Marussia Virgin şi Hispania nu vor utiliza KERS în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.12.2010
Marussia Virgin şi Hispania Racing nu vor concura cu sistemul KERS în sezonul 2011, potrivit informaţiilor dezvăluite de Cosworth, furnizorul de motoare al celor două echipe.

Tehnologia Kinetic Energy Recovery Systems (KERS) va reveni în Formula 1 anul viitor, în urma deciziei adoptate recent de echipe, însă utilizarea acesteia va rămâne benevolă, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul 2009.

Se anticipează că echipele de top vor opta in corpore pentru utilizarea sistemului, însă lucrurile tind să fie complet diferite în cazul echipelor care au debutat în competiţie în acest an.

Astfel, Virgin Racing şi Hispania Racing se vor număra printre echipele care nu vor concura în 2011 cu această tehnologie, informaţia fiind dezvăluită de Cosworth, constructorul britanic care furnizează motoarele pentru cele două echipe. "În acest moment, Williams este singurul nostru client care va utiliza KERS în 2011. Virgin şi Hispania nu (n.r - vor utiliza), însă aceste echipe şi-au manifestat interesul pentru KERS pentru 2012", a declarat Mark Gallagher, directorul de operaţiuni al Cosworth, pentru publicaţia online F1Fanatic.

Cu toate acestea, Marussia Virgin susţine că nu a luat încă o decizie finală în această privinţă, aceasta fiind însă una strict legată de costuri.

"Aşteptăm rezultatul includerii KERS în acordul pentru reducerea costurilor înainte de a lua o decizie finală", a precizat un purtător de cuvânt al echipei.

Oficialii Hispania Racing au refuzat să comenteze informaţia, însă echipa spaniolă are numeroase alte probleme în acest moment, întrucât se afla în imposibilitatea de a dezvolta noul monopost pentru 2011 din cauza dificultăţilor de natura financiară. Nici Team Lotus, cealaltă echipă care a debutat în Formula 1 în 2010, nu va utiliza sistemul KERS anul viitor.

Via | F1Fanatic

Comentarii (1)

  • salutare
    atunci nu vor indeplini cei 107% si nu vor fi pe grila la nici un MP!!!!!!!!!!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru