Raikkonen: "Nu am început încă negocierile cu Lotus"

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că nu a început încă negocierile cu Lotus pentru sezonul 2014, întrucât echipa nu şi-a rezolvat problemele financiare.

Până când Lotus nu rezolvă acele probleme nu putem vorbi despre anul viitor.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Red Bull Racing pentru sezonul 2014, astfel că cel mai probabil va rămâne la Lotus pentru un al treilea sezon după ce tripla campioană mondială l-a ales pe Daniel Ricciardo.

De altfel, echipă britanică şi-a manifestat de mai multe ori optimsmul că va reuşi să-l convingă pe finlandez că-i poate oferi un monopost cu care să lupte pentru victorii şi titlul mondial.

Cu toate acestea, Raikkonen a dezvăluit joi că nici măcar nu a început negocierile cu Lotus în perspectiva unui nou contract, întrucât echipa nu şi-a rezolvat încă problemele financiare. "Ei cunosc motivele pentru care lucrurile nu merg mai departe în prezent şi până când nu rezolvă acele probleme nu putem vorbi despre anul viitor. Este foarte simplu. Ei ştiu foarte bine motivele", a declarat fostul campion mondial.

Presa internaţională a speculat că Lotus are datorii de 120 de milioane de euro, echipa afirmând ulterior că 90 de milioane de euro din această sumă o reprezintă de fapt finanţările nerambursabile acordate de proprietari.

Chiar şi aşa, problemele persistă pentru că parteneriatul cu grupul de investitori care formează Infinity Racing nu a fost încă semnat, deşi a fost anunţat încă din luna iunie şi în ciuda declaraţiilor pozitive ale oficialilor.

Cu toate acestea, Raikkonen susţine că nu este dezamăgit că nu a ajuns la un acord cu Red Bull, echipa care nu se confruntă cu astfel de probleme.

"Nu cred că este ceva ce a mers prost. Poate au vrut altceva. Nu ştiu, trebuie să-i întrebaţi pe ei. Pentru mine nu contează cu adevărat. Este bine şi nu este pentru prima oară când mi se întâmpla asta. Uneori discuţi cu oamenii şi nu ajungi la o înţelegere", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • m-am saturat
    tu pana la urma o sa pilotezi gratis trotineta in jurul blocului. Sunt fanul lui dar sa ai A DOUA OARA ocazia sa prinzi masina de titlu si sa-i dai cu piciorul ...
    Chiar daca iti puneau conditii sa fii locotenent pt Vettel, te duceai acolo si stergeai cu el pe jos pana iti umblau pe la piulite...
    23 16
  • Asa cum i se intampla lui Webber? Sa se duca acolo si sa isi bata joc echipa de el? Mi se pare normal sa nu vrea sa se duca. A spus de mai multe ori, scopul lui este sa castige, nu altceva.
    10 10
  • Marian
    Kimi cred ca va ramane la Lotus pentru ca RBR are piloti Mercedes are,Mclaren are,ar mai ramane un loc lka Ferari dar nu cred ca se intoarce la scuterie.
    3 11
  • Mai ramane varianta Ferrari. Daca nu o prinde...cred ca vom asista, din pacate la a doua lui retragere.
    1 13
  • da cam toti, poate mai putin raiko, il contesta pe vettel ca e mai mult masinadecat el dar cand e vorba sa meara sa il bata pe materialul lui de concurs pass. E valabil mai ales pentru Alonso
    1 15
  • nea mike
    poate iti amintesti ce a patit alonso la mclaren cu hamilton cum masina lui hami era mereu mai bine pusa la punct decat a lui alonso... crezi ca o sa fie ca prost si senna... asa ceva nu o sa mai fie niciodata...
    5 11
  • Inteleapta si normala decizia lui Kimi de a nu merge la Red Bull. Totusi e Raikkonen, nu Webber. Australianul nu se compara cu Kimi nici in cele mai frumoase vise ale lui Mark.

    Nici un pilot de top nu va merge la Red Bull atat timp cat acolo e Vettel. Energizantele si-au facut putina publicitate vara asta pe spatele lui Kimi. Dintre echipele de top Red Bull pare sa fie cea mai mare țață din F1. Parca sunt desprinsi din ziarul Cancan. Si exemplele sunt numeroase de-a lungul existentei acestei echipe.

    Cred ca Alonso si Raikkonen ar forma un cuplu de piloti foarte cerebral. Numai ca Ferrari nu stie sa lucreze pentru doi piloti. Si abia o face pentru unul singur. F1 ar avea mult de castigat la capitolul spectacol cu Kimi si Fernando in aceeasi echipa. Ar fi lupte duse dincolo de limite, dar cred ca cei doi s-ar respecta si nu s-ar scoate inutil din cursa. Cred ca cel mai bun s-ar decide pe circuit. Sa nu uitam ca si Ferrari a avut un cuplu de piloti ca Farina si Ascari.
    4 10
  • Uhm, ce reclama si-au facut? Au spus ca au negociat cu el. In final nu au ajuns nicaieri.
    0 11
  • "tu pana la urma o sa pilotezi gratis trotineta in jurul blocului. Sunt fanul lui dar sa ai A DOUA OARA ocazia sa prinzi masina de titlu si sa-i dai cu piciorul ...
    Chiar daca iti puneau conditii sa fii locotenent pt Vettel, te duceai acolo si stergeai cu el pe jos pana iti umblau pe la piulite..."

    De unde stii a cita oara prinde masina de titlu? s-a mai retras odata chipurile alungat de la Ferrari, nimeni ici u se gindea ca il va mai lua cineva sa piloteze, dar s-a intors si este unul din cei mai pretiosi piloti de pe grila. Cit despre Vettel si RB, iti mai aduci aminte ce diferenta era intre bolizii lui Vet si Web?cum se strica de fiecare data ceva la WEB si la VET totul perfect?a nu sa "stricat" odata KERS la Vet,cind era cu cteva zeci de secunde infata urmatorului concurent, dar prin minune peste citeva tururi sa pornit.
    Daca RB au tot spus ca nu favorizeaza pe nimeni si ambii au sanse egale, de ce nu l-au schimbat pe Web mai devreme, ca rata toate starturile,ca nu putea tine pasul cu VET.?
    Parerea mea e ca Kimi a luat o decizie corecta. si cred ca la Ferrari e asemenea situatie,cit timp e alonso acolo, poti fi doar ajutorul lui.
    2 11
  • m-amsaturat
    @ddorel
    In 2010 mai era vorba sa mearga la RBR dar nu s-a dus. De aceea am zis a doua oara. Daca se ducea poate ca avea mai mult de 1 titlu. Senna a facut pe drq in 4 sa mearga la williams pentru ca vroia titlu. Stim care a fost istoria pana la urma, dar daca chiar ai incredere in ceea ce poti nu iti pasa peste ce pilot favorit dai la nus ce echipa. Mergi acolo si divedesti ca esti mai bun si vei deveni cu siguranta favorit. Alonso a mers ca favorit la mclaren dar hamilton l-a batut si ASA a devenit favoritul echipei.
    Cum zicea si cineva mai sus, toti cu gura pe masina lui vettel dar cand e vorba sa-i faca o concurenta din cadrul aceleiasi echipe Nuuu, prefera sa stepte ca poate vor ave4a candva masina nr 1
    5 6
  • Stai linistit ca anul asta e 100% diferit ce se intampla. Acum e o schimbare majora de regulament si de componente. Poate se va schimba radical grila in 2014, si oricine oriunde ar alege sa piloteze isi asuma un MARE risc. Acum nu mai e 2010 sa stii ca mergi cu acelasi motor acleasi pneuri si sasiu asemanator. TOT monopostul e NOU si inca nu se stie cineva va avea tehnica cea mai buna de constructie! . O sa vedem in teste in februarie cine are masina si cine nu.
    1 10
  • da, corect. Dar newey prezinta o oarecare garantie...
    0 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru