OFICIAL: Schumacher va pilota din nou pentru Ferrari!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Ferrari a anuntat miercuri ca Michael Schumacher va reveni in Formula 1 pentru a-l inlocui pe Felipe Massa in Marele Premiu al Europei din 23 august.

Formula 1 a primit miercuri una dintre cele mai spectaculoase vesti din ultimii ani, care promite sa revolutioneze ultima parte a sezonului competitional.

La trei ani de la retragerea din Marele Circ, septuplul campion mondial Michael Schumacher isi va face o revenire spectaculoasa in sportul care l-a consacrat, urmand sa piloteze pentru Ferrari in locul lui Felipe Massa, dupa ce brazilianul a suferit un grav accident in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei.

Informatia a fost dezvaluita de Scuderia Ferrari, care a mentionat ca Schumacher va efectua un amplu program de antrenament pe parcursul urmatoarelor zile pentru a fi pregatit din punct de vedere fizic sa concureze in Formula 1.

"Cel mai important lucru este ca toate vestile cu privire la Felipe sunt pozitive. Ii doresc din nou toate cele bune", a declarat Schumacher, referindu-se la faptul ca starea de sanatate a lui Massa s-a imbunatatit vizibil in ultimele zile.

"M-am intalnit in aceasta dupa-amiaza cu Stefano Domenicali (n.r - seful Scuderiei Ferrari) si Luca di Montezemolo (n.r - presedintele Ferrari) si impreuna am decis sa ma pregatesc sa ii iau locul lui Felipe.

Desi este adevarat ca Formula 1 a fost un capitol complet inchis pentru mine pentru mult timp, este de asemenea adevarat ca din motive de loialitate fata de echipa nu pot ignora aceasta situatie nefericita. Dar ca si competitor, astept de asemenea cu mare nerabdare sa fac fata acestei provocari".

Schumacher va concura pentru Ferrari pana in momentul in care Felipe Massa va fi apt pentru a reveni la volanul monopostului F60 dupa accidentul suferit in Ungaria. Pana la finalul acestui sezon au mai ramas 7 curse, inclusiv cea de la Valencia de la finalul lunii august.

Desi initial s-a speculat ca cele mai mari sanse de a-l inlocui pe Massa le au pilotii de teste Luca Badoer si Marc Gene, Ferrari a decis ca are nevoie de un pilot de top pentru pentru a mentine echipa pe locul 3 in clasamentul constructorilor. De asemenea, va fi pentru prima oara cand Schumacher va pilota alaturi de Kimi Raikkonen, fiind cunoscut faptul ca cei doi nu au o relatie foarte prietenoasa in cadrul Scuderiei.

REVENIRE DUPA TREI ANI DE PAUZA

Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, iar ulterior a participat in mai multe curse de motociclism, suferind un accident destul de serios in luna februarie.

Germanul a pilotat pentru ultima oara un monopost de Formula 1 in aprilie 2008, cand a testat F2008 pe circuitul de la Barcelona. El nu a efectuat niciun test cu actualul monopost al echipei, F60, in conditiile in care regulamentul tehnic pentru acest sezon s-a schimbat radical fata de sezoanele precedente.

De asemenea, Schumacher isi va face revenirea pe circuitul de la Valencia, pe care germanul nu a concurat niciodata, intrucat a fost inaugurat in 2008. Intrucat este unul dintre cei mai buni si mai iubiti piloti de Formula 1 din istorie, Schumacher va fi nevoit sa faca fata unei presiuni uriase care va apasa pe umerii sai, suporterii neputandu-si imagina altceva decat o victorie a pilotului german.

Marele Premiu al Europei va avea loc pe circuitul de la Valencia pe 23 august.

Via | Ferrari

Comentarii (66)

  • guawar
    ZUPERRRR
    Schumacher the best-o sa faca recordul de circuit din prima!!!
    0 0
  • WOW
    asta da stire . Chiar daca nu am tinut niciodata cu el , sunt foarte curios cum piloteaza la 40 de ani :) oricum nu il ia pe Kimi dar cred ca se va tine bine :)
    0 0
  • Schumacker Nr 1
    Fratilor ati întîrziat putin cu stirea asta. Dar totusi rog pe bunul D-zeu sâ fie cu El si sâl ajute. Este foarte greu dea reveni cu succes pe locul de frunte.
    0 0
  • mircea
    @banat1
    Am intarziat fix doua ore de la anuntul oficial al Ferrari. Mii de scuze :)
    0 0
  • Super
    Ma intreb cati s-ar fi asteptat la asemenea revenire a acestui mare campion?
    Din punct de vedere al imaginii e o lovitura data de Ferrari cu acest Anunt.
    Oricum mult succes ptr Schumi !
    0 0
  • guawar
    Schumacher the best!!
    Incepe spectacolul in F1-asta trebuia!!!Abia astept urmatoarea cursa-de cand a parasit F1 Schumacher -a fost o plictiseala majora-acum o sa vedem depasiri si tot ce inseamna pilotajul la extrem-BRAVO Schumacher -esti cel mai bun din toate timpurile chiar si la 40 ani.
    0 0
  • Ba din contra
    Cred ca il va Bate pe Kimi
    0 0
  • guawar
    mai mult ca,sigur!!
    Schumacher este cel mai bun.
    0 0
  • Bravo
    Spectacolul revineeeee.........................!!!!!! din ce in ce mai tare!
    Ar fi tare daca s-ar impune in aceste curse cate au mai ramas sa dovedeasca inca o data ca e unul dintre cei mai buni (oricum ptr mine e cel mai bun)
    0 0
  • schumy
    mai copii,linistiti-va!:).Deocamdata e marketing.Daca o sa fie mai mult vom vedea.Daca insa repeta sezoanele 2005-2006...cand n-a fost cel mai bun....in fine,una peste alta,ma bucur sa-l vad pe pista:)
    0 0
  • A FOST ODATA
    PASAREA MALAI VISEAZA, SHUMI NU MAI E CEA FOST, CU REGRET O ZIC , O SA FACA CONCURENTA LA MIJLOCUL PLUTONULUI, POATE SE BATE CU ALGUERSUARI, CEL MAI TANAR CU CEL MAI BATRAN, PANA DE 21 AUGUST MAI ESTE
    0 0
  • Nu va grabiti !!!
    Nu zice nimeni ca Schumacher nu a fost un pilot stralucit, dar monoposturile au suferit modificari majore de cand s-a retras iar testele nu sunt permise. Va avea la dispozitie doar 2 zile sa isi seteze monopostul. In plus au aparut tinere talente in Formula 1 care ii vor da batai mari de cap. Eu personal cred ca inca la MP al Europei nu va face mare lucru. Intotdeauna insa mi-am dorit sa-l vad pe Schumacher in lupta cu Hamilton si uite ca dorinta este pe cale sa mi se indeplineasca. Abia astept sa inceapa cursa de la Valencia.
    Insanatosire grabnica lui Massa !!!
    1 0
  • Go Lance, I mean Go Schumi!
    Nu cred ca Schumi vine sa castige dar îi doresc din tot sufletul asta!
    0 0
  • OFICIAL
    nu poate fi adevarat! se intoarce lepra? s-a dus Ferrari cu totul pe apa sambetei..
    0 0
  • cip_foose esti super tare....
    foarte frumos ce ai zis despre schumacher .Daca el e lepra ca are un baiat si fata , averea 1 miliard si e cel mai bun pilot si super functii si admirat de sute de milioane de oameni......tu ce esti? traiesti sub pamant...ca rama.
    0 0
  • ?
    sunt intr-o mare dilema: revenirea lui Shumi dovedeste ca exista Dumnezeu dar in acelasi timp "existenta" lui cip_foose ma face sa ma indoiesc de existenta lu' SEFU dar si de existenta vreunui moderator pe acest site.
    0 0
  • Schu
    de l-ar face praf Raikko. nu am nimic cu Schumacher dar a aratat destul pana s-a retras. nu mai are ce sa arate in F1. mai lase si pe altii! madalin zice ca are familie : sa aibe grija de ea. Asta-i o bomba comerciala nascocita de Scuderia. Ciao tutti.
    0 0
  • painkiller ,,care SEFU'' :))
    COMENTARIU EDITAT DE ADMINISTRATOR

    ALYBOSS, inca o iesire de acest tip si userul tau va fi exclus din concurs si de pe acest site.

    Stirile importante trebuie sa apara cat mai repede se poate pe site. E absolut normal.
    0 0
  • ctlnmihai
    Schumacher va pilota din nou pentru Ferrari!
    Abia astept un duel Schumi - Hamilton :) ..
    0 0
  • Schumi revine
    personal ma bucur enorm ca revine Schumacher (chiar daca va fii si pentru cateva curse) dar sincer nu cred ca va face (cel putin in primele 2 curse) miracole pentru ca nu are cu ce - Ferrari e in revenire dar nu are nici pe departe cea mai buna masina anul acesta. o sa fie cateva dueluri interesante si sper sa faca o figura buna atata timp cat va pilota. despre cei care il contesta...fiecare cat poate. o seara buna.
    0 0
  • Firicel zice...
    Super Weltmester is back:))!!!!! chiar daca masinile sunt diferite el a participat la dezvoltarea lui F60 ,si se va descurca ff bine ,,atentie !!KERS curenteaza !!!
    0 0
  • Chiar revine?
    Sincer, dupa ce azi am citit ca 13 nume sunt vehiculate pt a-i lua locul lui Massuka, stirea asta e o mare surpriza! In fine, orice miscare are scopurile ei. Sunt cateva dueluri interesante de urmarit ...eu sper ca Kimi sa nu se demoralizeze, din contra, noul sau coechipier sa il determine sa obtina rezultatele care l-au consacrat! Toate cele bune tuturor! Sa ne vedem cu bine la Valencia. Forza Kimster!!
    0 0
  • @ally
    aly,Kimi demoralizat?:)):)):)) asta il face praf cu prima ocazie.Just wait and see ! schumacher who???
    0 0
  • Schumi
    Cea mai tare strategie de marketing ,Schumi risca sa isi pateze cariera .Acuma adevarul e ca nu a fost un campion fair play intotdeauna.
    Are niste recorduri ,se intampla exact ca in raliuri cu Loeb ,poate nu o sa ia titlul anul asta,dar tare as fii vrut sa vad pe Loeb batandu=se cu Makinen , Burns ,Panizzi pe asfalt in masini aprox egale.
    La fel e si in F1 ,eu astep revenirea
    0 0
  • Schumacher va pilota din nou
    Daca s-a descurcat in personajul din TOP GEAR nu de ce nu s-ar descurca si acum. Mai ales daca are de gand sa isi depaseasca propriul record de victorii.
    0 0
  • Fetele lui Kimi
    Acum, mai mult ca oricand Kimi are nevoie de sustinerea noastra. Sa ii aratam ca suntem Chimii-sti adevarati si ca ii suntem alaturi.
    0 0
  • @fetele lui Kimi
    are multe oricum :)) dar oricum,am demonstrat la cursa din ungaria ca impreuna facem minuni chiar si cu o masina slaba :)
    0 0
  • kimi -cel mai bun(de la o fana kimi)
    nustiu de ce se face atata tam-tam ca vine shumaher si ca kimi o sa fie mai slab, pentru ca kimi a aratat in 2003, 2005 ca este mai bun ca shumi chiar si cu o masina slaba, sa ne amintim de 2003 cand kimi cu o masina din 2002 a luptat cot la cot cu shumi pentru titlu, chiar dc nu a obtinut atunci titlu a aratat ca este un pilot de valoare. Deci forta Kimi.
    0 0
  • Schumi vs Kimi
    In opinia mea presiunea cea mai mare va fi pe Kimi nu pe Schumi. Oricum, ma bucur foarte tare ca a revenit si sper sa castige cel putin o cursa. Abia astept sa aud hit-urile formulei 1 din nou.
    0 0
  • Kimi-fani!
    Mare atentie!Kimi si Schumacher sunt in aceeasi echipa,de data asta.Nu amestecati merele cu perele.Sunt impreuna la..FERRARI.Si inca ceva.Schumy doar il inlocuieste pe Massa.Nu-l uitati inca pe Massa.
    0 0
  • schumi
    Cred ca o sa fie printre ultimii.Nu este pregatit pentru masinile actuale.Ii va fi foarte greu sa termine cursa.Dar cine stie poate mai vedem un duel cuKIMI sau ALONSO ca pe vremuri.Oricum ptr. bani o face ,nu pentru FERRARI.
    0 0
  • DOAR AZI
    ZIUA DE AZI A FOST CU STIREA ASTA MAINE VA FI ALTA , CA SHUMI NU VA CONCURA, APOI ALTE DISCUTII CINE /// BLA BLA, APOI ALTE NUME PE ACOLO SI IN FINAL ALONSO
    0 0
  • wow
    am venit putin ametit de afara...cand am deschis f1 automarket am zis sigur isi face efectu...mama...nu imi vine sa cred...:)...puteam sa-mi pariez tot ce am k nu va mai revenii in formula 1....dar acum ce sa zic...intradevar nu sunt dezamagit ca a revenit...sunt foarte bucuros...si in acelasi timp nerabdator...4 saptamani...si mor fara formula 1...mai ales cand ii schumi pe circuit...waaaaa.....forza schumi...KING...cu stirea asta s-a spart toate topurile..abea astept sa vad un duel intre schumi, vettel, hammy, si multi altii...mai ales cu kimi:X
    0 0
  • @VJohann
    Alonso la anul;)
    0 0
  • Flo
    History in the making!!! Go Schumi
    0 0
  • schumacher are numai de pierdut.
    Fanii au de castigat.El are numai de pierdut.Pacat ca se baga ......eu in locul lui nu mai intram.Desi stiu ca este numarul unu, sunt constient ca ceilati nu au niciun interes sa arate asta.Nu il va lasa nimeni sa isi faca damblaua.Cei care nu il suporta se pregatesc de comentarii.......Daca nu ii bate pe Hamilton ,Kimi si Vettel de la prima cursa.....?Daca ii bate vor zice ca el i-a platit pe toti....( asa am auzit de curand ...).''Privitorii'' de F1( care nici nu stiu ca are 91 victorii, si cred ca Barrichello i le-a facut cadou....ca era numarul 2) nici daca il vad la Race of Champions pe masini egale si tot nu cred ca e cel mai bun....Hamilton( pe care l-am urmarit de 6 ani....de cand era in alte campionate, Vettel si etc) nu vine la RoC.Acum le va arata si copiilor din F1 cum se castiga cu orice pret.Sa vedeti spectatori la Valencia( anul trecut 30.000, acum 300.000).Personal il bagam pe SafetyCar pentru tot restul vietii, ca merita sa participe la fiecare cursa....dar in f1....gata.
    0 0
  • Lewis il distruge
    Chiar pot spera fanii Ferrari ca Schumcher, dupa 3 ani de stat pe tusa, si la 40 de ani, poate sa tina piept unui pilot de 25 de ani, care piloteaza cursa de cursa? Nu ii neaga nimeni valoarea si istoria glorioasa lui Schumi, dar chiar dupa 30 de ani de pauza, nu are cum sa-l invinga pe Lewis sua pe Vettel. Este adevarat ca pilotajul masinii, este ca mersul pe bicicleta, odata invatata n-o mai uiti, dar totusi in decrus de 3 ani se deterioreaza foarte multe aspecte in ceea ce priveste un pilot. La care adugam si ca are deja 40 de ani, chiar nu se poate aseza in masina peste 4 saptamani la Valencia, si sa ia un podium sau pucnte macar. Valoarea unui pilot este data de exercitiu, multa munca, da rmai ales practica pe circuit. Schumi se va face de ras, sincer nu cred ca va suporta umilinta din marele premii ale Europei si Belgiei, si nu va concura la Monza sa riste sa isi bata joc de cariera sa stralucitoare in fata propriilor fani, sa isi reliefeze toata neputinta...
    0 0
  • ...
    3 ani am vrut sa zic de pauza nu 30, am pus un 0 in plus din greseala.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Schumi
    Se intoarce din vreo 3 motive gandite de mine si nu are nici o treaba cu castigatul.

    1. Este bun prieten cu Felipe si a fost rugat de Di Monte sa ii ajute.
    2. Este un bun motiv pentru echipa sa se regaseasca, sa testeze masina in cursa si mai ales s-o pregateasca pe cea viitoare.
    3. Nu aveau alta solutie. Pilotii de teste nu au mers cu aceasta masina deci sunt la fel de necunoscatori ca Schumi, doar avantajul este de partea lui pentru ca el macar stie sa le zica baietilor destepti de la "Engineering Team" ce nu merge :)
    4. Motivul 4 este simplu. El este platit sa ajute Ferrari, chiar si numai cu prezenta lui :) Iar Ferrari putea sa trimita doar un monopost. Asta arata ca Kimi si Schumi vor lucra impreuna la dezvoltarea lui ceea ce arata unitatea echipei. Adica mai bine zis, o lovitura de imagine :)
    5. Personal cred ca o sa fie super distractiv :)))))))
    6. Toti fanii Ferrari ii vor tine pumnii, except fanii Kimi care nu tin cu echipa din niste motive absurde dar totusi ele exista. Vedeti discutiie cu Alexandra si "dragostea" ei pentru pilotul finlandez.
    7. Nu vine sa-l invinga nici pe Lewis si nici pe Sebastian, vine sa ajute echipa in punerea la punct al acestui monopost si mai ales la al celui din 2010. Vine sa le ridice moralul si sa-i puna right back on the winning tracks :)))))

    P.S. O seara excelenta in continuare :))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Schumi
    Motivul 8 este sa zicem sacrificiu. Stie ca nu poate castiga, dar stie si ca echipa lui de suflet are probleme si eu cred, ca el spera sa-i ajute venind iarasi in mijlocul lor ca pilot. Parerea mea. Stie ca toti vor miza pe el dar cred ca este destul de destept incat sa stie ca este important sa-i ajute acuma cand au probleme mari cu masina.
    0 0
  • go schumi. go go go go
    n-o mai adeti la rece, asteptati cursa sau cursele, eu sunt fan schumacher, dar fapta ca revine este pentru ferrari si pentru el, iar kimi trebuie sa-l motiveze in plus venirea lui schumi. sper sa faca fata formulei 1 si sa le dea peste nas papagalilor care il ataca mereu. astia il ataca pe schumi de frica.
    0 0
  • Schumi
    Desi nu am fost niciodata un fan Schumacher, la aflarea acestei vestii m-a incercat o bucurie teribila. Adevarul este unul pe care trebuie sa-l acceptam cu totii: A FOST CEL MAI BUN in acest sport. Cu putin noroc si ajutor din partea monopostului F60 cred ca ar putea castiga curse.
    0 0
  • e de bine!
    a declarat ca vine pentru echipa, practic daca ajuta scuderia sa termine pe 2 in campionat, si-a facut treaba, daca Kimi isi revine, desi nu mai poate fi un pretendent la titlu, este cu atat mai bine, importanta este clasarea echipei la final si pregatirea masinii pentru sezonul viitor.
    0 0
  • Schumeeeyyy
    best news today, abea astept sa il revad pe pista. Cred ca audienta la Formula 1 se v-a tripla!!!!!!
    0 0
  • (ADY)
    Nu am tinut niciodata cu Shumacher sau cu Ferrari dar acum abia astept cursa de la Valencia
    0 0
  • Ba din contra
    Schumi nu se va face de ras ptr ca el a demonstrat in trecut valoarea sa ca pilot, acum va pilota de placere fara nici un fel de presiune. Si am citit o chestie cum ca Rubens l-ar fi lasat sa castige, sa zicem ca da, dar ar fi facut oricine si orice echipa in cazul in care coechipierul sau se batea ptr titlul, sa il lase sa castige! Si daca Barichello se crede asa bun de ce nu confirma acum cu aceea masina oferita de Brawn GP?
    Astea sunt texte de cei frustrati de prezenta lui!
    0 0
  • lolz
    pai massa nu prea mai cred k revine sezonul asta si doar daca are noroc va mai reveni o data, deci e clar ca o sa fie pt tot finalul sezonului. in opinia mea o sa se faca de ras, mai ales k nu prea mai are antrenament si acum is alte reguli si regulamente tehnice, si nici ultimul sezon in care a participat nu a fost foarte grozav.
    da vedem ce ii rezerva viitorul ;)
    0 0
  • Schumacher
    REGELE SE ÃŽNTOARCE
    0 0
  • recunoasteti pe cineva in poza???
    http://www.formula1.com/news/headlines/2009/7/9703.html
    0 0
  • FORZAAA SCHUMIII
    Suuper veste...!!!! Sincer de cand s-a retras Michael din F1, nici nu mai stiu cum arata clasamentele si care sunt pilotii echipelor. Acum am din nou la ce sa ma uit....mai putin sa il ascult pe paralelu' ala de Alexandrescu...
    0 0
  • NeoGalaxy
    Kimi vs Schumi
    1 vs 7. Matematica pura. In alta ordine de idei, Kimi nu are nevoie de nimic pentru a se bate cu Schumi de la egal la egal, nu ca ar conta. Eu sunt curios daca o sa fie destept si lasa deoparte prostia aia cu rivalitatea pentru a lucra impreuna cu Schumi. Sper diferenta de alti fani care vad rivalitate eu vad in cooperarea acestor 2 baieti o sansa extraordinara pentru Ferrari si pentru 2010.

    Sper ca Kimi sa nu se gandeasca daca chiar conteaza sa-l bata pe Schumi dar sper sa se gandeasca la a lucra si coopera cu acesta pentru a rezolva sau mai bine zis a imbunatatii masina. Pentru ca ceea ce conteaza este ca masina din 2010 sa fie pusa la punct si mai ales F60 sa fie imbunatatit, iar Kimi si Schumi impreuna pot face asta, altfel Di Monte nici nu se chinuia sa-l roage pe cel din urma sa se reintoarca.

    Iar fetele care il plac pe Kimi, ce sa zic. Unele dintre voi aveti fantezii erotice cu el si va inteleg, stiu va doriti ca el sa va placa dar sincer... baiatul a ales deja ceea ce il interesa. Cat despre Ungaria, nici daca as fii cel mai infocat fan al lui nu mi-as inchipui ca se gandea la fani in timpul cursei. Se gandea la cum va da ochii cu Felipe si-i va spune ca nu a fost in stare sa ia puncte in cursa aia. Asa ca decat sa se duca trist la el a preferat sa-l faca mandru pe Felipe de prestantia lui. Ceea ce ma astept sa faca si pe viitor.
    0 0
  • f1
    In primul rind nu cred ca Schumacher va reveni. Totusi sa presupunem ca revine.
    Ar trebui sa ne intrebam si sa raspundem foarte bine ce inseamna Formula 1:

    Cei mai buni piloti din lume pentru monoposturi. Asta inseamna ca daca toti ar avea masini egale ar putea fi incadrati intr-o singura secunda apropiindu-se de limita masinii la cel mult o secunda. Cu cit mai bun e pilotul cu atit mai mult se apropie de limita masinii. Sa nu intelegem gresit: limita masinii nu inseamna ca se merge tot timpul cu acceleratie la podea (ha ha pentru cine crede asa ) si nici macar ca se merge tot timpul la limita aderentei. Inseamna doar ca o anumita masina poate scoate un " timp cel mai bun " pe un tur. Cu cit un pilot se apropie mai mult de acest "cel mai bun timp" cu atit este mai bun. Acest lucru tine de stilul de pilotaj pentru fiecare pilot in parte ( si nu tine de cine stringe mai tare din dinti si apasa mai tare pe acceleratie ). Cred ca Schumacher are cel mai eficient stil dintre toti pilotii de F1 din istorie. Repet cred, nu poate garanta nimeni acest lucru. Dar:
    Schumacher nu mai are 20 de ani.
    Revine dupa mai multi ani in care nu a concurat.
    Nu are destul timp pentru a se acomoda cu masina.
    (faptul ca vai, este alt regulament s.a.m.d nu conteaza Schumacher a cistigat multe titluri cu regulamente diferite)
    Toate aceste lucruri fac sa scoata un timp mai slab decit daca ar fi in forma maxima.
    #### Cu cit mai slab ? "Aceasta e intrebarea."
    Daca stiti raspunsul la aceasta intrebare raspundeti si la intrebarea " va fi mai bun decit Kimi sau nu ? ".

    Nigel Mansel a incercat o revenire la un moment dat in F1 dar scotea un timp mai slab cu o secunda decit Hill de unde deducem ca era la cel putin o secunda de limita masinii.

    Bine bine, Schumacher nu e Mansel dar putem fi siguri ca si el va avea la revenire un deficit in ce priveste timpul scos comparativ cu ce putea odata.

    Si acum ginditi-va: daca Schumacher scoate si numai cu 500 milisecunde mai mult decit altadata (un numar foarte optimist ), atunci CLAR Kimi este in fata lui.

    In plus Ferrari nu este nici pe departe cea mai buna masina din campionat.
    Deci tinind cont de tot ce am spus mai sus, nu va faceti iluzii ca o sa cistige vreo cursa daca nu o sa reintre rapid in forma si Schumacher si Ferrari iar asta este foarte putin probabil, chiar daca nu imposibil.

    Asadar riscul ca Schumacher sa-si dezamageasca fanii este foarte mare. Fanii lui sint obisnuiti ca el sa cistige ( si deci sa se intoarca si sa dea lectii de pilotaj ). Nu cred ca Hill, Vileneuve, Hakkinen, Alonso ar fi avut vreun titlu daca nu ar fi avut masini clar mai bune decit a avut Schumacher la momentul respectiv. Schumacher a pierdut cind a avut o masina clar mai slaba decit masina concurenta si atunci cind era in cea mai buna forma. Ferrari nu e nici pe departe cea mai buna masina din campionat, ca daca ar fi Massa si Raikkonen s-ar lupta pentru titlu si nu Button cu Vettel.

    Vad doar doua tipuri de comentarii;
    1.Fani Schumacher - o sa revina Schumacher si o sa-i bata la fund pe toti;
    sau
    2.Indivizi anti_Schumacher - Schumacher al vostru a fost si este de tot rah....l .

    E usor sa fii fan Schumacher sau nu si sa postezi pe site dar realitatile Formulei 1 nu sin acestea.
    0 0
  • guawar
    NR.1 in F1
    "Cred ca conteaza prea putin daca are 20 sau 40 de ani. Poate ca reactioneaza cu cateva milisecunde mai lent, dar inainte era cu cateva milisecunde mai bun decat oricine altcineva, asa ca acum cred ca este la acelasi nivel. Va fi o mare provocare pentru toti acei piloti tineri pentru ca se vor uita dupa umar", a declarat Jordan pentru BBC.

    La randul sau, fostul campion mondial Jody Scheckter crede ca germanul se va dovedi chiar si acum un pilot rapid. "Niki Lauda a revenit si a castigat titlul mondial, asa ca nu este imposibil. A incercat sa fie competitiv pe motocicleta, ceea ce probabil ca a fost si mai stupid. Trebuie sa spun ca este probabil cel mai bun pilot din istorie, asa ca probabil va fi competitiv si destul de rapid", a precizat Scheckter.
    0 0
  • guawar
    f1 de manolachef 30.07.2009, 18:17
    Aberezi mult baiatule:Nu cred ca Hill, Vileneuve, Hakkinen, Alonso ar fi avut vreun titlu daca nu ar fi avut masini clar mai bune decit a avut Schumacher la momentul respectiv. Schumacher a pierdut cind a avut o masina clar mai slaba decit masina concurenta si atunci cind era in cea mai buna forma.DACA NU ESTI FAN FERRARI sau SCHUMACHER-te rog mult nu mai scrie despre aceste 2 subiecte-esti paralel:Schumi a castigat curse si camiponat cu cea mai slaba masina:ford si Beneton-sau ai uitat titlul cu BENETON?Esti pe cu,capul rau de tot!!
    0 0
  • guawar
    pentru:manolachef
    Confirmat pentru sezonul 1992, Michael nu dezminte performanţele arătate în 1991, astfel că în Marele Premiu al Mexicului urcă pentru prima dată în cariera sa pe podiumul de premiere, terminând al treilea. Un alt loc trei este semnat şi în cursa imediat următoare, cea din Brazilia, pentru ca în Spania, Michael să termine al doilea, performanţă pe care avea să o egaleze în Marele Premiu al Canadei. Un al loc trei urmează în Marele Premiu al Germaniei, prima sa cursă pe teren propriu, pentru ca la Spa Francorchamps , acolo unde debutase în Formula 1 cu doar un an înainte, să obţină prima sa victorie. Sezonul este încheiat cu un nou loc secund, al treilea din acel an, în Marele Premiu al Australiei, care l-a promovat pe Michael pe locul al treilea în campionatul mondial cu un total de 53 puncte, chiar în faţa triplului campion mondial Ayrton Senna.

    În ciuda faptului că are parte de un material de concurs care nu îi permitea să se bată în mod constant pentru victorie, Michael continuă performanţele de excepţie şi în 1993 când într-un mod curios de fiecare dată când a terminat o cursă a făcut-o pe podium, apogeul fiind atins în Marele Premiu al Portugaliei când a câştigat, terminând astfel sezonul pe locul al patrulea cu un total de 52 puncte.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Schumi
    Mai interesant este ca Schumi i-a batut si pe anumiti piloti care aveau masini foarte foarte bune. Cel putin 1998 si 1999 sunt niste dovezi clare. 1997 a fost greseala lui Schumi pentru ca nu s-a concentrat pe ce trebuia, aceasi chestie cu Suzuka 98 si Silverstone 99. Toate au fost greseli ale lui, pacat de ele. Mika Hakki nu avea nici o sansa in 98 si in 99 plangea pe numai putin de 3 circute pentru ca era slab rau psihic. Pana si Irvine cu Salo mai aveau un pic sa bata McLaren-ul si asta desi masina McLaren era ceva mai rapida decat masina Ferrari.

    Exista o singura chestie, McLaren castiga numai cand au masina puternica, in rest sunt niste anonimi, Ferrari stiu sa lupte si castiga si cand au masina slaba pentru sunt obisnuiti sa candideze asa.

    Oricum Valencia o sa fie interesanta peste 3 saptamani :)))))
    0 0
  • @neo
    auzi,tu chiar crezi ca Kimi va coopera cu schumacher vreodata?=)) adica nu stiu cum sa-ti explic da' pe finlandez il doare undeva cine e in cealalta masina.adica pentru el,schumacher e la fel ca si oricare alt pilot.sau ce?crezi ca il vede ca pe un zeu asa cum il vezi tu?te rog...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Chiar conteaza ce fel de fantezii avem noi, fanele lui cu el? Faptul ca poate sunt mai patimasa, asta e...mi-a intrat in sange la fel ca o supradoza. Ca sa te lamuresc, il sustin pe KImi din 2001, de cand a fost la Sauber. Si pt mine nu conteaza echipele pentru care a concurat, desi datorita acestora si oportunitatilor oferite a castigat titlul mondial in F1. Si cum zici, poate vor coopera, dar mi-e foarte greu sa cred asta. Sunt 2 firi si 2 generatii total diferite, desi ambii sunt rezidenti in aceeasi tara, Elvetia. pana pe 23 August, numai bine!
    0 0
  • tot ce conteaza...
    schumacher a realizat incredibil de multe lucruri in F1,nu cred ca vreun pilot din generatia lui si din actuala generatie de piloti va putea macar sa il egaleze vreodata.asta este adevarul si cred ca toti il stim.iar faptul ca a ales sa reintre in F1 nu ii va stirbi deloc prestigiul de care se bucura,din contra cred ca a facut un lucru bun ca a ales sa ajute echipa careia ii datoreaza o mare parte din realizarile sale.de asemenea parerea mea este ca va lucra cu Kimi ca un profesionist si se vor intelege bine.doar vor fi coechipieri :)
    0 0
  • ... @all
    aia care debitati ca schumacher o sa se faca de ras sunteti cu pluta rau vere! poate prima cursa n-o sa iasa totul ca la carte dar deja de la a 2-a incolo le da clasa la papitoi, cel putin latratorului si spaniolului... cu vettel si webber ramnae de vazut!
    0 0
  • pentru guawar
    "Nu cred ca Hill, Villeneuve, Hakkinen, Alonso ar fi avut vreun titlu daca nu ar fi avut masini clar mai bune decit a avut Schumacher la momentul respectiv. Schumacher a pierdut cind a avut o masina clar mai slaba decit masina concurenta si atunci cind era in cea mai buna forma." - Asta am scris eu. "Schumi a castigat curse si camiponat cu cea mai slaba masina:ford si Beneton-sau ai uitat titlul cu BENETON?" - Asta ai scris tu. (Echipa se numeste Benetton Ford). Si acum: care este contradictia vazuta de tine de esti asa oripilat ? Faptul ca a pierdut la un moment cu o masina mai slaba NU EXCLUDE faptul ca a cistigat in alt moment cu o masina mai slaba. "Mai slaba" este un termen relativ. De fapt totul tine de raspunsul la intrebarea "cu cit mai slaba ? (in secunde pe tur)". Tine cont de contextul in care am spus asta. Ti se pare imposibil ca Schumacher in cea mai buna forma in 1994 si 1995 sa cistige cu o masina doar ceva mai slaba (si nu clar mai slaba - Benetton era o masina de top atunci si nu cea mai proasta din campionat asa cum spui tu) si tot Schumacher tot in cea mai buna forma sa piarda titlul in 1996, 1997, 1998, 1999, 2005, 2006 deoarece avea o masina mai slaba. Mai conteaza si cine pilota masina concurenta. Cred (repet cred, nimeni nu poate garanta acest lucru si imi pot permite sa cred orice) ca daca Hill ar fi fost in Renault in 2006 Schumacher ar fi cistigat si atunci. In acesti ani enumerati mai sus diferenta dintre masina sa si masina concurenta se pare ca a fost suficient de mare incit sa nu o poata suplini Schumacher. Bineinteles ca "o masina ceva mai slaba" este o cantitate aparent ambigua dar totusi usor de intuit daca esti suficient de atent si mai faci si citeva calcule. Apropo de atentia mentionata mai inainte, fi atent la asta: In 2002 Schumacher in majoritatea curselor avea un avans spre sfirsitul cursei fata de Barichello de aproximativ 15 - 30 de secunde. Cum o cursa are cam 60 de ture (tine cont de circuit nu spun ca toate cursele au 60 de ture si sa te oripilezi din nou, poate de data asta ceva mai motivat cu toate ca nu sint chiar convins), deducem ca Schumacher era mai bun decit Barichello cam cu 250 - 500 de milisecunde pe tur. Daca Barichello ar fi fost in alta masina mai rapida cu 1 sec / tur decit monopostul lui Schumacher l-ar fi invins pe acesta de fiecare data (exclus cazul evenimentelor de cursa - abandon, drive-through, etc. ). Ei bine, cred ca asta a fost situatia cu Hill, Villeneuve, Hakkinen, si Alonso. Acestia au avut masini suficient de rapide astfel incit, spre exemplu, ansamblul Hill - Williams Renault a fost mai rapid pe durata campionatului 1996 decit ansamblul Schumacher-Ferrari , cu toate ca Schumacher este mai bun decit Hill. Revenind la Barrichello se pare ca este mai lent decit Button cam cu 10 - 15 sec pe cursa la o prima vedere asupra campionatului actual, de unde putem deduce ca Button este undeva intre Schumacher si Barichello. Bine, bine se poate spune ca Barichello a cam imbatrinit si pe buna dreptate, apogeul il atinge un pilot in F1 cam pe la 25 de ani. Totusi recunosc ca Barichello ar putea in acest moment la fel de rapid ca intotdeauna. Formula 1 este campionatul campionatului de monoposturi care aduna crema cremei pilotilor din lume (pentru monoposturi ma refer, sa nu se oripileze de aceasta data fanii raliurilor si ai curselor de Moto GP). Cu foarte mica probabilitate de a ne insela putem spune ca pilotii din F1 pot fi "ingramaditi" toti intr-o secunda in ce priveste competentele lor de pilotaj. Adevarata diferenta o face deci masina in cele mai multe cazuri, dovada Button de anul acesta. Vezi tu, lucrurile nu se reduc la a fi fanul fanatic al unei echipe si/sau al unui pilot, la a trai intr-un intuneric confortabil deoarece sti una si "buna" si nu trebuie sa gindesti prea mult ca doar e asa cum zici tu si GATA, nu ? E mai putin solicitant pentru creier sa te imbolnavesti de icter cind cineva iti ofera realitatea cam deranjanta pe tava si te mai pune sa si gindesti pe deasupra (ce mirlanie !!), zdruncinindu-ti serios amorul propriu cum ca tu esti "Nr. 1 in F1" dupa cum te autoproclami. Sa sti citate din presa vremii e mult prea putin din punctul meu de vedere, ai dovedit ca esti incapabil sa intelegi ce am scris, si incapabil sa vi cu o parere personala argumentata de tine; (cuvintele jignitoare nu sint un argument dar probabil ca e singurul tau mod de exprimare). Cit despre Schumacher ii doresc din toata inima sa fie gata pina la marele premiu al Europei. Este foarte greu, dar daca o va face va dovedi tuturor ca este un pilot cu adevarat exceptional (nu ca ar mai fi nevoie). Cred in continuare ca detine cel mai eficient stil de pilotaj din istorie care nu de putine ori i-a dat de furca liu Senna. Din ce am observat din reluari cu o camera deasupra cockpittului Schumacher tinde sa atinga apexul cit mai tirziu; (lumea F1 asa ingusta cum o percepi tu - sint fanul celui mai titrat pilot din istorie deci automat sint expert in F1 DAA ! -- probabil ca nu cuprinde si aceste detalii banale dealtfel:" http://en.wikipedia.org/wiki/Apex_(racing)") Adevaratii experti in F1 sint "in" F1.
    0 0
  • pentru guawar
    guawar, preamarite guru al F1, vezi ca ti-am raspuns mai baiatule: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/23239/oficial-schumacher-va-pilota-din-nou-pentru-ferrari.html
    0 0
  • guawar
    pentru:manolachef
    Nu am ce sa mai discut cu tine-clar la tine totul se rezuma la sutimi milimetri...centimetri..etc-dar de talent ai auzit?Sti ce inseamna?cauta pe google sigur gasesti si altceva in afara de aberatii gen:educem ca Schumacher era mai bun decit Barichello cam cu 250 - 500 de milisecunde pe tur-ok poti sa ne bagi o gramada de texte gen scrisoare-greu de citit pe net dar totusi am citit mesajul tau-este aberant crede-ma-oricum succes in continuare cu explicatia ta in milisecunde-poate prinde la altii.
    0 0
  • guawar
    pentru:manolachef
    Sa vedem daca apar milisecundele in SPANIA!!Am impresia ca,chiar daca participa cu masina din 2007 la pariu ca tot termina in primii 3-cu asta noua e chestie de obisnuinta dar la SCUMACHER acest handicap este inlaturat de talentul lui inegalabil-restul e cancan.
    0 0
  • pentru guawar
    Imi pare rau pentru tine ca nu ti-ai dat inca seama inca ( si probabil nici nu o sa-ti dai in

    primul rind pentru ca nu vrei, pentru ca ti-e frica sa nu ai vreodata revelatia ca imaginea ta

    preafrumoasa despre F1 este de fapt un cumul de impresii si convingeri personale ambigue):

    garantia talentului in curse indiferent de genul lor este data de timpi. Centimetrii, milimetrii

    n-am facut eu referire la ei si nu intra in discutie. Cind Ros Brown gindea strategia in timpul

    cursei era tot timpul cu ochii pe timpii scosi de Schumacher in fiecare tur. Nu se aseza comod pe

    fotoliu, deschidea o cutie de bere ca doar tot ce trebuie sa stie este faptul ca Schumacher este

    cel mai bun si gata poate sa plece la culcare. Ai crezut ca speculezi ceva din ce am scris eu si

    m-ai atacat cu cuvinte jignitoare (care pe acest site ori sint permise ori site-ul nu este mediat

    de nimeni). Repet, ai crezut. De fapt ai dovedit mari carente in ce priveste logica. Ce s-a

    intimplat in campionatul din 1996 NU are nici o implicatie asupra campionatului din 1994 asa cum

    ce faci astazi nu are cum sa-ti afecteze ziua de ieri. Eu spun ca Schumacher a pierdut in 1996 cu

    o masina mai slaba iar tu vi si spui ca a uit ca a cistigat in 1994 tot cu o masina mai slaba de

    parca aceste doua situatii nu pot coexista. Istoria F1 a dovedit ca se poate logica ne garanteaza

    ca se poate.Ai impresia ca te contrazici cu mine cind spui ca Schumacher este cel mai bun. Ei

    bine NU te contrazici. Istoria F1 a dovedit, pe nedrept cred eu, ca rezultatul, din pacate, nu

    depinde intotdeauna numai de talent. Cauta sa spui si altceva decit sa repeti ca un disc stricat

    ca "Schumacher moare de atita talent". Ca esti fanul lui Schumacher nu te coboara si nici nu te

    ridica. Te-ai prins ? - nu te ridica. Esti tot tu indiferent de ce face Schumacher bine sau rau.

    Sa incerci sa te invalui cu imaginea lui e cit se poate de patetic si miroase de la o posta a

    lipsa de personalitate. Multumesc pentru succes (ei, vezi ca se poate), succes si tie, tot in

    continuare. In afara de asta e mai confortabil sa crezi ca tot ce nu pricepi e aberant (nu ca ar

    fi chestiuni complicate), ca doar n-o sa recunosti ca problema esti tu de fapt. Nu astept

    raspuns. Dar daca o faci s-ar putea sa-mi redeschizi apetitul pentru scris. Cu tine, e de-a

    dreptul relaxant. Multumesc pentru atentia acordata.
    0 0
  • Determinare
    V-a arata pilotilor tineri ce inseamna determinare, devotament, profesionalism, perseverenta si dorinta de a castiga cu orice pret! Cred ca v-a da un exemplu lumii intregi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru