Mercedes a dominat antrenamentele de la Monza: accident pentru Verstappen în prima sesiune

de Daniel Popescu
Vineri, 04.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Italiei, în timp ce Max Verstappen a suferit un accident în prima sesiune.

Mercedes a dominat fără emoții și antrenamentele libere din cadrul Marelui Premiu al Italiei, care s-au desfășurat vineri pe circuitul de la Monza.

În prima sesiune, cel mai bun timp a fost stabilit de Valtteri Bottas, care a fost cronometrat cu 1:20.192, în timp ce coechipierul sau Lewis Hamilton s-a poziționat la aproape trei zecimi în spate.

Următoarele patru locuri au fost ocupate de monoposturi cu motoare Honda. Alexander Albon a fost al treilea, la opt zecimi în spatele liderului, în timp ce Daniil Kvyat și-a trecut în cont locul patru pentru AlphaTauri.

Max Verstappen a încheiat pe locu cinci, nu înainte însă de a suferi un accident.

În a doua sesiune a fost rândul lui Hamilton să fie cel mai rapid cu un timp identic cu cel obținut în prima sesiune de Bottas, care de data aceasta a încheiat pe poziția a doua, la aproape trei zecimi de lider.

Lando Norris a propulsat McLaren pe locul trei, în timp ce Pierre Gasly și Verstappen au ocupat următoarele poziții.

În etapa de pe propriul teren, Ferrari a început ezitant, iar Charles Leclerc și Sebastian Vettel au ocupat doar locurile 11 și 19 în prima sesiune. Cei doi au reușit să mai spele rușinea în a doua sesiune, când au încheiat pe locurile 9 și 12, însă departe de pretențiile obișnuite ale Scuderiei.

În plus, Vettel a lovit ușor barierele de protecție în ultima sesiune, iar câteva minute mai târziu Leclerc a derapat la rândul său pe pietriș. 

Calificările pentru Marele Premiu al Italiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 16:00, în timp ce cursă este programată duminica la ora 16:10.

Italia - Rezultate Antrenamente 1:

Italia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru