Kovalainen: "Pot lupta pentru titlu in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.03.2009
Heikki Kovalainen sustine ca este pregatit sa lupte pentru titlul mondial in sezonul 2009, in ciuda performantelor modeste de anul trecut.

Cu exceptia victoriei obtinute anul trecut pe circuitul de la Hungaroring, Kovalainen a fost mereu in umbra celui care avea sa devina campion mondial, Lewis Hamilton.

Performantele sale sub nivelul preconizat au impiedicat McLaren sa isi adjudece titlul la constructori, insa finlandezul este increzator ca 2009 poate fi anul sau de glorie.

"Este prea devreme sa spun, dar asa cred. Ca pilot de Formula 1 trebuie sa incepi fiecare sezon cu gandul ca poti deveni campion mondial, altfel nu ar avea sens sa fii aici. Cred ca tarie ca intru in noul sezon cu toate sansele de a lupta pentru titlul mondial", a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1.

"Am invatat foarte mult anul trecut, cred ca m-am dezvoltat ca persoana si ca pilot si stiu ca daca masina este buna voi avea toate sansele sa lupt pentru victorii. Iar daca asta se intampla, sper ca acest lucru sa ma conduca in lupta pentru titlu".

Cu toate acestea, Kovalainen spune ca este mult prea devreme pentru a discuta despre sansele pe care McLaren le are in noul sezon, mai ales prin prisma numeroaselor schimbari de regulament tehnic.

"Sincer, cine stie? Toti cei de la McLaren au muncit foarte mult in aceasta iarna si simt ca avem un pachet puternic. Dar cine stie ce au facut ceilalalti in aceasta iarna? Nici macar un test in care majoritatea echipelor concureaza cu monoposturile din 2009 nu poate oferi un indicator real. Asta face ca Formula 1 sa fie fascinanta si imprevizibila. Si de aceea abia astept sa ajung la Melbourne sa aflu", a mai precizat el.

Kovalainen a dezvaluit recent ca McLaren este pregatita sa concureze cu sisitemul KERS, insa a adaugat ca echipa nu a luat inca o decizie definitiva in acest caz in ceea ce priveste cursa de debut din Australia. "Intotdeauna am planuit sa concuram cu KERS pe parcursul sezonului si muncim din greu sa avem sistemul pregatit pentru Melbourne. De fapt, sistemul KERS a mers foarte bine pe parcursul iernii. Am parcurs multe tururi cu unitatea si nu am avut prea multe probleme, asa ca sper sa concuram cu el mai devreme decat mai tarziu. Din punctul de vedere al pilotului este mai distractiv sa ai in cockpit un buton ce iti ofera o putere suplimentara si sper ca acum cursele sa fie mai interesante".

Via | Formula 1 Official Site

Comentarii (14)

  • frate taci...
    dute frate...k nu stii ce vorbesti...atata timp cat ham iti este coechipier 0% sanse sa iei titlu....dc crezi k te-au luat astia de la mclaren....k vrei sa fii mereu nr 2...dar mno...uite un om destept...rosberg...toata stima pt el...mai bine in a doua jumatate a plutonului decat sa fie nr 2...
    0 0
  • eu zic
    ca se amageste si el macar atit ce naibi sa ii fie si lui drag si cu rosberg ai mare dreptate
    0 0
  • Kova ...
    ... nu vreau sa supar pe nimeni (prietenii stiu la ce mare fan ma refer :D) dar el nu va fi campion EVER. Cu sau fara HamHam in echipa, din pacate nu are (si nu vreau sa il citez pe Dani :P, dar se stie la ce ma refer) ceea cea e nevoie pentru a fi campion. Sorry, dude, dar nu pot sa te vad campion! Timpul ne va arata daca am dreptate sau nu, desi, daca nu mi-ar displace actiunea in sine, as face pariu ca am dreptate.
    0 0
  • PS
    kova o sa ramana pt multi ani in custodia celor de la mclaren deoarece si-a jucat extraordinar rolul de pilot secund in 2008..va mai aduceti de aminte?..silverstone, germania:)..nice....cat despre victoria de la hungaroring...noo comment...tare mult a muncit pt ea..saracu:(
    0 0
  • Mclaren noul Ferrari
    Nu conteaza cine este coechipierul lui Hamilton la Mclaren atat timp cat conducerea are un favorit deja.
    Hova este un pilot mai bun decat s-a putut vedea anul trecut insa i s-au trasat numai strategii de kamikaze si daca nu ai "spate" in F1 accepti si pozitia a 2-a la o echipa de top in speranta ca, printre picaturi, poti arata ce poti.
    Am citit un interviu intro revista britanica luat lui Jackie Stewart - acesta spunea ca s-a speriat cand dupa jumatatea sezonului 2007 vedea ca Alonso devenise cel mai apatic pilot in cockpit in timpul curselor: "puteai vedea, din camera care pusa deasupra pilotului, ca Alonso nu mai facea nici un efort de-a da tot ce poate; conducea prea linistit". Jackie a mai precizat ca a mai vazut piloti buni, dar nesustinuti de echipa, si care au cazut psihic pana la a deveni un oarecare din pluton si ca revenirea la Renault l-a revitalizat.
    Daca cei de la Mclaren i-au facut asta unui dublu campion ce sperante poti avea pentru Hova.
    0 0
  • asa este
    da,pilot bun kova,nu cred insa ca poate avea sanse decat teroretice,poate,in conditiile unui sezon dezastruos al lui ham,ceea ce e putin probabil.insa,cine stie...eu m-as dori sa puna probleme,de ce nu,chiar si lui ham:)
    0 0
  • Kovalainen
    Continuind ideia lui diesel08, s-ar putea afirma in conditiile unui sezon dezastruos nu atat pt Hamilton, ci pt McLaren. Daca Hamilton nu va avea sansa sa lupte pt titlu, atuni cred ca Kova va avea mana libera. Oricum, vom vedea cum se va descurca deja in timpul sezonului
    0 0
  • ctlnmihai
    kova campion
    N-are ,,balls"" sa fie campion..cat despre fanii ferrari care spun k heikki e eternul locotenent ,ar trebui sa nu vorbeasca ..Irvine ,barichello ,Massa au trebuit sa fie ani in sir locotenentii lui Schumi,si unii dintre ei chiar sa-i cedeze victoriile..Nimeni n-a perfectionat mai bine k Ferrari aceasta arta
    0 0
  • ctlnmihai
    asa este ... numai ca, se pare ca Ferrari a invatat ceva de acolo si a evoluat, in schimb McLaren a regresat si a luat-o pe drumul pe care fanii McLaren il acuzau si detestau atit. Nu cred ca are cineva tupeul sau "albeata oculara" sa sustina ca nu e adevarat ...
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Ferrari n-a invatat nimic...daca ,kimi mergea la ferrari ca pilot secund a lui schumi ,avea soarta celorlalti..norocul lui s-a numit mclaren
    0 0
  • ctlnmihai
    lolicei :P 1. Kimi NU mergea la Ferrari ca pilot secund al lui Schumi (ceea ce s-a si vazut). E mai destept decit atit :D 2. "norocul" lui NU a fost McLaren si dovada este ca a fost campion cu Ferrari :P si 3. spun doar atit: "albeata oculara" :P
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Mclaren a pierdut titlul nu l-a castigat Kimi .Daca nu era scandalul de la Mclaren ,kimi nu era campion mondial.Oricum kimi are limite :in conditiile in care beneficiezi 2 ani la rand de un monopost bun n-ai voie sa ratezi titlul...
    0 0
  • ctlnmihai
    yeh, right! scandalul - care de fapt acum citeva luni nu voiai sa il recunosti - de la McLaren l-a facut pe Kimi sa cistige titlul? lolicei. multi si tavaliti! Dap, asa e! Kimi nu are limite, e doar un "limitat", Massa e "ratat", Alonso e "fara caracter" Kova "nu are balls" .... sa continui ? God, we thank you forever and after that you gave us THE DRIVER!. Singurul si unicul. Care daca pierde nu e vina lui, ci a altora, iar daca cistiga e MERITUOS . =)) =)) =)) Yeh, asa e. My bad. Greseala mea ca mi-am permis sa cred ca un pilot a putut cistiga titlul. Corect! De fapt, l-au pierdut ceilalti! Ahhh, asta era in 2007. In 2008, schimbam kalimera si acum nu-l mai pierd ceilalti, PILOTUL l-a cistigat pe merit! Yeh, right ... E evident ca discutia nu-si mai are sensul, asa ca from now on - no comments...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Cata prostie :)
    " @michelle de ctlnmihai 10.03.2009, 11:23
    Mclaren a pierdut titlul nu l-a castigat Kimi .Daca nu era scandalul de la Mclaren ,kimi nu era campion mondial.Oricum kimi are limite :in conditiile in care beneficiezi 2 ani la rand de un monopost bun n-ai voie sa ratezi titlul..."

    Pai sa vezi tare faza. Kimi a fost campion chiar cu McLaren descalificati ca echipa. Numai norocul si declaratiile lui Fernando au facut ca pilotii McLaren sa ramana cu punctele on sezonul 2007 :) Asa ca stai calm, daca erau seriosi aia de la FIA, in 2007 McLaren nu avea nici vicecampion si nici pilotii nu mai luptau pentru titlul.

    Kimi a fost campion tocmai pentru ca pilotii de la McLaren au luat punctele "meritate" si pentru ca eh a avut mai mult noroc. Daca li se luau punctele celor de la McLaren... anul trecut Lewis invata sa piloteze pe o Dacia F1.

    Mai invata, ca incep sa observ ca spui prostii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru