Michelin, dispusă să devină concurentul Pirelli în sezonul 2014

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a dezvăluit că este dispusă să furnizeze pneuri în Formula 1 chiar şi în concurenţă directă cu Pirelli, însă producătorul francez nu a început încă negocierile.

Michelin a oferit marţi noi informaţii cu privire la planurile pe care le are pentru Formula 1 în perspectiva sezonului 2014.

După ce a confirmat că este interesată să furnizeze pneuri în Formula 1 cu anumite condiţii, Pascal Couasnon, directorul de motorsport Michelin, a dezvăluit că ar accepta să fie prezentă în competiţie împreună cu Pirelli, chiar dacă ar însemna să lupte pentru atragerea unor echipe de partea sa.

"Am schimbat una dintre condiţiile noastre. Acum nu ne mai deranjează să fim unicii furnizori de pneuri. Suntem pregătiţi pentru asta, este o provocare tehnică. Dar întotdeauna am spus că suntem interesaţi de competiţie", a declarat el pentru publicatia Le Figaro.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Couasnon a admis că Michelin nu a demarat încă negocierile cu echipele, FIA sau Bernie Ecclestone, în ciuda faptului că presa internaţională a relatat despre o întâlnire iminentă cu britanicul în vârstă de 82 de ani.

"Le-am trimis aceleaşi informaţii ca şi publicului general, aşa că poziţia noastră este cunoscută tuturor.

Am fost surprins de aceste speculaţii, dar încep să mă obişnuiesc. Acum două săptămâni am citit că Michelin plănuia o conferinţă de presă, dar nu s-a întâmpla nimic. În Formula 1 există mereu multe zvonuri.  Pot să confirm că nu mi-am planificat nicio întâlnire cu Bernie Ecclestone. Dacă negocierile ar fi început, le-am ţine împreună cu FIA, Ecclestone şi echipele", a mai precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Oooooo da!!!
    11 0
  • Vor fi la fel daca intra si ei
    Daca vor avea specificatii constructive pentru "spectacol" ca si pneurile Pirelli...tot un drac !Sau inca mai crede cineva ca Pirelli nu puteau fabrica pneuri care sa reziste cel putin o cursa fara a fi schimbate?!
    7 1
  • Concurenta la pneuri nu se va putea realiza dacat daca se schimba filozofia de a genera spectacol utilizand degradarea pneurilor.
    Pentru ca fiecare constructor va impinge furnizorul de pneuri sa le ofere pneuri mai durabile. Si atunci sa vezi ce dispiute vor aparea... care masina este mai buna dar mai ales dce tip de pneuri folosesc.

    Personal optez pentru 2 furnizori de pneuri dar fara limitarile astea stupide cu privire la numarul de specificatii ce trebuie folosite si numarul minim de intrari la boxe. Sa lase furnizorii de pneuri sa lucreze direct cu echipele si atunci sa vedem performanta pura. Aici cred ca este esenta F1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru