Noul monopost de Formula 2 a fost lansat oficial

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.03.2009
Organizatorii Formulei 2 au dezvaluit oficial monopostul construit de Williams ce va fi utilizat in aceasta competitie.

Formula 2 a fost creata cu scopul de a deveni o alternativa viabila pentru GP2, competitia din care au promovat in ultimii ani mai multi piloti de top spre Formula 1, printre care Lewis Hamilton, Nico Rosberg sau Timo Glock.

Competitia va utiliza un monopost unic creat de Williams, iar noua masina a fost prezentata oficial joi pe circuitul de la Brands Hatch din Marea Britanie. Frank Williams, seful echipei Williams, crede ca noua competitie va rivaliza cu GP2 si spune ca a fost impresionat de costurile foarte mici ale dezvoltarii noii masini.

"Cand am auzit prima oara despre asta nu am fost impresionat in mod deosebit. M-am temut ca (n.r - aceasta competitie) va lua o parte din resursele alocate Formulei 1. Dar a fost o lectie pentru mine, nu stiu cum poti concura atat de ieftin. Cred ca masina de 450 CP va impune respect si oamenii se vor uita la F2 la fel cum se uita la GP2", a declarat britanicul.

Noul monopost de F2, propulsat de un motor Audi, a fost testat cu aceasta ocazie de Steven Kane, pilot regulat in campionatul britanic de turisme.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru