Lotus Renault GP şi-ar putea construi singură motoarele pentru F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.12.2010
Constructorul Lotus şi-ar putea construi singur motorul pentru Formula 1 în viitorul apropiat.

Constructorul Lotus va reveni în Formula 1 anul viitor după ce a preluat un pachet de acţiuni la Renault F1 Team, echipa urmând să fie cunoscută sub numele Lotus Renault GP.

Pentru început, echipa va utiliza motoare furnizate de francezii de la Renault, însă Dany Bahar, CEO-ul grupului Lotus, nu a exclus posibilitatea ca în viitor constructorul britanic să-şi confecţioneze propriile unităţi.

"Faptul că am anunţat că vom dezvola un motor pentru Indycar în 2012 arată că suntem interesaţi să devenim un producător de motoare cu propriul nostru brand. Avem capacitatea să desenăm motoare pentru producători OEM, aşa că nu văd niciun motiv pentru care nu am fi capabili să construim motoare pentru noi înşine."

"În privinta maşinilor de stradă, motorul este inima oricărei maşini sport şi credem că ar fi protrivit să construim propriul motor pentru viitoarele maşini sport. Acesta este primul pas, să avem un produs complet, o maşină sport cu motorul nostru, iar apoi restul este o consecinţă logică", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

În prezent, maşinile de stradă construite de Lotus utilizează motoare Toyota.

LOTUS RENAULT GP. PE SCURT, RENAULT!

Pe de altă parte, Bahar a admis că este foarte posibil ca presa internaţională să numească nouă echipă Renault, chiar dacă constructorul francez nu mai deţine acţiuni. Oficialul britanic admite ca situaţia nu este una plăcută pentru Lotus, însă înţelege această strategie media, în special datorită prezenţei pe grila de start a unei alte echipe cu numele Lotus.

"Înţeleg asta şi am fost conştienţi de acest lucru.

Când am decis să intrăm în această activitate am ştiut că este o înţelegere pe termen lung [...] care să ofere stabilitate pentru întreaga companie pentru următorii 10 ani. Suntem conştienţi că nu putem schimba mecanismele actuale prin schimbarea numelui sasiului, pentru că asta ar genera consecinţe negative (n.r - pierderea banilor din drepturile TV pentru 2010). Este în regulă să fim doar sponsori în acest moment şi respectăm faptul că presa va folosi doar numele Renault", a mai precizat el.

Via | Reuters | Autosport

Comentarii (1)

  • Parca lipsea de pe grila de start o masina a la JPS. Rosul Total strica ansamblul, dar negru cu galben arata intr-un mare fel.
    La cum arata masina, chiar nu mai conteaza cum se va numi :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru