OFICIAL: Klien este pilot de teste la Hispania Racing

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.05.2010
Hispania Racing a anuntat ca austriacul Christian Klien este noul pilot de teste al echipei, urmand sa piloteze in prima sesiune de antrenamente din Spania.

Hispania Racing si-a completat miercuri linia de piloti pentru sezonul 2010, prin numirea lui Christian Klien in functia de pilot de teste si de rezerva.

Spaniolii vor miza pe experienta acumulata de austriac in Formula 1 pentru a imbunatati monopostul din acest sezon. Klien va fi de altfel la volanul monopostului Hispania Racing in prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Spaniei de la sfarsitul acestei saptamani.

“Acest rol imi ofera oportunitatea de a reveni in Formula 1 si de a pilota din nou, acesta fiind in mod natural si marea mea ambitie. Este incitant si foarte motivant sa fac parte din structura noii echipe intr-un sport atat de provocator. La numai 27 de ani si cu cei sase ani de experienta sunt sigur ca pot aduce multa experienta si entuziasm la echipa”, a declarat austriacul.

Klien a debutat in Formula 1 in sezonul 2004 la Jaguar, iar apoi a plecat la Red Bull Racing pentru sezoanele 2005 si 2006. Ulterior, austriacul a fost pilot de teste la Honda Racing in 2007 si la BMW-Sauber in 2008-2009, nereunsind insa sa-si asigure un rol de pilot titular in acest an, in ciuda celor trei noi echipe prezente pe grila de start.

Klien i se va alatura astfel japonezului Sakon Yamamoto, care a fost de asemenea numit recent pilot de teste al echipei spaniole.

Via | Hispania Racing

Taguri: Hispania, Klien

Comentarii (3)

  • intrebare
    ce pilot va inlocui in antrenamente?
    2 0
  • parerea mea e ca klien ar trebui sa fie pilot oficial nu de teste ca la experienta lui si valoarea lui e cat bruno senna si karun chandhok la un loc.....la red bull klien a facut cateva curse foarte buna
    2 0
  • F1 Champ
    In continuare nu se poate selecta echipa Hispania in F1 Champ ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru