McLaren renunţă la prima zi de teste de la Barcelona din cauza unei defecţiuni la motorul Honda

de Daniel Popescu
Joi, 19.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a fost nevoită să abandoneze prima zi de teste de la Barcelona din cauza unei probleme la motor, iar componentă în cauza va fi înlocuită abia sâmbătă.

Componenta a cauzat o problemă care necesită înlocuirea integrală a unităţii de propulsie şi trebuie să refacem designul componentei.

Yasuhisa Arai
Sef R&D Honda
McLaren a arătat semne încurajatoare în dimineaţa primei zile de teste de pe circuitul de la Barcelona, întrucât Jenson Button a reuşit să parcurgă 21 de tururi în mai puţin de patru ore, iar britanicul ocupa locul şase în clasamentul general.

Totuşi, în urma unei probleme la un sigiliu al componentei MGU-K, McLaren a constatat că este nevoită să schimba integral unitatea de propulsie, astfel ca Button nu va reveni pe circuit în cursul zilei de joi. În plus, reconfigurarea componentei pentru evitarea problemei va necesita timp, iar aceasta va ajunge la Barcelona abia sâmbătă. Vineri, echipa va înlocui motorul, însă riscă să sufere o defecţiune similară.

"A trebuit să ne oprim după ce am descoperit o problemă la un sigiliu al componentei MGU-K. Componenta a cauzat o problemă care necesită înlocuirea integrală a unităţii de propulsie şi trebuie să refacem designul componentei. Din păcate, vom intra în posesia componentei abia sâmbătă, ceea ce înseamnă că mâine am putea avea aceeaşi problemă", a explicat Yasuhisa Arai, şeful departamentului de cercetare-dezvoltare al Honda.

Esential 77 de tururi a parcurs Susie Wolff pentru Williams, mai multe decat orice alt pilot
Între timp, Sauber a ocupat din nou prima poziţie prin Felipe Nasr, cronometrat cu 1:27.307 cu pneuri medium, în timp ce Red Bull Racing ocupă locul doi prin Daniel Ricciardo.

Australianul a stat mai mult în garaj în primele ore, însă ulterior a parcurs 18 tururi şi l-a devansat pe Pastor Maldonado, care a ocupat locul trei pentru Lotus în ciuda faptului că a suferit două defecţiuni tehnice în prima oră a testelor.

Max Verstappen a ocupat locul patru pentru Toro Rosso în faţa lui Kimi Raikkonen (Ferrari) şi a lui Pascal Wehrlein, pilotul de teste Mercedes care a fost recrutat de Force India pentru prima zi de teste.

Germanul a concurat însă ulterior pentru propria sa echipă, întrucât Lewis Hamilton a renunţat la test după numai 90 de minute din cauza faptului că nu se simţea bine, întrucât avea febră de la primele ore ale dimineţii. Decizia celor de la Mercedes de a-l înlocui pe Hamilton cu Wehrlein este surprinzătoare în contextul în care Nico Rosberg este de asemenea prezent pe circuit, însă echipa susţine că vrea să evite ca germanul să obosească.

▶ Hamilton abandonează testele de la Barcelona din cauza unei probleme medicale

Susie Wolff a testat pentru Williams şi, chiar dacă a ocupat doar locul nouă, a ieşit în evidenţă prin cel mai mare număr de tururi parcurse, 77.

Testele continuă până la ora 18:00. 

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1. Felipe Nasr Sauber-Ferrari 1:27.307   56
2. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1:27.363 +0.056 18
3. Pastor Maldonado Lotus-Mercedes 1:27.510 +0.203 48
4. Max Verstappen Toro Rosso-Renault 1:27.951 +0.644 35
5. Kimi Raikkonen Ferrari 1:28.064 +0.757 29
6. Jenson Button McLaren-Honda 1:28.182 +0.875 21
7. Pascal Wehrlein Force India-Mercedes 1:28.329 +1.022 38
8. Pascal Wehrlein Mercedes 1m29.286 +1.979 6
9. Susie Wolff Williams-Mercedes 1:29.400 +2.093 77
10. Lewis Hamilton Mercedes 1:30.429 +3.122 11

Comentarii (6)

  • Ce bombastic este titlul. Daniel cred ca scrie si la Prosport si nu-si iese din mana.
    "McLaren renunţă azi la testele din Barcelona" cum ar fi sunat?
    6 2
  • Such issues are all part of testing and we will plan for a productive day of running with @alo_oficial behind the wheel tomorrow. #F1testing— McLaren (@McLarenF1) February 19, 2015


    We've had to stop running today due to a faulty seal on the MGU-K which caused an issue that requires full replacement of the power-unit.— McLaren (@McLarenF1) February 19, 2015
    1 2
  • Nu scrie nicaieri de sambata!!!!
    2 3
  • @A: "Unfortunately, we won't be in possession of that updated part until Saturday, which means that we may face the same problem when we run again tomorrow." - Yasuhisa Arai, seful R&D Honda. De aici: http://www.autosport.com/news/report.php/id/117731
    8 0
  • Zicea Mircea că speră ca mașina Ferrari să fie o troacă. Nu pot să-mi doresc același lucru legat de mașina McLaren, pentru că deja se întâmplă asta. :)
    De câțiva ani McLaren suferă și F1 are și ea de suferit. A plecat Hamilton exact atunci când a fost mai greu pentru echipă :) Mare caracter!
    6 6
  • @ferr1

    Da, desi e paradoxal sa vb de loialitate intr-un asemenea mediu, nu se astepta nimeni la loialitate pentru un pilot care sa vina la Mclaren. Dar ma asteptam la loialitate de la un pilot, de la un copil sarac pe care Mclaren l-a crescut de la 11 ani. In asemenea cazuri loialitatea este de asteptat, pentru ca de mic a fost crescut in spiritul acelei echipe, a fost casa lui.
    Dar cu toate acestea il consider totusi un caracter mult mai putin toxic decat Alonso. Mi-e deja imi tremura gacii pana cand Alonso va rabufni, iar de acolo relatia cu Ron va redeschide rani vechi, si intregul Mclaren va fi la pamant. Si oricum Hamilton e si mai bun un pic ca Alonso, nu diferenta mare, dar totusi mai bun. Lewis is the best.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru