Lotus Racing nu va folosi KERS la începutul sezonului 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.12.2010
Lotus Racing nu va utiliza sistemul KERS în primele curse ale sezonului 2011, considerând că avantajele acestuia nu sunt suficient de importante.

Echipele au decis să reintroducă tehnologia KERS în Formula 1 în sezonul 2011 după un an de pauză cauzat de costurile ridicate de dezvoltare, însă utilizarea sistemului va fi în continuare benevolă.

În condiţiile în care se anticipează că performanţa sistemului KERS va fi limitată în continuare la maxim 80 de cai putere, Lotus Racing a anunţat că nu va utiliza această tehnologie în prima parte a sezonului, preferând să se concentreze pe dezvoltarea celorlalte componente, printre care şi aripa spate ajustabilă.

"Vom avea o aripă spate ajustabilă, însă nu şi KERS la începutul sezonului din cauza resurselor de inginerie, chiar dacă este în fază de dezvoltare. Pe parcursul unui tur nu reprezintă un mare avantaj pentru eforturile depuse şi implicare. Dar din punct de vedere strategic şi în curse, da (n.r - este eficient). Însă la începutul sezonului KERS nu va fi elementul care să ne împingă în faţă, ci toate celelalte lucruri. Am luat decizia de a ne concetra pe toate celelalte lucruri pentru că dacă acestea nu vor funcţiona corespunzător, atunci KERS nu va face nicio diferenţă", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus Racing, pentru publicaţia britanică Eastern Daily Press.

Lotus Racing va utiliza anul viitor motoare Renault, astfel încât dacă va decide să folosească KERS va miza pe sistemul oferit de constructorul francez.

Chiar dacă nu are nevoie să construiască singură sistemul KERS, Lotus Racing va trebuie să aducă modificări semnificative la monopost pentru a putea implementa cu succes această tehnologie.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • @Daniel
    Se repeta 2009?O sa avem doar 3-4 echipe cu kers, nu trebuia sa fie obligatoriu in 2011?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru