Mosley propune noi masuri pentru reducerea costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.01.2009
Max Mosley propune standardizarea cutiilor de viteze si a departamentelor de aerodinamica pentru a reduce si mai mult costurile in F1.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, FIA a anuntat o serie de modificari radicale ale regulamentului pentru urmatoarele sezoane, masuri ce urmeaza sa reduca costurile echipelor cu circa 30%.

Chiar si in aceste conditii, presedintele forului mondial, Max Mosley, a transmis o noua scrisoare presedintelui FOTA, Luca di Montezemolo, in care dezvaluie noi propuneri pentru o reducere suplimentara a bugetelor.

Informatiile, care au fost publicate de revista germana Auto Motor und Sport, se refera la standardizarea unor componente foarte scumpe, precum cutiile de viteze, dar si a departamentelor de aerodinamica. In plus, Mosley propune reducerea turatiei motoarelor de la 18.000 la 17.000 de rotatii pe minut si impunerea unei distributii standard a greutatilor in masina pentru a reduce importanta balastului.

Noi modificari ar putea avea loc si in cazul pneurilor slick. Brigestone ar putea fi astfel obligata sa realizeze pneuri cu o durata de viata mai mare pentru ca echipele sa utilizeze mai putine seturi de cauciucuri anual.

Pe de alta parte, Mosley isi propune ca echipele din Formula 1 sa isi formeze un buget anual competitiv exclusiv din banii proveniti din drepturile comerciale ale competitiei.

In schimb, oficialul britanic nu agreaza ideea scurtarii curselor sau introducerea sistemului pe medalii propus de Bernie Ecclestone. Boss-ul FIA le-a transmis reprezentantilor FOTA ca va anunta in curand lista concreta a noilor masuri.

Comentarii (2)

  • mda
    maine-poimaine numai culorile nu vor fi standard... sau cine stie...
    0 0
  • ...
    Sa le dea o bicicleta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru