Marussia exclude o defecţiune tehnică la monopost în accidentul Mariei de Villota

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia a anunţat că accidentul suferit de Maria de Villota în Marea Britanie nu s-a produs din cauza unei defecţiuni la monopost, sugerând astfel că vina aparţine exclusiv pilotului.

Marussia a oferit luni primele informaţii oficiale cu privire la cauzele producerii accidentului suferit de pilotul de rezervă Maria de Villota în cadrul unui test efectuat în 3 iulie pe aeroportul Duxford din Marea Britanie. La capătul unei analize detaliate, echipa rusă a exclus varianta ca accidentul să fi fost provocat de o defecţiune tehnică a monopostului.

"Marussia a efectuat o analiză imediat după accident pentru a identifica motivele şi factorii din spatele accidentului şi pentru a determina dacă există efecte asupra participării în Marele Premiu al Marii Britanii. După ce a analizat cu atenţie toate datele şi informaţiile suplimentare disponibile la momentul respectiv, echipa a fost mulţumită că nu au existat astfel de probleme legate de monopost şi a permis ca sasiul să fie utilizat în weekendul de cursă", a precizat echipa într-un comunicat de presă.

Ulterior, echipa a efectuat o nouă investigaţie detaliată împreună cu autorităţile competente, care a avut un rezultat identic: monopostul nu a avut nicio defecţiune care să conducă la producerea accidentului.

Urmareste Automarket
"După investigaţia iniţială, echipa a efectuat încă o analiză detaliată a accidentului.
O investigaţie externă a avut loc la aeroportul Duxford şi la centrul tehnic al echipei Marussia. Această analiză externă s-a desfăşurat independent de investigaţia externă a echipei"
, a mai precizat echipa.

Marussia nu a precizat nimic despre Maria de Villota, însă prin excluderea unei probleme tehnice la monopost sugerează în mod indirect faptul că accidentul s-a produs in urma unei erori de pilotaj a spanioloiacei de 32 de ani. Aceasta şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului, însă recuperarea sa decurge peste aşteptările doctorilor.

Via Marussia

Comentarii (1)

  • Si totusi nu ne-au lamurit ce cauta camionul pe marginea pistei unde se faceau testele.
    Sau si aia e tot vina pilotului?A condus ea camionul,l-a lasat acolo si a zis "hai sa bag o tura cu monopostul,poate ma infig cu el in camion"?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru