Raikkonen se operează la spate şi nu va concura în ultimele două curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 11.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a decis să se opereze la spate în această săptămână, motiv pentru care nu va mai concura pentru Lotus în ultimele două curse ale sezonului.

Esential 2 curse va absenta Raikkonen in finalul sezonului pentru a se opera la spate
Kimi Raikkonen a ameninţat cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi că nu va participa la ultimele două curse ale sezonului în cazul în care Lotus nu îi va plăti salariul restant.

Cele două părţi au confirmat ulterior că au ajuns la un acord pentru rezolvarea problemei financiare, astfel că finlandezul ar fi trebuit să fie prezent la Austin şi Interlagos.

Surpriza a venit însă duminică, când Raikkonen şi-a anunţat hotărârea de a absentă la ultimele două curse pentru a efectua o operaţie la spate. Fostul campion mondial a suferit dureri puternice de spate în etapa de la Singapore şi planificase iniţial să se opereze după finalul sezonului. Totuşi, pentru a nu risca întârzierea pregătirilor pentru sezonul următor, când va reveni la Ferrari, el a decis să efectueze operaţia în această săptămână, astfel că participarea la ultimele două curse a devenit imposibilă.

Într-o lume ideală ar fi fost frumos să termine sezonul cu Lotus în ultimele sale două curse.

Totuşi, acest lucru nu este posibil.

Steve Robertson
Manager Kimi Raikkonen
"Într-o lume ideală ar fi fost frumos să termine sezonul cu Lotus în ultimele sale două curse. Totuşi, din cauza durerilor puternice de spate pe care le are Raikkonen, acest lucru nu este posibil", a declarat Steve Robertson, managerul lui Raikkonen, pentru publicaţia Autosport.

Nu este exclus ca problemele financiare ale celor de la Lotus să fie influenţat decizia lui Raikkonen de a se opera mai devreme, mai ales că parteneriatul cu Quatum Motorsport nu a fost încă anunţat oficial.

VALSECCHI, FAVORIT LA LOCUL LĂSAT LIBER

Pentru moment, oficialii Lotus s-au mărginit să precizeze că vor decide în timp util numele înlocuitorului finlandezului pentru ultimele două curse. "Lotus poate confirma că Raikkonen va rata ultimele două curse din sezonul 2013 al Formulei 1 pentru a efectua şi a se recupera în urma unei operaţii la spate. Echipa va face un anunţ despre pilotul înlocuitor pentru etapele din Statele Unite şi Brazilia în timp util", a precizat echipa într-un comunicat de presă.

Favorit să-l înlocuiască pe Raikkonen este Davide Valsecchi, campionul GP2 din sezonul 2012, însă italianul în vârstă de 26 de ani nu are experienţă în Formula 1.

Acest lucru este important în contextul în care Lotus este în plină luptă pentru locul doi în clasamentul constructorilor cu Mercedes şi Ferrari.

Via Autosport, Kimi Raikkonen, Lotus

Comentarii (10)

  • Ferrari au viitorii piloti pentru 2014 in prezent cu probleme la spate. Lui Kimi ii doresc multa sanatate si sa se recupereze repede iar lui Alonso sa isi revina la timp pentru Austin.
    24 1
  • Ii tinem pumnii sa se faca bine iar la nul sa fie in forma!
    21 1
  • Nici Fernando nu participa in State. Tot spatele.
    5 7
  • ciuruitu
    e sigura informatia cu alonso in state?
    daca nici el nici kimi nu sunt, chiar ca devine ridicola competitia, cu campion cunoscut de o luna ,, samd; mai bine ar lasa sa concureze numai rookies.
    11 1
  • Daca Alonso nu va participa la Austin, adio locul 2 pentru Ferrari...
    9 11
  • Alonso va concur la Austin

    http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/24813380
    2 0
  • Astia-s piloti??? Pai Senna sau Schumacher alergau trei zile intr-una si n-aveau nici pe dracu, iar astia sunt lesinati, si abia au trecut de 30 de ani!
    12 14
  • Nu mai spune.Poate ai uitat ca Schumacher a suferit o operatie la un picior in urma unui accident si a recuperat destul de greu.Daca chiar vrei sa stii forma fizica a pilotilor din ziua de azi este mult mai buna decit a celor sus mentionati. Apoi nu uita ca erau mult mai putine curse in acei ani si ar mai fi si altele dar nu are rost sa ne apucam de polemica.Kimi trebuie sa se opereze la coloana pentru ca nu este de joaca.
    2 1
  • Stiti cumva cum a alergat SENNA in ultimele curse din viata?
    Am scris cand a semnat cu ferrari :sunt curios cun va gestiona sfarsitul de sezon? Daunezi am concluzionat: cu avocatii.
    Sa fie fane atat de inteligent si sa fi jucat la pierdere de puncte lotus? Sa nu fie creierul lui si sa fie, hai sa ne laudam, un" romanas" pe acolo, sa fi jucat asa nteligent. Hai ca visez. Nu cred ca sau trezit aia pe la fer.... .
    2 2
  • schuemuy
    Lasama cu schuemaker ala al tau ca l-am vazut din 2010 incoa. Praf era ce conditie fizica ca dadea de parapeti si o baga in altii!Iti trebuie 7 titluri pentru asta?Hait!In 3 ani a urcat o singura data pe podium????Mi-era mila de el, bine ca l-au retras nemtii.PA.
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru