Mercedes vrea să testeze la Silverstone dacă va exista a patra zi de evaluare

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes intenţionează să solicite permisiunea de a participa la o a patra zi de teste la Silverstone, dacă sesiunea iniţială de trei zile va fi prelungită cu o zi.

Esential 4 zile ar putea avea testul de la Silverstone, fata de trei cat este stabilit in prezent
FIA a decis în această săptămână să transforme testul pentru tineri piloţi de la Silverstone din 17-19 iulie într-o sesiune pentru evaluarea pneurilor, cu posibilitatea ca aceasta să fie prelungită şi în 20 iulie.

Iniţial, Mercedes a acceptat să nu participe la sesiune în urma pedepsei primite din partea Tribunalului Internaţional pentru testul efectuat cu Pirelli în aprilie.

Totuşi, directorul de motorsport Toto Wolff consideră că Mercedes ar trebui să primească acordul de a testa în 20 iulie, dacă în această zi şi restul echipelor vor putea evalua cauciucurile Pirelli.

Dacă va exista o a patra zi de teste, vom lupta pentru a putea testa.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
"Am fost penalizaţi mai mult, pentru că celelalte echipe îşi pot folosi piloţii titulari, dar acceptăm asta pentru că este vorba despre siguranţă.
Dar dacă va exista o a patra zi de teste, vom lupta pentru a putea testa"
, a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild.

Între timp, Ferrari a devenit prima echipă care a confirmat că va testa la Silverstone cu piloţii titulari Fernando Alonso şi Felipe Massa.

"Evident, vom gestiona acest test cu piloţii de curse. Nu ar avea sens să încercăm ceva nou cu piloţii tineri la volan, pentru că nu au experienţa necesară pentru a oferi feedback", a declarat directorul sportiv Massimo Rivola.

Cei de la Lotus nu şi-au anunţat încă planurile, însă Romain Grosjean se aşteaptă să aibă parte de o săptămână încărcată.

"Aparent, s-ar putea să am multă treabă în testul pentru tineri piloţi. Nimeni nu vrea să vadă pneurile explodând şi ştiu că toată lumea lucrează cu Pirelli pentru a rezolva această problemă", a declarat francezul pentru Sport24.

Cel mai probabil, toate echipele vor profita de oportunitate şi vor testa cu piloţii titulari, chiar dacă evaluarea unor update-uri pentru monoposturi este interzisă.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • Deja nesimtirea celor de la Mercedes depaseste orice limita...

    Cred ca va deveni cea mai antipatica echipa din istoria Formulei 1.
    18 10
  • Pai in cele 3 zile se vor testa cam 1000km probabil, iar in a 4-a zi ar inseamna o defavoare in privinta Mercedes care au testat deja 1000km. Ce este peste, nu le mai convine:)),
    15 5
  • Cata ipocrizie la acesta ecipa Mercedes AMG!
    Au "uitat" sa mentioneze ca de la al lor test ilegal ei si-au pus la punct monoposturile iar acum sint cel putin egali cu cea mai buna echipa a ultimilor trei ani RBR.
    Testul lor a fost ilegal, au avut enorm de mult de castigat iar repercursiunile au fost total inexistente. Ca si exemplu fara acel test la Silverstone nici in primii 5 nu terminau ... dupa reteta din Spania.
    Rusine!
    11 11
  • Drumes
    Cine vorbeste de a 4-a zi? Vor fi doar 3. Iar Mercedes va fi, asa cum se cuvinte, in afara testului. Si asa au un avantaj pentru ca nu-i acelasi lucru cand faci testul. Poti sa-l faci in mai sau in iulie. Tot 1000 km. Dar Ei l-au facut mai repede, au un avantaj in dezvoltare. Si doua victorii. Convenabil.
    5 3
  • Fan F1
    loooool :) "Iniţial, Mercedes a acceptat să nu participe la sesiune în urma pedepsei primite din partea Tribunalului Internaţional pentru testul efectuat cu Pirelli în aprilie.". loool le-au facut o favoare probabil celor de la FIA, ca si-au respectat pedeapsa primita sau? Adica au testat ilegal, pilotii au mintit despre test, au fost pedepsiti, putin si totusi... ei zic ca-s nevinovati loool.
    5 2
  • De ce sa nu-i lase sa testeze in fiecare zi,daca vor?Nu cumva sa-si stranga jucariile si sa plece din F1 pentru ca nu castiga?!Unde s-a ajuns,inainte trebuia ca echipele sa lupte pentru a ajunge in F1,acum se fac compromisuri penibile,jenante pentru a nu "pleca"...trageti voi concluziile despre valoarea,prestigiul la care a ajuns competitia asta !
    3 1
  • Marian
    Cea de-a 4-a zi ar trebui ca FIA sa le-o dea celor de la Mercedes in noiembrie...sa vada si ei cum e sa testezi dupa altii.
    1 1
  • Ce-au ajuns si nemtii astia! Credeam ca daca sunt germani au distinctie...dar nu, ei mint, inseala si-acum cersesc.
    1 1
  • Unii chiar nu inteleg ca testul a fost gestionat exclusiv de pirelli.Pirelli au nevoie sa testeze pentru a face gume mai fiabile.Poate Michelin si Bridgestone ,ar fi avut aceleasi problemele pe care le are Pirelli in 2013.sunt mult prea multe restrictii,si nu poti evolua fara teste.Mercedes AMG au fost rapizi si inaitea testului cu pirelli,problemele le are in regim de cursa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru