Red Bull înregistrează progrese în a doua zi de teste de la Barcelona

de Daniel Popescu
Vineri, 20.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a stabilit cel mai bun timp în dimineaţa celei de-a doua zile de teste de la Barcelona şi a fost la numai două tururi de recordul de tururi.

Esential 66 de tururi a parcurs Nico Rosberg in cursul diminetii
28 este numaru lde tururi efectuate de Fernando Alonso pentru McLaren
Red Bull Racing traversează o perioadă prolifică în a doua sesiune de teste premergătoare sezonului, care se desfăşoară până duminică pe circuitul de la Barcelona. Daniel Ricciardo a stabilit timpul de referinţă în dimineaţa celei de-a două zile după ce a fost cronometrat cu 1:24.574 la bordul unui monopost echipat cu pneuri soft.

Australianul l-a învins cu numai 0.01 secunde pe Kimi Raikkonen (Ferrari), în timp ce Sergio Perez a ocupat locul trei pentru Force India cu un set de pneuri supersoft.

Nico Rosberg este capabil să concureze pentru Mercedes după problemele medicale înregistrate joi şi ocupă locul patru în clasamentul provizoriu, însă a parcurs cel mai mare număr de turiri: 66, cu numai două mai multe decât Ricciardo.

De asemenea, Fernando Alonso a  înregistrat 28 de tururi pentru McLaren, însă monopostul este echipat cu o componentă care poate conduce la avaria sistemului MGU-K, aşa cum s-a întâmplat şi joi.

Spre deosebire de numeroasele evenimente din prima zi, cea de-a doua zi este semnificativ mai liniştită, iar singurul moment în care a fost afişat steagul roşu a fost la start, când Ricciardo a rămas câteva secunde blocat la ieşirea de la boxe. 

Loc Pilot Monopost Timp Diferenta Tururi
1 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m24.574s - 64
2 Kimi Raikkonen Ferrari 1m24.584s 0.010s 46
3 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m24.702s 0.128s 44
4 Nico Rosberg Mercedes 1m25.556s 0.982s 66
5 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m26.387s 1.813s 28
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m26.927s 2.353s 47
7 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m27.344s 2.770s 58
8 Jolyon Palmer Lotus/Mercedes 1m28.128s 3.554s 31
9 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m28.945s 4.371s 41

Comentarii (7)

  • Ha,ha,ha...
    Ar fi de folos daca s-ar preciza ce tip de pneuri folosesc primii 3 sau 5 clasati,se prezinta acest lucru pe sarite,de exemplu cu ce pneuri a scos Kimi acest timp?!
    4 2
  • iceman
    Kimi pe soft, Perez pe supersoft
    7 1
  • La Jerez in ziua a 3 au fost la 6 secunde. In ultima zi la 5 secunde. In prima zi la Barca au fost la 3 secunde, in a doua zi la Barca sunt la 1.3 secunde. Honda realizeaza progrese vizibile de la o zi la alta. daca pana la finalul primului test de la Barcelona, Mclaren va fi la mai putin de o secunda de cel mai rapid timp, cred ca masina va fi mai mult decat decenta. Ganditiva ca motorul Honda are cea mai mare marja posibila de inbunatatire. Dupa cum suna chiar si azi pe videourile de la Sky sau a unor amatori spanioli, motorul Honda suna cel mai rudimentar, cel mai ciudat. Cand vor veni cu versiunea pt Melbourne in ultimele 2 zile de la Barca din ultimul test, atunci vom sti cum sta Mclaren.
    10 10
  • Andrew Benson raspunde pe twitter unor fani Mclaren, si le spune ca el crede ca Mclaren a rulat azi toata ziua cu MGU-K deactivat, adica aproximatix 160 hp in minus fatza de normal. Wow.
    10 11
  • De pe Sky live timing:
    Honda’s Head of Motorsport Yasuhisa Arai says the firm have already finalised their power unit design, despite still having a week available to develop it ahead of the homologation deadline:

    “I know that the homologation is in one week, but have already fixed the design,” he said


    54 laps for McLaren today and racing director Eric Boullier says the team have managed to exceed their planned test schedule as they finally get some mileage on the MP4-30:

    “It is good to finally put some laps on the board and get the programme back over the boundary – we have actually done more things today then we were expecting. So we are catching up on our programme.

    “I am happy with what we are doing, we are not looking for performance as we have a long list of system checks. Our aero plan has been done today in full and we have been doing some set up work on the car for the first to understand how the car is reacting and so far so good.”
    6 8
  • Mclaren_Mircea_1984-Mclaren nu va face mare branza anu asta poate in 2016 sa incerce ceva.
    10 4
  • Yasuhisa Arai: "Tomorrow or Sunday we'll change some aero and engine settings to recover top speed & then we'll compare (with other teams)"
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru