Marinescu a identificat cauzele problemelor cu pneurile din cursele de F2

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.04.2012
Mihai Marinescu spune că setările prea agresive utilizate în cursele de Formula 2 de la Silverstone i-au degradat pneurile foarte repede şi l-au impidicat să câştige.

Mihai Marinescu a debutat în weekendul trecut în sezonul 2012 al Formulei 1 cu un loc patru în cursa de sâmbătă şi un loc doi în cursa de duminică.

Totuşi, el ar fi putut obţine un loc doi şi, respectiv, o victorie dacă nu ar fi avut probleme cu degradarea pneurilor spre finalul ambelor curse, în urma cărora a fost depăşit de rivalii săi. Braşoveanul în vârstă de 23 de ani susţine că principala cauză a problemelor a fost reprezentată de setările prea agresive ale monopostului şi spune că acestea nu se vor mai repeta.

"(În prima cursă) am început să împing prea tare, folosind gumele mai mult decât era necesar. Acele două poziţii pe care le-am pierdut până la final au drept cauză faptul că am condus prea agresiv şi că setarea era prea agresivă pentru cursă. Pentru cursa de duminică am optat pentru o strategie mai puţin agresivă. Decizia a fost foarte bună! Gumele m-au ţinut acceptabil, până prin turul 16-17. După aceea au fost de necontrolat."

"Aceasta este greşeala pe care am făcut-o de am terminat cursa pe poziţia a doua.

Greşeala mea! Nu am înţeles cum trebuia gumele în singura zi de test pe care am avut-o la dispoziţie. Acum ştiu care este direcţia în care trebuie să merg, am văzut că maşina este controlabilă şi bine balansată şi cu setarea din cursa 2, asta înseamnă că  mai suporta încă o dată modificări pentru setarea de cursă. Ştiu cum să repar greşeala şi nu se va mai repeta", a explicat Marinescu pe blogul său.

Marinescu speră să poată aplica noile setări de care are nevoie în cadrul etapei de la Algarve care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, însă a admis că până în prezent nu are bugetul asigurat pentru a participa la cursele programate pe circuitul Algarve din Portugalia.

"Păcat că nu am certitudinea pentru următoarea etapă! Rog, din nou, cine mă poate susţine pentru următoarea etapă să ni se alăture! Nu dezamăgesc!", a încheiat el.

Video onboard cu pole position-ul obţinut de Marinescu pentru cursa de duminică:

 

Via | Mihai Marinescu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru