fan sta langa echipa atunci cand e in dificultate. Tu esti fan Hamilton, asta e adevarul. Fan Mclaren de circumstanta. Voi fi si am fost fan Hamilton cand a fost, va fi la Mclaren. Daca se va intampla asta dar nu cred. Un fan Mclaren adevarat nu injura niciodata echipa. Iar tu.....esti cu povestile si tumbele.
    6 1
  • "On behalf of all at McLaren-Honda, I want to say how thrilled we are that Jenson has extended his contractual relationship with us. Moreover, I’m absolutely certain that the depth of his experience and the currency of his expertise will give us an advantage over our opposition next season."
    1 0
  • Conflict intre Villeneuve si Verstappen ..Primul critica modul de pilotaj al lui Max in timp ce ultimul il acuza pe villeneuve ca prin stilul sau de pilotaj ar fi omorat un comisar de cursa in cursa din Australia 2001..Ulterior ,Max ar fi declarat ca ar fi fost vorba despre o traducere gresita a spuselor tale
    1 1
  • Anonim
    Alonso nu are cu ce, Hamilton nu merita (asta trebuia sa intelegem, nu-i asa?)
    3 2
  • pai de asta e mclaren slaba, prefera sa plece pilotul mai ieftin desi rezultatele sunt aceleasi; oricum, mi-e mila de alonso cu vandrome la mclaren
    1 1
  • @@Mclaren_Mircea_1984

    Esti "prietenul" meu NeoGalaxy. Eu mereu am stiut cine esti indiferent ce nume de user foloseai. Nu s-a intamplat nimic negativ in viata mea si am urmarit mereu postarile.
    3 2
  • @Mclaren_Mircea_1984
    " Eu mereu AM STIUT cine esti indiferent ce nume de user foloseai"- da' parca "mavrik" era numele meu, nu NeoGalaxy... :P
    Vizionare placuta la cursa!
    2 0
  • Aaaa... ce bromance pe aici. :)
    1 0
  • mavrik era unu F1_Zone, mare fan Alonso. mavrik nu era NeoGalaxy, dar a mai avut multe clone printre care si Simona ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru