Klien speră să rămână la Hispania în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.11.2010
Christian Klien speră să piloteze pentru Hispania şi în 2011, însă admite că situaţia este complicată de nevoia de bani a echipelor şi de globalizarea Formulei 1.

Christian Klien a devenit pilotul de rezervă al echipei Hispania în prima parte a sezonului, iar ulterior a pilotat în trei Mari Premii pentru echipa spaniolă ca înlocuitor al lui Sakon Yamamoto.

Deşi experienţa ar trebui să-i asigure locul la echipa pentru 2011, austriacul admite ca situaţia este dificilă din cauza lipsei de fonduri şi a globalizării Formulei 1, oferindu-l ca exemplu pe Nico Hulkenbberg, care a fost îndepărtat de la Williams.

"Cazul lui Nico Hulkenberg arată că nu există nicio garanţie. A avut un sezon de debut grozav cu un pole position în Brazilia, dar acum este afară. În cazul meu, am câteva opţiuni. Cea mai evidentă este Hispania, care sunt pe punctul de a deveni un competitor serios, chiar dacă exista unele regrese din când în când. În februarie nu exista o echipă şi nu am crezut că vor concura în 3 Mari Premii în acest sezon."

"Oricum, este destul de greu când eşti născut în Europa Centrală. F1 s-a internaţionalizat foarte repede şi, chiar dacă azi sunt mai multe cockpituri disponibile, piaţa piloţilor este formată din mult mai multe ţări: Rusia, India, Asia de Sud-Est, probabil şi Coreea de Sud şi China.

Şi dacă eşti al 8-lea german, este dificil", a declarat el.

În plus, situaţia economică dificilă a obligat echipele să se concentreze preponderent pe piloţii capabili să aducă bani prin intermediul sponsorilor, în detrimentul piloţilor talentaţi. "Până şi un nume mare precum Kimi Raikkonen se bazează pe sponsori pentru a obţine locul în Campionatul Mondial de Raliuri. Iar în Formula 1 echipele sunt sub o presiune a costurilor enorma", a mai precizat el.

Via | ITV

Taguri: Hispania, Klien

Comentarii (2)

  • Al 8-lea neamt!! Dar nu va ajunge? Sau vreti sa fiti 24 de piloti nemti si 12 echipe germane? Si F1 sa se numesca F Germany..
    2 2
  • frica din razboi...
    pai daca ei sunt de top la acest capitol!...
    Auzi!?...23nemti si 1 spaniol...ce zici?..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru