Raikkonen a obţinut în Abu Dhabi prima victorie de la revenirea în Formula 1!

de Daniel Popescu
Duminica, 04.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a câştigat Marele Premiu din Abu Dhabi la capătul unei curse memorabile în care Fernando Alonso şi Sebastian Vettel au completat podiumul.

Esential 3 ani trecusera de la ultima victorie a lui Kimi Raikkonen in Formula 1 (Spa-Francorchamps, 2009)
4 este numarul anilor de cand echipa de la Enstone nu mai castigase in Marele Circ (Suzuka, 2008)
10 puncte este diferenta dintre Vettel si Alonso in fruntea clasamentului general
82 de puncte este avansul lui Red Bull in clasamentul constructorilor in fata celor de la Ferrari cu 86 disponibile
Marele Premiu din Abu Dhabi a oferit duminică una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon, în care numeroasele incidente şi abandonuri şi recuperarea de senzaţie a lui Sebastian Vettel au ţinut fanii cu sufletul la gură până în ultimul viraj.

Plecat de pe locul patru al grilei de start, Kimi Raikkonen a obţinut prima victorie de la revenirea în Formula 1 şi prima după Marele Premiu al Belgiei din 2009 după ce a reuşit să-i depăşească la start pe Mark Webber şi Pastor Maldonado. Finlandezul a urcat pe prima poziţie în turul 20, atunci când Lewis Hamilton a abandonat din cauza unei defecţiuni tehnice la motor sau la cutia de viteze din postura de lider într-un moment în care părea principalul favorit la victorie.

Ulterior, pilotul echipei Lotus a reuşit să-l ţină la distanţă pe Fernando Alonso în ultimele cinci tururi şi a trecut primul linia de sosire.

10 PUNCTE INTRE VETTEL SI ALONSO

Alonso a fost astfel nevoit să se mulţumească doar cu locul doi la capătul unei curse în care a avut un parcurs asemănător: l-a depăşit la start pe Jenson Button, apoi pe Mark Webber în primul tur, iar în turul 21 l-a surclasat şi pe Pastor Maldonado, urcând astfel pe poziţia a doua, pe care nu a mai cedat-o până la final.

În ciuda performanţei obţinute, pilotul Scuderiei Ferrari a redus diferenţa care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general cu numai trei puncte, de la 13 la 10 puncte. Plecat din pitlane în urma excluderii din calificări, pilotul echipei Red Bull a făcut o cursă de recuperare memorabilă şi a urcat pe locul 12 până în turul 14.

Nevoit să facă o oprire suplimentară la boxe pentru a schimba aripa faţă deteriorată în startul cursei în urma unui acroşaj cu Bruno Senna, germanul a revenit pe ultima poziţie şi a efectuat o nouă cursa de recuperare, ajungând până pe locul doi în turul 38 înainte de ultimul schimb de pneuri.

Datorită avansului câştigat, Vettel a revenit pe circuit pe locul patru şi l-a depăşit în finalul cursei pe Jenson Button, urcând astfel pe ultima treaptă a podiumului.

CELE DOUA INCIDENTE

Podiumul lui Vettel a fost însă influenţat semnificativ de două incidente majore care au condus la apariţia Safety Car-ului pe circuit. În turul 9, Nico Rosberg l-a lovit puternic din spate pe Narain Karthikeyan şi a fost catapultat în barierele de protecţie, pentru ca în turul 38 nu mai puţin de patru piloţi să fie implicaţi într-un accident colectiv.

Sergio Perez şi Paul di Resta au evitat de puţin un acroşaj şi au ieşit în afara traiectoriei, însă Romain Grosjean nu a mai putut evita contactul şi l-a lovit pe Perez. Aflat chiar în spatele celor trei, Webber l-a lovit la rândul său pe Grosjean, amândoi fiind nevoiţi să abandoneze. Perez a fost considerat vinovat de producarea incidentului şi a terminat în afara punctelor după ce a suferit o penalizare de tip stop and go.

Urmareste Automarket
Button a terminat astfel cursa pe locul patru în faţa lui Pastor Maldonado, care nu a reuşit să profite de plecarea de pe locul trei, în timp ce Sauber a câştigat puncte preţioase în lupta cu Mercedes pentru locul cinci prin poziţia a şasea obţinută de Kamui Kobayashi. Felipe Massa a ocupat locul şapte pentru Ferrari şi a fost urmat de Bruno Senna (Williams) şi Paul di Resta (Force India), în timp ce Toro Rosso şi-a adjudecat ultimul punct prin Daniel Riccirado.

Nu mai puţin de şapte piloţi au fost nevoiţi să abandoneze pe parcursul cursei: Nico Hulkenberg (Force India) chiar în primul tur după o coliziune cu coechipierul di Resta, Karthikeyan, Rosberg, Hamilton, Webber, Grosjean şi Charles Pic. Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Vettel, pilotul echipei Red Bull fiind cronometrat cu 1:43.964.

Abu Dhabi - Rezultate cursă:

 1. 
Raikkonen Lotus-Renault 1h45:58.667 2. Alonso Ferrari + 0.852 3. Vettel Red Bull-Renault + 4.163 4. Button McLaren-Mercedes + 7.787 5. Maldonado Williams-Renault + 13.007 6. Kobayashi Sauber-Ferrari + 20.076 7. Massa Ferrari + 22.896 8. Senna Williams-Renault + 23.542 9. Di Resta Force India-Mercedes + 24.160 10. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 27.400 11. Schumacher Mercedes + 28.000 12. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 34.900 13. Kovalainen Caterham-Renault + 47.700 14. Glock Marussia-Cosworth + 56.400 15. Perez Sauber-Ferrari + 56.700 16. Petrov Caterham-Renault + 1:04.500 17. De la Rosa HRT-Cosworth + 1:11.5 Fastest lap: Vettel, 1:43.964 Not classified/retirements: Driver Team On lap Pic Marussia-Cosworth 42 Grosjean Lotus-Renault 38 Webber Red Bull-Renault 38 Hamilton McLaren-Mercedes 20 Karthikeyan HRT-Cosworth 8 Rosberg Mercedes 8 Hulkenberg Force India-Mercedes 1 World Championship standings, round 18: Drivers: Constructors: 1. Vettel 255 1. Red Bull-Renault 422 2. Alonso 245 2. Ferrari 340 3. Raikkonen 198 3. McLaren-Mercedes 318 4. Webber 167 4. Lotus-Renault 288 5. Hamilton 165 5. Mercedes 136 6. Button 153 6. Sauber-Ferrari 124 7. Massa 95 7. Force India-Mercedes 95 8. Rosberg 93 8. Williams-Renault 73 9. Grosjean 90 9. Toro Rosso-Ferrari 22 10. Perez 66 11. Kobayashi 58 12. Hulkenberg 49 13. Di Resta 46 14. Maldonado 43 15. Schumacher 43 16. Senna 30 17. Vergne 12 18. Ricciardo 10

Comentarii (92)

  • klausnake
    Kimi la maxim,asta inseamna un pilot pursange!
    Bravo tuturor,o cursa frumoasa si plina de neprevazut.
    68 8
  • oooooo da. ce-a facut alonso ?! l-a indoit vettel ! era lesinat zeul la sfarsitul cursei
    27 24
  • Conversatia lui kimi cu cei de la boxe a fost de nota 10 :)
    80 4
  • RAIKKONEN RULZZZ !!!! Cea mai palpitanta cursa din calendarul 2012 pana acum! Dar toata stima pentru Vettel ! Nu imi place deloc de el dar trebuie sa recunosc ca a avut o revenire spectaculoasa de pe locul 24 ... Multe incidente, unele mai corect analizate ca celelalte dar a fost ok si asa.
    43 8
  • buna cursa, SC a facut jocul de 2 ori e prea mult dar a castigat KR pe merit, bravo Kimi, alonso, Vettel a mancat ceva inainte de cursa, bafta lui cred ca ia priit la gust daca aterminat pe 3, in rest pacat de cei tineri si necopti, la toti numai bine
    22 17
  • Kimi a castigat datorita abandonului lui Hamilton. Altfel, era victoria lui Hamilton. Marele castigator al cursei e Vettel...stau si ma intreb, cat noroc sa ai sa pleci din pit-lane, sa nu abandonezi in primele tururi din cauza acrosajului din aceea depasire, sa intri la boxe dupa safety-car si sa intri iar inainte de al doilea safety-car cand era la 20 de secunde de locul 3, Button. Si totusi l-as aprecia pe Alonso. Cu cea mai slaba masina dintre McLaren, Red Bull si Lotus, termina pe un loc 2.
    42 41
  • X_Zone
    Hamilton adeavratul campion, Vettel super clasa, alonso ca de obicei un neica nimeni care ajunge pe acolo fara voia lui, Raikkonen ca dintotdeauna cel mai bun ceea ce ElTractoristo Schumacher Schuipimacher nu va mai reusi niciodata un podium.
    57 58
  • Multumim Kimi pentru victoria asta fantastica! That's why we love you! Keep flying!
    49 7
  • O cursa incredibila... pentru un circuit atat de plictisitore.

    Felicitari lui Kimi, era si timpul. Ce este si mai formidabil este faptul ca a venit dupa o pauza importanta, De asemenea, cred ca i-a fost tare dor de sampanie.

    Foarte bine si pentru Alonso care a reusit sa mai reduca din diferenta. Vettel a facut o treaba incredibila cu materialul pe care il are.

    Pacat de Hamilton care a pierdut in mod nedrept, dar asa sunt cursele. de asemenea pacat pentru Webber... pentru o echipa care afirma ca acorda sanse egale pilotilor sa ii spui lui Webber sa nu lupre daca Vettel il depaseste nu este ok. Au incercat sa fie mai eleganti cu intrarea la boxe doar ca l-au scos in pluton.

    Morala este ca daca vreti ca Abu Dhabi sa fie o cursa spectaculoasa trebuie ca Vettel sa plece de pe linia boxelor si inginerul lui Raikkonen sa taca din gura ..... :)))
    37 3
  • x_zone
    faina cursa,
    bravo Alonso, bravo Vettel!
    un loc unu meritat pentru Raikkonen,
    ca de obicei hamilton ne-a dovedit inca o data ca e un pilot-dezastru!
    13 40
  • ati anutit ferraristi nu mai comentati nimica
    13 16
  • BINEEE KIMIIIIIIII :) De cand asteptam astaaaa!!!:) Cat ma bucur pentru el.Alonso a terminat unde era de asteptat si Vettel ce sa zic a depasit si el HRT,Marussia si Caterham ca in rest 10 au fost abandonuri + Safety Car Nr.2.A limit cat a putut daunele,dar eu consider ca si dupa cursa de azi tot mai are de demonstrat inca,pentru a-si merita pe deplin toate laudele aduse pana acum.Nu am nimic cu el,dar asta e opinia mea si daca supar pe unii imi cer scuze.Mai sunt 2 curse speram ca in ultima se decide titlul,desi sansele sunt mici.
    21 18
  • anti x-zone
    Baiatule bea niste acid sa-ti revi...:)))...Hamilton campionul???????...bai baiatule tu estu un biceardist....sau regele inaptilor.
    22 45
  • Bravo Kimi!
    Bravo si Vettel, s-a luptat mult azi. Daca nu era blocat de Button pe final l-ar fi atacat pe Alonso, mai ales ca risca mai putin; un abandon al acelor doi l-ar fi avantajat.
    26 8
  • Ady1671
    In sfarsit Kimi e acolo unde trebuie sa fie,bravo lui. Si tot unbravo si pentru Vettel care a demonstrat daca mai era nevoie de ce e si va fi campion si anul acesta,ceea ce nu pot spune si despre Alonso care se pare ca va pierde si anul acesta titlul mondial.Oricum Kimi poate fi arbitrul intre cei doi.Pacat si pt Hamilton care putea sa schimbe ceva in clasament dar cand e sa ai ghinion...asta e.
    11 4
  • eL mAGICO
    Bravo Alonso ...tu esti tata lor ..a tuturor pilotilor...anul acesta tu meriti sa fi campionul si asa o sa se si intample....Alonso the best.
    39 41
  • GrosJan
    Cand Kimi vorbea cu Vettel la final, destul de fericiti amandoi, tata lor, sau tataiţa lor, Aloso facea baita la capsor. Nu preau i-au fost rasplatite asteptarile. A crapat doar un motor. Nu al lui Kimi si nici al lui Vettel. Las' ca face mama omida un descantec sa ia Alonso titlul.
    34 27
  • cat noroc mai poate sa aiba mascariciu asta de vettel ? doua safety-car, ce ziceti e" talent" cand ai cea mai buna masina?
    26 23
  • ce acreala pt Alonso :))
    13 10
  • Placearea de a fi inginerul lui Kimi vine din remarci de genul.....

    "Just leave me alone I know what I'm doing..."
    "Yes, yes, yes,,, I know what I do... You don't have to remind me every 10 seconds... "

    Unii au nevoie sa li se spuna ca sunt cei mai buni iar el vrea doar sa fie lasat in pace :))
    41 1
  • @GrosJan lasa ca o sa face si noi un descantec pentru tine sa te vedem la 2 metrii sub pamant. $@L
    7 37
  • Tare ma bucur dar nu pot gasi explicatie la cele doua safetycar
    _uri,pe langa acest moment toata gloria la Kimi
    10 10
  • &GrosJan Deci e incredibil ce a facut Vettel a depasit HRT,Marussia si Caterham si a avut noroc cu cele 2 safety car mare pilot.De tor rasu...
    38 22
  • bbrunes
    Nu i-au fost rasplatite asteptarile, insa cel putin nu a fost atat de frustrat..dupa ce ca multi piloti au cedat usor, chiar si Schumi, in fata lui Vettel, apoi Webber s-a mai asigurat ca mai sunt incurcati cativa...au mai fost si abandonuri, este normal sa obtina rezultatul pe care il detine acum. Este foarte bun, insa si in conditiile in care are o masina foarte buna. Button a demonstrat insa ca este totusi bun, avand in vedere ca Vettel s-a cam zbatut in spatele sau..
    Kimi a condus foarte bine, Hamilton la fel,Alonso a scos din nou totul din masina sa..Webber a fost insa un dezastru, curios cum de nu a cedat din nou in fata lui Vettel..
    Ar fi frumos sa se decida campionul..in ultima cursa totusi...
    11 7
  • 6 feet under mai bine zis sau si mai bine la spitalul ( la sectia irecuperabili periculosi buni de tinut cu botnita!
    5 15
  • Atat am de spus langa legende ca si Sebastian si Kimi trebuia sa apara si Michael Schumacher ...incredibil ceea ce a facut Sebastian si celor care inca mai au dubii ..... ma abtin in a le spune ceva ! Sebastian Vettel Legend
    18 32
  • Legenda Vettel a depasit HRT,Marussia si Caterham.Senzational
    43 28
  • @Sebastian05
    A fi sau a nu fi do_i_oc...............
    Esti pe langa formula 1
    9 9
  • haters must hate..asta e. Nu pot sa recunoasca atunci cand un pilot chiar demonstreaza ceva. Sa o luam de la inceput: in primul rand vettel a plecat din pitlane, i-a fost avariata aripa fata, a intrat safetycarul iar el a intrat la boxe de pe locul 12 cred, revenind pe 21. A trebuit sa recupereze din nou.Cu cel de-al doilea safetycar acastigat un loc atat(locul 3). Cu button s-a chinuit ceva pentru ca si button avea drs activat si motorul mercedes e ma bun ca renaultul.(dupa ce a iesit in plasa drs button a fost depasit).
    In ceea ce priveste faptul ca a depasit hrt marussi caterham....nu stiu ce ati fi vrut sa faca altceva decat sa le depaseasca. Cei care stiu intradevar ce inseamna formula 1 si sunt iubitori ai acestui sport, cred ca apreciaza ceea ce afacut acest pilot(vettel) astazi.
    Atat timp cat ura unora va fii atat de mare, vor ramane in continuare orbiti de ceea ce se intampla in acest sport.
    O seara cat mai buna!
    34 26
  • @X_Zone
    A fi sau a nu fi do_i_oc...............
    Esti pe langa formula 1
    9 8
  • yen@F1
    Oricat de slabe sunt acele echipe faptul ca a luat podiumul este ceva impresionant! Doar pt fanii buza umflata Alonso NU! Dc era el in aceeasi pozitie cu siguranta " a scos totul din masina", dc e Vettel ...e varza ... doar pt ca nu va place fata lui si nu sunteti sinceri cu voi! PUNKT
    16 13
  • ipocriti
    cat de ipocriti sunt fanii lui alfonzo!!!!! Nu sunteti in stare sa recunoasteti si sa acceptati ca Vettel a facut o cursa fantastica!!!!! Penibil. Bravo Vettel!!!!!! Bravo KIMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    20 24
  • Exagerati cu Kimi. A avut la randul sau noroc datorita abandonului lui Hamilton. Daca nu abandona britanicul castiga la peste 10 sec in fata finlandezului.
    Vettel are foarte mult noroc. 2 SC+ 7 abandonuri. Imi seamana a Monaco 2006. S-a vazut iarasi superioritatea monopostului RBR.
    Webber merita o penalizare pentru ca a revenit pe circuit fara sa se asigure, si mai ales - a reveni fix in curba, fix pe trasa ideala, fix in fata lui Massa!
    Nu pot sa inteleg ce a facut Button de a pierdut pozitia. A adormit...
    Urat, foarte urat gestul lui vergne de a-l lasa pe vettel sa treaca intr-un asa mod. Foarte sportivi baietii de la Toro Rosso, nu credeam ca sunt lipsiti de coloana vertebrala, dar sunt niste pupincuristi. Webber n-a cedat, stia ca daca o va face ar fi fost numit locotenentul lui vettel. Si-a salvat putin imaginea.
    Alonso si Kimi cursa buna. In conditii normale de cursa podiumul ar fi fost: Hamilton, Kimi si 3 Alonso. Iar Vettel s-ar fi luptat pentru un loc 8-9.
    Accidentele au venit... fara rost. Parca pilotii aveau boala unii pe altii si se ciocneau ca in jocurile video. Daca nici pe Narain nu esti in stare sa-l depasesti, ma intreb ce cauti in F1??? Daca Perez iese de pe circuit si revine cum vrea el, e mai grav decat Grosjean. Maldonado a fost o umbra, nu-si merita locul.
    Apropo, ieri cand vettel era penalizat, fanii sai dormeau? Astazi au iesit ca broastele dupa ploaie :))
    27 24
  • @altair19

    Masina lui Vettel a avut top speed mai mare decat Button.Cei de la RedBull au facut modificari la masina pentru ai oferi un avantaj cat mai mare lui Vettel pe zona DRS.Cu soft-uri mai "proaspete" vs hards depasirea era inevitabila.

    In cartile de recorduri Vettel va ramane cu performanta de a urca de pe 24 pe locul 3...tot ce sa intamplat inaintea lui nu mai are importanta.
    16 13
  • @arabu

    Maldonado a avut probleme cu KERS-ul ,
    Toro Rosso echipa de uzina a lui RedBull,
    Button era pe hard-uri Vettel pe soft-uri
    8 4
  • @altair19
    Iti urmaresc comentariile de mai mult timp. Si lasi impresia ca traiesti intr-o lume fantastica. Pentru tine F1 inseamna doar cei care se inchin in fata pilotilor care obtin victorii: Vettel, Schumacher(in trecut). Cam astia sunt pilotii care demonstreaza mereu ca sunt buni, iar ceilalti nu-i observa.
    F1 nu inseamna doar fani vettel, Schumacher... Si nici atat nu e obligat un fan F1 sa se inchine in fata lor asa cum faci tu. Putem sustine pe oricine, putem spune orice despre oricine. De ce nu accepti ca e dreptul nostru si nu toti trebuie sa gandim ca tine sau cum vrei tu? Poti sa-ti spui parerea, o respectam, dar daca avem o alta parere nu inseamna ca suntem nisti idioti care n-au habar ce inseamna F1 sau motorsportul in general. Te simti mai bine cand spui asta despre noi, cei care sustine ca Vettel are noroc(chior)? Bun. Suntem noi, antivettel, niste retardati, dar tot ne pastram parerea ca Vettel a primit cadou un monopost foarte bun la care n-a contribuit cu nimic, reuseste doar sa-l tina pe trasa, are noroc, si cu asa monopost poti pleca si cu cinci tururi mai tarziu, ca tot intri in primii 5. Sunt 3-4 monoposturi care conteaza in cursa. Azi a contat Alonso, Kimi, Hamilton. Pe cine a depasit Vettel? Pe nici unul. Asa ca scuteste-ne ca "vai doamne, ce bun e vettel si cati idioti se uita la F1 de nu-i recunosc valoarea". Numai manelistii au valoare. Alonso n-are valoare, are talent, daruire si constanta.
    18 20
  • Cred ca citesc prea mult pe acest site si nu are rost sa imi bat capul cu explicatii pentru cei care o tin doar pe a lor. Aici se discuta ca la usa cortului toti se cearta ala ca vettel e mai bun altu ca alonso e mai bun alti sar ca hamilton e mai bun, toti insa vin cu niste ineptii ca argumente. Nu inteleg ce atata ura fata de acesti piloti. Toti sunt talentati si faptul ca ne incanta pe noi cu acest spectacol ar merita tot respectul nostru (bine doar al unora din cate vad dar asta e). Ce pot sa va urez?? la cat mai multe "tiganisme" asa numitilor "fani" ai formulei 1.
    Bafta!
    13 10
  • @Sebastian05 si altii
    Via Dex
    LEGÉNDĂ s.f. 1. Povestire cu caracter fantastic sau miraculos, transmisă în special pe cale orală și bazată pe un fond istoric sau pe o închipuire mistică.
    Ai grija ce cuvinte folosesti ca s-ar putea sa treci in intelegerea altora ca analfabet...........!
    4 8
  • Ieri, lumea spunea că Vettel va trebui să dovedească faptul ca are stofă de campion, adică să termine în puncte plecând de pe ultimul loc. Astăzi, după ce a depăşit toate aşteptările, o băgaţi pe asta cu safetycar-ul, de parcă acel safetycar nu ar face parte din cursele de F1. După aia intervine altă aberaţie, cum că i-a depăşit pe cei de la Marussia, HRT sau Caterham. Sunteţi atât de plini de ură încât nu mai vedeţi lucrurile aşa cum sunt. Dacă Hamilton sau Alonso ar fi fost în aceeaşi postură, ar fi fost ridicaţi în slăvi şi lăudaţi doua săptămâni.
    18 13
  • Am avut rabdarea sa-l admir si sa astept maximul:
    ,,Kimi Raikkonen a câştigat Marele Premiu din Abu Dhabi la capătul unei curse memorabile..."
    Felicitari Kimi!
    Discutabile ,,conditiile normale de cursa"; aceasta a fost conditia pentru Abu-Dhabi, azi! In rest , fiecare cu subiectivismul si propria simpatie! O cursa frumoasa, pacat ca se incheie sezonul!
    16 1
  • @arabu, cred ca tu nu citesc ce scriu eu. Daca ai citi ce scriu eu ai vedea ca sunt impartial si indiferent de cel care castiga, eu am tot respectul pentru respectivul pilot! In ce comentariu am impus eu ca cineva sa tina cu nu stiu ce pilot? chiar vreau sa stiu....eu cred ca u ai o viziune diferita asupra formula 1 si doar atat. Nu am de gand sa jignesc pe nimeni. Tu intelegi cevre si percepi ce vrei din comentariile meu. E dreptul tau.
    6 4
  • "nu citesti"
    3 4
  • RBR au trisat nonstop de 3 Ani ...ieri au fost prinsi cu minciuna!
    11 11
  • la bella addormentata
    Button addormentato
    Vettel a passato
    9 3
  • Adrian
    pt cei care il ridica in slavi pe Vettel (fara a nega valoarea lui ca pilot) si care il pun deja langa Schumi trebuie sa le amintesc ca Alonso a suferit 2 abandonuri(cauzate de Grosjan si Kimi) care ar fi putut, in opinia mea, sa-i aduca 30 de puncte in clasament. asa ca daca Seb castiga anul asta se poate spune ca zeita Fortuna a fost cu el. cu punctele din cursele in care literalmente a fost scos din carti era lider detasat in momentul actual. ...si DA cred ca Alonso e pilot mai bun ca Vettel !!!
    17 16
  • @altair19
    1. Pentru tine cei care au anumiti favoriti si tin cu ei la bine si la rau - sunt tigani. Pentru ca doar tiganii scot/produc "tiganisme". Asta e o manifestare rasista!!! Urat!!!! Halal impartialitate.
    2. ca la usa cortului - iarasi rasism. Unde vezi tu insulte? Sau ca se jigneste cineva? Ca la usa cortului inseamna pentru tine acolo unde vorbeste toata lumea?
    3. Unde scrie ca un argument trebuie sa fie vreo filosofie? Te crezi filosof?
    4. De unde reiese ca daca eu spun ca astazi Alonso a fost mai bun, nu inseamna ca nu-l respect pe Vettel? L-am injurat? L-am scuipat pe german? Nu.
    5. Daca ai fi impartial nu ai avea poza cu schumacher la avatar.
    6. Nu stiu cum, dar iti cam dai cu dreptul in stangul. Vrei sa pari ceea ce nu esti. Eu as fi mult mai multumit daca i-ai lasa pe fiecare sa creada ceea ce vor sa creada, atat timp cat si noi te lasam sa crezi si sa-i respecti pe toti.
    7. O tot dai cu insultele de parca te-a omorat cineva pe aici, cand nimeni nu te-a insultat, si n-ai insultat pe nimeni.
    8. "cei care o tin pe a lor". Pai tu nu faci la fel? :))
    10 10
  • ferrari 2012
    impacativa cu idea ca daca vettel nar avea masina asta bar fi langa hamilton, alonso
    5 12
  • marian
    altair 19 renunta k n-ai cu cn sa te intelegi aici.probabil nici poza cu monopostul lui schumi la avatar nu te prea ajuta :)) fanii lui schumacher nu sunt vazuti bn:))
    2 5
  • Nu inteleg de ce va certati atat ... fiecare are favoritii sai si are dreptul sa isi spuna parerea mai mult sau mai putin avizata. Sa va aduc oare aminte de interviul lui Martin Bundle de la finalul cursei trecute ? Vettel face isitorie , iar voi mizerie cu niste comentarii idioate ! La voi alonso e cel mai bun si cu cea mai proasta masina , iar ceilalati piloti mediocrii cu nave spatiale ..... Go Seb !
    14 17
  • andrey_1293
    YEEEEESSSSSSSSSSSS HE CANNN!!!! Bravo Kimi, o cursa superba. Te asteptam la anu sa te lupti de la egal la egal cu tovarasu' tau Sebi. O cursa frumoasa, a aratat ca inca poate chiar si cu o masina mai slabuta. Conversatia cu inginerul lui a fost mortala, am ras de am cazut de pe scaun :)). Nu mi-a venit sa cred cand am auzit ce a zis. A revenit la sampanie, ceea ce ne bucura. Alonso astazi nu cred ca putea face mai mult, eventual si-un abandon al lui Raikkonen si ar fi fost perfect. De Vettel nu mai am cuvinte, a reusit o cursa senzationala, el este castigatorul zilei. Cat despre voi care sunteti frustrati in legatura cu Vettel, doar depasirile cu HRT, Marrusia si Caterham s-au prins la tv :)). Altfel cum ar fi putut sa ajunga de pe 21 pe 2 inainte de ultima oprire? Si avand in vedere ca a plecat de la boxe, a ajuns pe 12, a intrat si a iesit de la boxe pe 21 si a terminat pe 3, pe un circuit care nu favorizeaza depasirile, nu pot sa spun decat un enorm FELICITARI. S-a vazut cu adevarat determinarea lui in dorinta de a castiga titlul. Faptul ca a intrat Safety Car-ul de 2 ori, l-a ajutat, dar nu l-a aruncat implicit pe locul 3. Safety Car-ul este pentru toti, insa el a stiut (sau echipa) cand e momentul oportun sa intre la boxe. Si din punctul asta de vedere, Horner si Red Bull au sters pe jos cu Ferrari si al lui Domenicalli. Cat despre faza cu Webber, au gasit o modalitate mai "eleganta" daca putem spune asa ca sa il scoata pe Vettel in fata. Mi se pare normal ca atunci cand ai un pilot care se lupta la titlu, celalat ar fi frumos sa-l ajute, nu ca acesta ar fi obligat. Degeaba spune Webber ca nu-l ajuta pe Vettel deoarece in fata echipei nu are niciun cuvant. Oricum, gestul Ferrari din 2010 a fost mult mai urat in contextul in care pe atunci ordinele de echipa nu erau permise. Cat despre cursa in general, a fost spectaculoasa, poate chiar cea mai spectaculoasa din anul asta. Karthikeyan si Grosjean dupa parerea mea sunt prea prosti pentru F1. Referitor la duelul celor 4, Perez a reusit sa evite contactul cu Di Resta, pana a venit Grosjean si a facut ordine acolo, ba chiar l-a ucis si pe Weber. Asta este, mai sunt 2 curse si suspansul este maxim. Numai bine
    19 11
  • bravo Kim.....Lewis asta e........data vitoare......
    20 2
  • X_Zone
    iarasi mor frustratii de ferraristi, copilasi frustrati mai savurati niste laptic de la taticii vostrii multipli pt ca vad ca nu stiti de unde a plecat vettel in cursa de astazi si nu va mai ambalati cu SC-ul ca oricum termina pe 4 si poate buton il depasea pe alonso asa ca si spaniolul a avut noroc cu SC.ul dar voi sunteti prea obloditi de soarta sa nu vedeti ca alonso a strans anul asta numai puncte de pe abandonurile lui hamilton si vettel la inceputul campionatului, numai pe ploaie cat noroc orb a avut, cred ca a mancat cacalau direct de la sursa vitanjata, eu zic sa va strangeti de mana toti feraristii si sa luati drumul lui el-tractoristo scumacher ca alonso nu are nicio sansa la titlu, este un biet ratat si in cursa urmatoare o s-o dea de mantinela in semn de respect pt nelsi piquet care din ordinul lui briatore era sa jertfeasca pe pista, nu inteleg de ce alonso nu a fost exclus pe viata din f1 alaturi de mizeria briatore care din pacate l-a mituit pe eclestone sa revina in f1, putine echipe au catsigat campionate pe bune in f1, poate singura a fost BrawnGp cu button in 2010, asa ca ferrari eject, alonso out din f1 ...ciocu mic
    17 20
  • Ce va tot agitati atat??? daca ham nu abandona nu castiga kimi, nu inteleg ce atata agitatie...(kimi cel mai bun , kimi pilot pursange). Daca gandesti putin si esti cu picioarele pe pamant ar trebui sa realizazi caci fara abandonul lui ham kimi nu castiga nimic.
    14 12
  • @George05
    nu incerca sa fii orb . Alonso, Hamilton si Kimi nu sunt menajati de nimeni cand pleaca din spatele grilei . Arata-mi tu un duel Schumacher-Vettel , Ricciardo-Vettel , Vergne-Vettel (mai sunt si altii) . Pai daca stai un pic sa-i numeri pe astia + cele 3 echipe slab cotate care au masini de GP2 se face jumatate de pluton . O fi el bun la depasiri , dar mai buni decat cei 3 mentionati mai sus nu va fi niciodata . Masina il avantajeaza cel mai mult din moment ce iese mai bine din viraje .
    14 8
  • de safety car a profitat si Alonso. Dar s-a tinut Kimi tare pe final, a tras de victoria asta cu dintii.
    14 4
  • ziarele sportive de maine il au in prim-plan pe Vettel si Raikkonen ,Alonso apare si el "mai plouat"...daca nici ziaristii nu sustin ca Alonso a fost "cel mai bun pilot de pe pista"si ca Vettel si Raikkonen sunt desigur "norocosi"e clar ca ne confruntam cu o conspiratie anti-Alonso de proportii mondiale...
    12 9
  • Eu cred ca unii dintre fanii Alonso sunt orbi,iar Alonso cauta scuze de pe acum dand vina pe masina. Pai cum poate avea cea mai slaba masina din primele 3,daca Button si Webber, cu DRS, nu se puteau apropia de el pe liniile drepte? Pe langa toate astea, la finalul cursei era lesinat. In fine,avand sange latin,ca si Alonso, e firesc sa-l sustineti.
    Acum sa analizam un pic cursa si poate se gaseste p-aici cineva mai expreimentat ca mine si ma lamureste de ce la finalul celei de-a doua zone DRS doar pilotii Red Bull au incercat depasiri pe exterior???Webber chiar a avut de suferit din cauza asta,chiar de doua ori.Pe urma cum puteti spune ca Vettel a beneficiat de sprijinul unor piloti de la Marussia sau Caterham? Ce trebuiau sa-i faca Glock sau Kovalainen,sa intre-n el? Vettel a plecat de pe 24, a avut doua opriri la boxe si tot a terminat pe 3.Alonso a plecat de pe 6, in 3 viraje a ajuns pe 3, a abandonat Hamilton si a urcat pe 2, cu o oprire la boxe. Trageti singuri concluziile, si vedeti cine si de ce merita sa fie campion mondial anul asta.
    14 11
  • GrosJan
    @91schumi, cum am vazut eu lucrurile:
    urma un viraj pe stanga si imediat unul pe dreapta. Daca la finalul acelei linii drepte unde se angajau in depasire pe exterior ajungeau masinile una langa alta, chiar in viraj sa fie, inca nu e depasire dar ar fi avut interiorul pentru urmatorul viraj, unde puteau inchide odata ce treceau. Vettel chiar a depasit in modul acesta. Linia aia era prea scurta pentru drs-ul rbr. Vettel si Webber au gasit o solutie astfel, dar periculoasa. Daca ar fi putut depasi inca de pe lini aia dreapta ar fi facut-o.
    9 1
  • GrosJan
    eu unul nu am bagat de seama ca doar pilotii rbr au incercat astfel,; nici ca nu au incercat si interiorul macar o data. Posibil, nu am contabilizat asta :)
    4 3
  • Tare si VETTEL asta::a profitat de 7 abandonuri + 2x SC-nici nu are rost sa-l comparam cu MS,HAM sau ALONSO-hai sa-l comparam cu Alonso anul asta>> Spaniolul are doar anul asta mai multe depasiri in cursa cat are VETTEL in 2 competitii nu mai vb de HAM care are in doar in 5 -6 curse depasiri cat a facut VETTEL anul trecut per total!>mai bine ridicati in slavi RBR decit pilotul!acelasi lucru putem zice de FERRARI care are cea mai fiabila masina nici nu mai stiu cand a abandonat un monopost Ferrari din cauze tehnice!
    14 8
  • bbrunes
    Cred ca totusi cea mai rapida masina se dovedeste mai degraba in calificari decat in cursa. In calificarile pe care Alonso le-a dominat sezonul acesta doar datorita priceperii sale si aici ma refer la pole-urile castigate..nu e atat de usor sa mergi pe ploaie si sa o mai faci si in asa fel incat sa fii primul. In rest insa, daca studiem timpii, mai mult de atat nu poate scoate, chiar si dupa 2 nopti de lucrat la monopost. Au fost foarte buni pe liniile drepte, au lucrat si la aerodinamica, insa asta nu face din masina lor cea mai buna si rapida...caci nu cred ca daca Alonso ar fi pe prima pozitie, in locul lui Vettel de exemplu, ar reusi sa puna 10 secunde intre el si cel de-al doilea loc. In ceea ce priveste numarul de pozitii castigate, exista totusi o diferenta...ce adversari a avut Vettel de infruntat in pluton si de cine a avut parte Alonso...caci nici Vettel nu a trecut automat de Button...Alonso l-a avut pe acesta, plus Webber care, sa recunoastem, mereu a reusit sa il incetineasca. Si Maldonado, daca spre final nu scadea la performanta, cred ca l-ar fi chinuit chiar si pe Vettel. Exista deci o diferenta...in timp ce pozitiile castigate de Vettel s-au bazat fie pe abandonuri, fie pe piloti care ori l-au lasat sa treaca, ori nu au facut fata. Este bun, nimeni nu contesta asta, insa nu poti compara masina pe care o detine..si nici performanta. Cred ca mai degraba iese in castig un Alonso care obtine cateva pozitii, dupa dueluri si cu sanse egale, chiar daca masina nu ii permite. Face curse bune de ceva timp in coace si el nu este singurul exemplu..nu il putem insa acuza pe Vettel ca are masina buna si gata, numai masina e de el...pur si simplu, ar putea arata ce poate cu adevarat in alte conditii...asa cum toti au facut-o candva..
    13 4
  • HAm.Alonso sunt net superiori la depasiri in ultimii ani decit VETTEL si Webber cu toate diferentele intre monoposturi! RBR vs McLaren sau RBR vs FERRARI-RBR sunt net inferiori in depasiri contra McLaren si FERRARI...ca a depasit Vettel azi...echipele noname din spate...este un mare cancan
    11 14
  • Declaratii piloti dupa cursa:http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14022.html
    9 1
  • cateva statistici piloti:http://www.f1fanatic.co.uk/statistics/2012-f1-statistics/driver-form-guides/
    8 1
  • iar v-a tras-o baieti,de aia sinteti asa suparati.Va multumeati cu pomana,si apoi vai ce tari am fost.Dumnezeu nu doarme...
    4 2
  • alte statistici interesante:http://www.f1fanatic.co.uk/2011/12/29/2011-statistics-car-performance/
    7 1
  • ce face Vettel la RBR ,facea si inainte la ToroRosso,si chiar a clasat atunci STR-ul inaintea RBR-ului
    si ar mai fi un etalon pentru pilotii care "scot totul"dintr-o masina slaba:Schumacher-Suzukka98
    15 4
  • BRAVO Kimi!!! BRAVO Vettel!!!

    Apropo. Unde sunt cei ce doreau sa-l vada pe Vettel plecand din spatele plutonului, ca sa arate atunci ca este pilot, nu numai din pole position?

    PS: Nu astept un raspuns. :)
    16 6
  • shultz
    pt frustratii care susutin ca vettel a depasit hrt marusia...etc un singur exemplu.... era pakolo si grojean care daca nu vedeti bne era pe acelasi monopost cu care kimi a facut legea cu alonso....deci nu l mai pupati atat pe alonso ca orikum vettel merita sa ia camp de departe...si o sa o faca ;)) sa numai zik de masa...button ,,,,daca nu era button sa l incurce vettel il prindea pe alonso sa nu zik k il si depasea
    9 2
  • ma amuza tare cand vad atatea contradictii si certuri, dar e clar ca sezonul acesta Vettel + RBR este cu mult peste Alonso + Ferrari.
    oameni buni este vorba de formula 1, competitia automobilistica nr 1 in lume, competitia in care materialul de concurs conteaza mai mult decat pilotul ...nu poti compara doi piloti de la doua echipe diferite.
    valoarea pilotului consta in a ajunge sa piloteze pentru o echipa de top si sa o faca cat mai aproape de perfectiune. Vettel o face destul de bine.
    nu poti sa minimizezi sau anulezi valoarea unui pilot pentru ca el castiga cu o masina superioara, sau ca depaseste monoposturi ale unor echipe mai slabe..... tocmai pentru ca a ajuns sa piloteze pentru o echipa buna ii demonstreaza valoarea.
    7 0
  • FOARTE BINE PUNCTAT, xpres!!!!
    Domnilor, si fiabilitatea joaca un rol important in F1. Uitati-va ca masina lui Hamilton cedeaza din doua-n doua curse. Alonso nu prea s-a lovit de probleme tehnice de cand e la Ferrari.
    14 4
  • @91Schumi06-probleme tehnice de fiabilitate in timpul curselor la cei de la ferrari nu prea au mai fost de cativa ani...nu de cand este Alonso! Ei au alte probleme gen aerodinamica..etc-dar nu fiabilitatea motorului sau cutiei de viteze..etc-a avut Massa la o cursa ceva hidraulic din cate imi amintesc..dar atit!
    2 2
  • O cursa interesanta, desii nu sunt fan Vettel trebuie sa recunosc ca a mers foarte bine. Chiar mi-am dorit sa il vad pe kimi castigand o cursa sezonul asta, ca sa-i vad reactia. Acelasi om calculat care nu se exteriorizeaza niciodata :)). Nu stiu ce spuneti voi, dar acesti comentatori, sincer, mie imi scot peri albi, nu sunt chiar asa pe langa subiect fata de Miki Alexandrescu, dar nici departe. Vorbesc aiurea, fara rost, si banuiesc ca stau in acelasi timp pe google translate cand e team radio. Nu pot sa inteleg de unde au scos ei chestia ca Webber are probleme cu DRS =)), lui Button i s-a comunicat ca Webber este la peste o secunda de Alonso si nu mai beneficiaza de DRS. Dupa vreo 2-3 minute cand Webber a fost iarasi la sub o secunda de Alonso, comentatori ai spun ceva de genul "CE PROBLEME DE DRS, E ACTIV ACUM!". Tot incearca ei sa para inteligenti spunand tot felul de chestii, dar in afara faptului ca spun aberatii, nici macar un team radio nu stiu traduce calumea... Sincer, e cam jenant ce se intampla, dar ma rog..
    7 0
  • @Sorin Blaj
    Cand beneficiezi de o super-masina si de 2 intrari ale masinii de siguranta............. Vettel este un foarte bun pilot, nu neaga nimeni asta.
    7 4
  • Super Vettel. Merita titlul un pilot fantastic.Kimi are fata de campion.Alonso pateic
    9 10
  • @vettelcampion
    Si masina merita, fara ea nu ar reusi.
    7 1
  • fangio
    Abu Dhabi: Vettel foarte bun, Alonso foarte bun, Raikkonen magnific! Hamilton ca de obicei (nervii slabi) a fortat monopostul (conform unui membru al echipei sale). Si Schumacher cel mai...absent. Normal ptr ca in acest campionat nu se fura asa mult ca pe vremea lui..."de glorie"...
    8 8
  • Mama, mama ce de discutii dupa o cursa ciudata.
    Nu tin minte ca in ultimii trei ani sa se fi intimplat atatea incidente urmate de abandonuri intr-un singur concurs.
    Regret abandonul lui Hamilton, din punctul meu de vedere el merita sa castige anul acesta la Yas Marina. A fost mult peste ceilalti competitori. Iarasi cedeaza ceva la masina. Pacat.
    Kimi un pilot constant bun care a reusit sa isi pastreze calmul (chiar asa Kimi se enerveaza vreodata?) si sa gestioneze foarte bine cursa spre final cand Alonso facea tur dupa tur mai rapid.
    Ferrari si Alonso se pare ca au facut totusi un pas inainte si au un regim de cursa foarte bun. A meritat ca mecanicii sa nu doarma doua nopti (daca stirea e adevarata?). Au gasit ceva pe liniile drepte care-i avantajeaza foarte mult. E insa o chestie interesanta la monoposturile Ferrari: nu sint in stare sa incalzeasca suficient pneurile decit dupa ce efectueaza 3-4 ture de pista. Poate de aici li se trag si locurile slabe din calificari. Dupa ambele iesiri ale SC Alonso si Massa aveau timpi execrabili care s-au imbunatatit semnificativ dupa doar cateva ture.
    Despre Sebastian numai de bine. Sa ajungi de pe locul 24 pe 3 e o performanta foarte buna. Da, a fost avantajat de cele doua SC. I-au venit ca o manusa. Da, i-au cazut bine cele 7 abandonuri. Da, unii piloti nu si-au aparat corect sansele fata de Vettel. Dar a depasit pe Grosjean, Senna si Button. Acestia nu s-au dat la o parte din fata lui.
    Poate ca meritul major in clasarea lui Vettel il are achipa care l-a retras de pe locul 24 de pe grila ca sa-i aduca modificari majore la monopost care sa avantajeze depasirile. Dar e nevoie si de un pilot care sa stie ce sa faca cu modificarile. Inainte de cursa nu as fi crezut ca Vettel va putea urca pe podium. Si uite ca a reusit.
    4 0
  • Hamilton e de departe unul dintre cei mai buni piloti de formula 1 dar are ghinion cat toti ceilalti la un loc.Urate cursele cand abandoneaza cel mai spectaculos pilot.Si mare pacat ca incidentele si abandonurile din cursa au ajutat cel mai antipatic pilot sa prinda podiumul
    5 7
  • Nu a remarcat nimeni startul de cursa "genial" al lui Mark. A fost ceva de manual !
    Cum sa ajungi de pe locul doi de pe grila de start pe locul 5 intr-un singur tur. In locul lui Horner l-as pedepsi la vara si in loc de concediu l-as pune sa faca 100 de starturi/zi pana le invata cum trebuie.
    4 0
  • Fanfio sa stii ca un pilot foarte bun nu darama panouri si nu se chinuia atat de tare pana sa treaca de Grosjean.Asa ca Vettel nu va fi niciodata la fel de bun ca compatriotul lui care zici ca fura in perioada de glorie.Iar Hamilton nu e de vina ca valoarea lui e mult peste monopostul pe care-l conduce ,daca ar fi facut ca Button sa se lese depasit de oricine si sa aiba viteza melcului fi sigur ca nu ar fi abandonat dar probabil nici n-ar fi fost campion mondial niciodata asa ca nu poti acuza un pilot ca incearca sa scoata mai mult de 100% din ce poate masina
    4 2
  • _steli
    Off-topic, Schumacher are mai putin de jumatate din punctele lui Rosberg!!! OUCH !!!
    3 3
  • @arabu
    1.nu am spus eu despre vreun user ca este tigan, aberezi. Daca te uiuti cu atentie vezi ca este intre ghilimele; am spus-o la figurat, deci nu interpreta ca atare.
    2.unde vorbeste toata lumea are loc o dezbatere ca sa zic asa cu argumente pro si contra, Aici nu exista asemenea argumente.
    3.cine a spus ca argumentul trebuie sa fie o filosofie???unde am zis eu asta? Eu am zis doar ca nu exista argumente.
    4. Daca tu intelegi a respecta un pilot sau orice persoana prin faptul ca nu-l injuri sau scuipi, e problema ta.
    5.Ce treaba are schumacher in toata discutia asta si in legatura cu GP-ul din Abu-Dhabi? Faptul ca am o poza cu el la avatar reprezinta doar faptul ca apreciez atat pilot. Daca aveam o poza cu fangio tot lipsit de impartialitate eram?
    6.Nu cred ca ma contrazic in comentariile mele si nici nu vreau sa par altceva decat sunt. Tu intelegi numai ce iti convine tie din ce scriu eu. Faptul ca aduc niste contraargumente la ce scriu ceilalti nu inseamna ca nu le respect parerea ci doar prezint un alt punct de vedere, nu oblig pe nimeni sa tina cont de el sau sa se ralieze la opinia mea. Chiar vreau sa mi se aduca contraargumente si nu chestii de genu pe care le scri tu prin care analizezi comentariul meu ca fiind o ofensa la adresa celor spuse de tine sau altii.
    7.Cine a zis ceva de insulte pe tema de azi? Tu comentezi in legatura cu alte posturi ale mele? Cand am vorbit de jignire ma refeream la faptul ca , comentariul tau a fost unul mai acid si nu vroiam sa ajungem la jigniri(ai zis undeva mai sus :"lasa-ne pe noi idiotii sau retardatii sa tinem cu alonso......" (nu reproduc tot ce ai postat). Nu am zis de nimeni ca e idiot sau retardat.
    8.Care e aceea "a mea"? Ca am o parere contrara cu a ta in timp ce tu nu aduci niciun argument contra mea? Mai gandeste-te.
    O zi buna!
    3 1
  • cristi
    zau chiar are schumacher atat de putine puncte?????????vaiiiiiiiiiiii ce catastrofa =)) da u ai vazut tot sezonul?sau esti doar... OUCHHH!
    3 0
  • cristi
    Toata lumea are ce are cu schumacher.tara arde si baba se piaptana =))
    3 1
  • Cristian
    Este pentru prima oara in cariera cand are si Kimi noroc si abandoneaza cel din fata lui si ii sariti toti in cap.Aduceti'va aminte de sezoanele 2003 si 2005,si de multe alte curse.Piloti mai norocosi decat Hamilton si Alonso NU EXISTA,asa ca sa mai comentati doar atunci cand va castiga si Kimi un campionat cand contracanditatul sau va abandona din pozitia de lider(de mai multe ori,si nu numai).
    5 0
  • @Cristian:
    Adu-ti aminte de abandonul lui Hamilton de la Shanghai din 2007.
    1 2
  • Bun, dupa ce am revazut cursa putem trage cateva concluzii:
    In turul 20 cu 35 de ture inainte de final, dupa iesirea primului SC Vettel era la +25,161 secunde de liderul cursei Hamilton. Turul 20 e cel in care i-a cedat motorul lui Lewis. Vettel era pe pneuri soft noi noute iar in fata lui erau piloti care urmau sa mai faca un schimb de pneuri si sa treaca pe compozitia medie care confera un deficit de cca 1 secunda pe tur fata de pneurile soft. Cei din fata lui aveau deja pneurile soft pe masina de 20 de ture. Aici s-a facut diferenta.
    Vettel revine intr-adevar pe locul 21 dar in fata sa toti pilotii trebuie sa mai treaca o data pe la boxe, iar avantajul major a fost ca toti cei 20 din fata lui erau bara in bara datorita SC. Echipa RBR a schimbat strategia din mers si le-a iesit totul perfect.
    Fara primul SC si reactia pefecta a RBR nu vad cum ajungea Vettel pe podium.
    La intrarea celui de-al doilea SC Vettel e pe locul 4 la +24,687 secunde de Kimi si la +14,422 secunde de locul trei ocupat de Jenson. Vettel tocmai si-a schimbat pneurile si are din nou softuri noi noute iar cei din fata lui sint pe medium de 9-11 ture si mai au de parcurs cu ele 16 ture. Avand in vedere ca mai erau doar 16 ture ca Seb sa-l ajunga din urma si sa-l depaseasca pe Jenson trebuia sa faca 16 ture cu cca o secunda mai rapide pe tur. Ar fi fost posibil ? Da, poate. Dar nu vom afla asta niciodata :)
    Concluzie: ambele SC l-au ajutat pe Vettel sa castige pozitii fata de alti piloti. Strategia celor de la RBR a fost impecabila, lor li se datoreaza in mare parte pozitia pe podium insa si Vettel a mers bine. Putea Vettel sa ajunga pe podium fara cele doua SC ? Cred ca ipoteza este exclusa vazand ritmul de cursa al lui Mark care pe un tur era la fel de rapid ca si Seb! Asta cu "stiam ca o sa ajung pe podium" e o cioaca. Il contrazic desfasurarea concursului.Cine nu crede ceea ce am scris mai sus il rog sa revada cursa si momentele pe care le-am relatat mai sus.
    1 2
  • Cristian
    @91Schumi06:
    A fost greseala lui,putea sa franeze acolo. Ce spui in schimb de San Marino si Europa 2005 ? Sau tot Europa 2003,unde a abandonat de pe primul loc si a pierdut 10 puncte ce s'au dovedit decisive la sfarsitul campionatului..
    Nu uitati ca si Kimi a plecat din spate,de pe 17,si a castigat cu o depasire in ultimul tur,si nu l'a mai laudat nimeni asa cum il lauda toti acum pe Vettel ca de pe ultima pozitie a ajuns pe 3 (si cu 2 SC)
    3 0
  • @91schumi06
    Adu-ti aminte Canada 2007 cand la iesirea de la boxe Hamilton l-a lovit pe Kimi care astepta sa intre pe circuit!!!!!!!!
    2 0
  • Dmnul Pablos strategia de cursa are un rol foarte important ;))trebuie sa sti cum sa gestionezi anumite situatii !!! dci te uiti la F1 degeaba mate !! mai bn te ai uita la Nascar sigur ai intelege!!!
    3 1
  • ham bun dar ghinionist
    rai norocos
    alo luptator
    vet foarte bun si norocos
    but adormit cum zicea ala de la fierari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru