Prost: "Formula 1 a devenit prea imprevizibilă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.05.2012
Alain Prost consideră că Formula 1 a devenit prea imprevizibilă, însă crede că această situaţie este mai bună decât cea a dominaţiei autoritare a unui singur pilot.

Sezonul 2012 are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai imprevizibile din istoria competiţiei, după ce cinci piloţi de la cinci echipe diferite au câştigat primele cinci curse.

Acest lucru nu este însă văzut cu ochi buni de cvadruplul campion mondial Alain Prost, care remarcă însă că situaţia actuală este mai bună decât cea în care un singur pilot domină tot campionatul.

"Aş spune că F1 este un pic prea imprevizibilă. Vrei să înţelegi ceva mai mult ce se întâmplă, dar F1 s-a schimbat, la fel ca şi publicul. Nu putem compara cu ce am avut acum 10, 20 sau 30 de ani. Acum, publicul este mulţumit să vadă că nu (câştigă) întotdeauna acelaşi pilot cu aceeaşi maşină. Acesta este cel mai rău lucru pentru F1 în prezent, dacă un monopost sau un pilot domină prea mult. Imprevizibilitatea nu este ceea ce aş vrea să văd, dar pot să înţeleg că audienţele cresc un pic şi că oamenii sunt mai interesaţi de asta", a declarat francezul.

Jenson Button îl contrazice însă pe Prost şi anticipează că fanii nu înţeleg ce se întâmplă în acest moment din cauza rezultatelor diametral opuse obţinute de unii piloţi de la o cursă la alta.

În opinia pilotului McLaren, acest lucru va conduce la numeroase confuzii pentru fani şi la o scădere a interesului acestora pentru Formula 1.

"Cred că vom ajunge într-un punct în care fanii se vor întreba pe cine să sprijine şi de ce unii câştiga şi alţii pierd. De ce toţi câştigă şi toţi pierd?", se întreabă britanicul, care ocupă doar locul şase în clasamentul general, deşi a început sezonul cu o victorie.

Via | Autosport | YallaF1

Comentarii (1)

  • chuck norris
    prost
    prost asta e chiar prost
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru