Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept şi este în stare critică, dar stabilă

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia a anunţat oficial că Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului suferit marţi într-un test cu monopostul echipei britanice. Ea rămâne în stare critică, dar stabilă.

Marussia a publicat miercuri după-amiază noi informaţii cu privire la starea de sănătate a Mariei de Villota, ca urmare a accidentului suferit marţi pe aeroportul din Duxford, după ce monopostul la volanul căruia s-a aflat s-a lovit de un camion staţionar al echipei.

De Villota a suferit o operaţie pentru o fractură craniană şi a fost mutată la un spital din Londra, însă şi-a pierdut ochiul drept şi rămâne în stare critică, dar stabilă.

"Suntem recunoscători pentru atenţia medicală pe care Maria a primit-o, iar familia ei doreşte să mulţumească echipelor de chirurgi. Totuşi, trebuie să anunţ cu mare regret că, din cauza rănilor pe care le-a suferit, Maria şi-a pierdut ochiul drept. Solicităm răbdare şi înţelegere din partea tuturor cu privire la starea de sănătate a Mariei. Vom furniza noi informaţii la momentul potrivit", a declarat John Booth, şeful Marussia.

Echipa a anunţat că a demarat o investigaţie cu privire la cauzele producerii accidentului.

În acest moment nu se ştie dacă accidentul a fost provocat de o defecţiune tehnică a monopostului Marussia sau de o eroare de pilotaj.

Via Marussia

Comentarii (6)

  • : (
    16 0
  • Bogdan
    Nu pot sa cred ce ghinion pe fata asta. A tras tare ca sa ajunga intr-o lume inchisa si cand aproape ca reusise ... si-a luat o bucata in cap. Si la propriu si la figurat.
    Sincer ... regret enorm situatia asta.
    16 0
  • Insanatosire grabnica!
    Pentru curajul ei, ar fi meritat o soarta mai buna; de-alungul istoriei F1, putine au fost fetele care au "alergat"! Toata nadejdea in medici si puterea, vointa ei de a se reface!! La capitolul "siguranta si protectia vietii" mai e loc de imbunatatiri. Care era rolul camionului in proximitatea pistei?!
    10 0
  • Camionul a fost utilizat pentru transportarea monopostului pe aeroport. Ramane un mister de ce a fost parcat chiar in zona in care de Villota trebuia sa testeze...
    10 0
  • mobius
    Un sentiment amar, o imensa parere de rau, cu atat mai mult cu cat situatia tine de absurd. Intr-adevar ce cauta acel autocamion "al echipei" pe traseul de testare.
    3 0
  • Nu stiu exact cum s-a petrecut incidentul...dar nu putea sa evite impactul?Oricum,e regretabil cand auzi de asemenea accidente. Se pare ca F1 inca poate face victime:(
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru