Ediţia Race of Champions din acest an a fost anulată

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Race of Champions au anulat ediţia din acest an programată în luna decembrie din cauza protestelor de stradă din Bangkok, oraşul în care ar fi trebuit să se desfăşoare competiţia.

Esential 1988 este anul in care a avut loc prima editie a Race of Champions
Race of Champions, evenimentul care marchează finalul sezonului în sporturile cu motor, nu va mai avea loc în acest an.

Organizatorii au anunţat luni anularea competiţiei programată în perioada 14-15 decembrie pe stadionul Rajamangala din Bangkok ca urmare a amplelor proteste de stradă care au loc în capitala Thailandei de la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, organizatorii speră ca evenimentul să se poată desfăşura într-o altă perioadă, însă este greu de crezut că va putea avea loc până la finalul anului.

Organizatorii Race of Champions 2013 au anunţat că evenimentul nu poate avea loc în 14-15 decembrie din cauza situaţiei politice actuale din Bangkok.

Comunicat de presa
Race of Champions
"Autoritatea Sportivă din Thailanda şi organizatorii Race of Champions 2013 au anunţat că evenimentul nu poate avea loc în 14-15 decembrie din cauza situaţiei politice actuale din Bangkok.
În aceste momente dificile, gândurile noastre sunt alături de thailandezi şi dorim ca o soluţie paşnică să fie găsită în curând. Race of Champions a avut loc în întreaga lume timp de 25 de ani consecutivi şi în prezent analizăm opţiunile pentru repetarea succesului de anul trecut din Bangkok într-o altă perioadă"
, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, protestele din Bangkok au început la sfârşitul lunii noiembrie şi continuă inclusiv luni. Participanţii la proteste solicită demisia premierului, iar protestele au degenerat deja în conflicte majore cu poliţia care s-au soldat cu patru morţi în rândul protestatarilor.

Nu mai puţin de 12 sportivi din diverse ramuri ale motorsportului îşi anunţaseră participarea la Race of Champions, printre ei numărându-se şi Michael Schumacher (septuplu campion mondial în Formula 1), Sebastien Ogier (campion mondial în WRC), Tom Kristensen (de nouă ori câştigător la Le Mans), Susie Wolff (pilot de teste Williams), Mattias Ekstrom (DTM) sau Felix Baumgartner.

Via Race of Champions

Comentarii (1)

  • karting
    Pacat....dar nu a fost invitat pe cel mai tare al motorsportului mondial ...LOEB...care a castigat de cele mai multe ori.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru