Pilotii sprijina FOTA in razboiul cu FIA

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.06.2009
Pilotii din Formula 1 au anuntat ca sprijina demersurile echipelor in privinta regulamentului tehnic in conflictul dintre FOTA si FIA, chiar daca acest lucru le pune carierele in pericol.

Pilotii si team-managerii celor opt echipe membre FOTA au avut duminica dimineata o intalnire de 25 de minute in motorhome-ul Toyota, discutand despre actuala situatie din Formula 1 creata de neintelegerile in privinta regulamentului tehnic.

La intalnire nu au participat reprezentatii Williams (Frank Williams, Nico Rosberg si kazuki Nakajima) si Force India (Vijay Mallya, Adrian Sutil si Giancarlo Fisichella), intrucat cele doua echipe au decis recent sa se inscrie neconditionat in sezonul 2010.

Discutiile au venit la solicitarea echipelor si au avut drept punct principal carierele pilotilor, intrucat acestia ar putea ramane fara job-uri in cazul in care cele 8 echipe ar decide sa paraseasca Formula 1. In ciuda acestui pericol, pilotii au anuntat ca sprijina in totalitate demersurile FOTA in privinta regulamentului tehnic pentru 2010.

"Toti pilotii sunt de acord sa urmeze FOTA si sa respecte munca depusa de echipe in privinta regulamentului si a modului in care este gestionata Formula 1 pentru viitor", a declarat Jarno Trulli, unul dintre pilotii Toyota, la finalul intalnirii dintre cele doua parti.

"Am fost chemati astazi pentru a ramane informati, intrucat regulile nu sunt clare si a trebuit sa ne expunem punctul nostru de vedere.

In ceea ce priveste aceste reguli, pe care in niciun caz nu le consideram adecvate, impartasim aceeasi viziune ca si FOTA".

Trulli a reprosat celor de la FIA maniera in care incearca sa gestioneze Formula 1 si mai ales dorinta de a aceepta cu orice pret echipe noi in competitie. "Mosley trebuie sa inteleaga ca sunt unele lucruri care nu se pot intampla. Regulile pentru 2010 nu sunt in niciun caz bune pentru ca Formula 1 trebuie sa ramana numarul 1 in sporturile cu motor, cu o tehnologie grozava si cu constructori. Nu poti incerca sa aduci alte echipe care poate nu au nicio idee despre monoposturile dintre competitie de inalt nivel", a adaugat el.

Italianul a admis ca daca echipele nu vor ajunge la o intelegere cu FIA pe parcursul saptamanii viitoare, Formula 1 s-ar putea dezintegra. "In acest moment trebuie sa asteptam, pentru ca FOTA vrea sa ajunga la o solutie impreuna cu FIA. Totusi, toti pilotii inteleg foarte bine de care parte trebuie sa fie. Stiu ca saptamana viitoare trebuie sa se intample ceva.

Altfel, va exista inevitabil o ruptura", a incheiat pilotul echipei Toyota.

FIA va anunta vineri, 12 iunie, echipele acceptate sa concureze in sezonul 2010, in contextul in care echipele FOTA conditioneaza participarea de renuntarea la implementarea unui buget maxim si de semnarea Acordului Concorde.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Miki
    Se pare ca in pozele aceste.... nu pot sa-l gasesc pe "oracul" Formulei 1, Miki Alexandrescu... Cum se poate asa ceva... nu a fost invitat la aceasta intrunire? Ciudat... probabil ca era ocupat... cine stie lua pranzul cu Schumi sau... cu tatal lui Lewis... Pacat ca a ratat aceasta intalnire. Sigur nu povestea orice nu s-a discutat la ea.
    0 0
  • about Miki
    Razi tu razi insa au fost cateva curse anul trecut fara Miki si parca fara Victor bonifaciu. Au fost groaznice, nu intelegeai nimic. Intradevar fac multe greseli insa tocmai deaceea au farmec. Cu siguranta ca fara aportul lui Miki Alecsanderscu cursele ar fi si mai plictisitoare. Tot ce le trebuie e sporirea informatiei atat catre ei cat si dinspre ei catre telespectatori. Un chat ar fi benefic sa-i corecteze cineva... In rest eu zic ca sunt ok. Sigur ca nu se compara cu cei de la BBC insa nu au experienta de curse pentru a ne delecta cu ceva informatii tehnice. Poate gasim pe cineva cu asa ceva si care are si ceva fler de comentator. Un Blundell varianta RO.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru