Lotus va cumpăra constructorul britanic Caterham

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.04.2011
Team Lotus va cumpăra constructorul britanic de maşini sport Caterham pentru o sumă de câteva milioane de euro, potrivit mai multe surse din presa internaţională.

Team Lotus se pregăteşte să-şi întărească prezenţa în industria auto prin cumpărarea constructorului britanic de maşini sport Caterham.

Potrivit mai multor surse citate de publicaţiile online Sky News şi Autosport, Tony Fernandes, şeful echipei Lotus, va plăti câteva milioane de euro pentru a prelua constructorul de la actualul proprietar Corven Ventures. Tranzacţia ar putea fi confirmată în mod oficial chiar săptămâna viitoare, ceea ce ar coincide cu invitaţia făcută de Lotus la un eveniment în localitatea Duxford din Marea Britanie în 27 aprilie.

Echipa susţine că va face atunci un anunţ "incredibil de spectaculos" despre viitorul echipei, fără însă să ofere detalii despre subiectul conferinţei de presă. Iniţial, presa internaţională specula că anunţul are legătură cu procesul în care este implicată Lotus cu Renault pe tema numelui echipei, însă un verdict final în acest caz este aşteptat doar în luna mai.

Achiziţia celor de la Caterham ar asigura echipei o portiţă pentru schimbarea numelui în cazul în care justiţia va decide că malaezienii nu pot folosi numele Lotus în Formula 1.

Constructorul Caterham vinde câteva sute de maşini pe an şi are o cifră de afaceri estimată la câteva zeci de milioane de euro.

Contactaţi de reprezentaţii publicaţiei Autosport şi ai agenţiei de presă Reuters, oficialii echipei Lotus au refuzat să comenteze informaţiile.

Via | Autosport | Sky News | Reuters

Comentarii (1)

  • de fapt Lotus va cumpara un vechi partener,ma bucur pentru Caterham pentru masina asta am vazut "Wheels diamond" de 11 ori(la cinematograf !)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru