Presă: Forza Rossa a negociat cumpărarea Caterham. Britanicii ar putea rata prezenţa în Austria

de Daniel Popescu
Joi, 12.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Forza Rossa, echipa românească care luptă pentru un loc pe grila de start a Formulei 1, a negociat achiziţionarea Caterham de la Tony Fernandes, potrivit presei germane. Echipa britanică este aproape de colaps şi ar putea rata prezenţa în Marele Premiu al Austriei.

Esential 20 de milioane de dolari este garantia pe care trebuie sa o depuna Forza Rossa pentru a concura in Formula 1
Presa internaţională a speculat recent că Tony Fernandes intenţionează să vândă Grupul Caterham, inclusiv echipa de Formula 1. Omul de afaceri malaysian a negat informaţiile, însă a confirmat că este în căutarea unor investitori care să contribuie la bugetul grupul şi al echipei de Formula 1.

Potrivit publicaţiei germane Speedweek, de echipa de Formula 1 a lui Fernandes s-a arătat interesată şi Forza Rossa, echipa românească care este aproape de a fi primită pe grila de start în sezonul 2015 sau 2016.

Potrivit presei internaţionale, Forza Rossa trebuie să depună o garanţie de 20 de milioane de dolari până în 23 iunie pentru ca FIA să le permită accesul pe grila de start, însă achiziţionarea echipei Caterham ar reprezenta o cale mai uşoară de a pătrunde în Marele Circ.

Caterham deţine deja o fabrică în Marea Britanie şi beneficiază inclusiv de un tunel de vânt, astfel că pentru Forza Rossa ar fi mai uşor să dezvolte un monopost.

Totuşi, principalul obstacol în calea unei tranzacţii este preţul solicitat de Fernandes, care ar putea fi prea mare pentru ambiţiile celor de la Forza Rossa.

Între timp, sursa citată afirmă că situaţia financiară a celor de la Caterham a devenit precară şi că există pericolul ca echipa să nu poată efectua deplasarea la Marele Premiu al Austriei. Conform acordurilor cu Bernie Ecclestone, o echipă este obligată să participe la fiecare cursă, astfel că absenţa în Austria s-ar putea solda cu o amendă sau chiar cu descalificarea din competiţie. Oficialii Caterham nu au confirmat până în prezent veridicitatea acestor zvonuri.

Via Speedweek

Comentarii (2)

  • Pai daca se dovedeste un adevar, atunci vom fi slabi rau, oricum nu aveam sperante sa se bata cu echipele mari dar macar sa fim acolo la jumatatea lor si nu ultimii
    7 0
  • daci au un nume inregistrat. Acum au nevoie sa cheltuie si niste bani
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru