Race of Champions 2014 va avea loc în Barbados

de Daniel Popescu
Marti, 02.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia din acest an a popularei competiţii Race of Cahmpions va avea loc în 13-14 decembrie în Barbados, o insulă din Caraibe cu o suprafaţă de aproape două ori mai mare decât Bucureştiul.

Esential 1988 este anul in care a avut loc prima editie a Race of Champions
Organizatorii Race of Champions au anunţat marţi gazda ediţiei din acest an a popularei competiţii care reuneşte la start piloţi din top din Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri, Le Mans, MotoGP, Nascar, IndyCar, Campionatul Mondial de Turisme sau X-Games.

Astfel, Race of Champions 2014 se va desfăşura pe circuitul Bushy Park din Barbados, o insulă situată în Caraibe, aproape de America de Sud, a cărei suprafaţă este de aproape două ori mai mare decât a Bucureştiului. Potrivit organizatorilor, Barbados s-a numărat printre destinaţiile favorite ale fanilor în cadrul unui sondaj realizat pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter.

"Găzduirea ROC pe un circuit marchează desprinderea de tradiţia evenimentelor pe stadioane din ultimi 10 ani, dar suntem aproape de Gran Canaria, care a găzduit Race of Champions intre 1992-2003.

Cu siguranţă vom reveni pe stadioane în viitor, dar pentru 2014 vom profita de avantajul spaţiului disponibil pentru a construit un circuit paralel spectaculos la Bushy Park", a declarat Fredrik Johnsson, organizatorul Race of Champions.

Ca de obicei, Race of Champions va fi formată din Cupa Naţiunilor, care va avea loc în 13 decembrie şi va presupune echipe de câte doi piloţi, urmată de competiţia propriu-zisă în 14 decembrie. În plus, organizatorii pregătesc şi un traseu ROC Skills Challenge, pe care piloţii vor trebui să-şi demonstreze abilităţile în şicane, slalomuri şi întoarceri la 180 şi 360 de grade.

Configuratia circuitului din Barbados

Via Race of Champions

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru