Mosley neaga posibila demisie din fruntea FIA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.06.2009
Max Mosley a informat FIA ca este tentat sa candideze pentru un nou mandat de presedinte, intrucat nu poate accepta ca forul mondial sa piarda controlul asupra Formulei 1 in favoarea echipelor.

Publicatia britanica The Times a speculat in aceasta dimineata ca Max Mosley ar putea parasi FIA la expirarea actualului mandat de presedinte in luna octombrie, pentru ca echipele sa concureze in continuare in F1.

Totusi, britanicul a negat vehement acest lucru intr-o scrisoare trimisa membrilor FIA, in care afirma ca este tentat sa candideze din nou pentru a impiedica echipele sa preia controlul asupra Formulei 1.

"In ultimele saptamani a devenit tot mai clar ca unul dintre obiectivele echipelor disidente este ca ar trebui sa demisionez din functia de presedinte al FIA", se arata in scrisoarea lui Mosley catre FIA. "In lumina atacurilor la care am fost supus, trebuie sa reflect daca decizia mea initiala de a nu candida din nou a fost intr-adevar una corecta. Numai FIA are dreptul de a-si alege democratic liderul, nu industriei sporturilor cu motor si cu atat mai putin indivizilor din industrie care sunt angajati sa gestioneze echipele de Formula 1".

Tonul britanicul a devenit si mai dur atunci cand a venit vorba despre intentia echipelor din Formula 1 de a prelua controlul asupra competitiei, Mosley reiterand faptul ca FIA va actiona echipele in judecata pentru a proteja drepturile forului mondial asupra Marelui Circ.

"Acesta este un atac la drepturile FIA de a reglementa Formula 1 si, mai rau decat atat, este o critica nejustificata si o provocare la adresa intregii structuri a FIA.

Nici un presedinte al FIA nu poate ramane impasibil. De asememea, pregatim procedurile legale pentru a proteja drepturile pe care FIA le are asupra Formulei 1 si pentru a descuraja echipele disidente sa comita fapte ilegale", a mai precizat Mosley in scrisoare.

Via | The Times

Comentarii (3)

  • ...
    pacat...
    0 0
  • ...
    m-am bucurat degeaba..:|
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Max
    Si cine progateste o procedura legala prin care protejam FIA de niste persoane ca tine si ca Bernie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru