Mercedes ar putea fi obligata sa reduca performanta motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.09.2009
FIA a anuntat ca este de acord ca motoarele din Formula 1 sa fie egalizate in sezonul 2010, insa numai prin reducerea performantelor unitatilor mai puternice.

Mai multe echipe din Formula 1 au cerut Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) permisiunea de a modifica motoarele in aceasta iarna, intrucat unitatile Mercedes obtin performante superioare.

Forul mondial a confirmat luni ca va permite echipelor sa isi egalizeze motoarele in perspectiva sezonului 2010, insa numai prin scaderea pperformantei motoarelor mai puternice.

"In urma sugestiilor potrivit carora exista diferente de performanta intre motoarele utilizate in Formula 1, Consiliul Mondial al FIA a decis ca, daca echipele doresc sa elimine aceasta diferenta, ele vor avea permisiunea de a face acest lucru prin reducerea performantelor celor mai puternice motoare. Totusi, updagrade-urile motoarelor nu vor fi permise", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Decizia FIA reprezinta astfel o grea lovitura pentru Mercedes, care ar putea fi reluctanta la ideea de a slabi propriile motoare in favioarea rivalilor de la Ferrari, Renault si Toyota.

Anul trecut, Renault a primit permisiunea de a imbunatati performantele motoarului pentru ca acesta sa ajunga la nivelul concurenti, FIA mentionand la vremea respectiva ca nu va mai permite dezvoltarea ulterioara a motoarelor pana la finalul sezonului 2012.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Gunoi
    Ce gunoaie
    0 0
  • mercedes
    asta este cea mai mare prostie a FIA .Cum sa reduci performanta motoarelor si cit ? Formula 1 cu performanta redusa !!!!!! Eu cred ca toata lumea trebuie sa alerge cu motoare Cosworth ,asta se vrea.Si vor avea performanta redusa.
    0 0
  • FIA
    Ce jeguri! Cand au dat prima prostie am zis ca se mai intampla, au dat-o pe a doua si am crezut ca e o coincidenta dar vad ca tampitii astia o tin langa pana o sa distruga de tot Formula 1. Pai ce vina are Mercedes ca are cele mai performante motoare? Hai sa zicem ca "le taie un cilindru" dar apoi normal ca Massa, Hamilton sau Alonso o sa fie mai rapizi decat un Liuzzi, Buemi sau Alguersuari! Atunci ce o sa faca? O sa-i lege la ochi pe pilotii mai rapizi? O sa-i puna sa piloteze doar cu o mana?
    Deja nu ma mai mira nimic!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru