Red Bull: "Raikkonen şi Vettel ar avea statut egal în cadrul echipei"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner garantează statutul de egalitate între Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel în cazul în care în care finlandezul va semna cu Red Bull Racing.

Ambii piloţi primesc aceeaşi oportunitate. Ceea ce vor face pe circuit va determina care este pilotul lider, iar liderul este cel care are mai multe puncte.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing aşteaptă o decizie din partea lui Kimi Raikkonen cu privire la oferta pe care i-a făcut-o pentru sezonul 2014.

Sosirea finlandezului la echipă ar putea genera numeroase controverse cu Sebastian Vettel, care şi-a câştigat un statut aparte la Red Bull după cele trei titluri consecutive, însă şeful Christian Horner insistă că Raikkonen ar avea un statut de egalitate cu pilotul german.

"Ambii piloţi primesc aceeaşi oportunitate. Ceea ce vor face pe circuit va determina care este pilotul lider, iar liderul este cel care are mai multe puncte", a declarat britanicul citat de publicaţia The F1 Times.

În prezent, Daniel Ricciardo este varianta de rezervă a celor de la Red Bull în cazul unui refuz al lui Raikkonen, după ce Jean-Eric Vergne a fost eliminat de pe lista candidaţilor.

Sincer să fiu, nu cred că îl deranjează, indiferent cine va fi noul partener, şi nu şi-a exprimat nicio preferinţă.

Christian Horner
Sef Red Bull
Iniţial, Vettel a refuzat să dezvăluie pe cine preferă drept coechipier, însă l-a nominalizat pe Raikkonen imediat după apariţia speculaţiilor cu privire la interesul echipei pentru Fernando Alonso.
Totuşi, Horner susţine că Vettel nu va avea nicio influenţă asupra deciziei echipei, chiar dacă anterior a admis că germanul va fi consultat.

"Sincer să fiu, nu cred că îl deranjează, indiferent cine va fi noul partener, şi nu şi-a exprimat nicio preferinţă. Îi cunoaşte pe Raikkonen şi Ricciardo. Amândoi sunt foarte rapizi şi ar reprezenta o provocare pentru el, dar nu vrea să influenţeze echipa în niciun fel", a adăugat el.

Via The F1 Times

Comentarii (24)

  • Sa vina Alonso!
    7 21
  • Deci abia acum aflam ca tot bla-bla-ul si minciunile despre statutul si sansa egal a lui Web cu a vitzelului de plastic a fost praf in ochii fanilor redbulieni. Ca sa fie clar. Cat e acolo marko natzi Kimi nu are sanse sa fie "egal".
    15 12
  • Nu vine alonso de frica. Vettel nu e fricos pentru ca nu incearca sa influenteze decizia echipei. Si-a exprimat o preferinta (cine ar vrea sa fie coechipier cu un sapator ca alonso) dar nu impune echipei cine sa vina si cine nu cum a tot facut alonso la ferrari.
    19 20
  • Ai dreptate, Vettel nu e asa fricos si rusinos sa strige-n casti "...so do something!" :))
    21 9
  • o sa aiba statut egal cand marmota o sa aiba concediu prenatal la fabrica de ciocolata, gogsele dinastea se vad la colt de strada nu in o competitie aparuta in 1950, daca sunt atat de buni sa recunoasca cum se stie la ferrari
    15 6
  • gogosele*
    3 7
  • Vetel, remember, Hungaroring 2013 team radio-faceti ceva Raikkonen trebuie sa primeasca un drive-trough:))))-foooartee curajos. Daca ajunge Alonso acolo il desfiinteaza:)))-cu Kimi mai are o sansa, da numa' una.
    18 11
  • Vettel va pleca la MB sau la Ferrari ...
    Dc Kimi merge la RBR din statut de pilot nr 2 o sa-i dea la Vettel ... si atunci va devein el pilotul nr 2 ... ceea ce n-o sa-i placa, categoric!

    eu cred k Vettel vrea sa incerce ceva nou ... va pleca de la RBR ... ca in 2014 sau 2015 ... ramane de vazut

    la un moment se va intampla rocada Alonso - Vettel ... (nici Vettel + Alonso la Ferrari nu e o optiune)
    6 3
  • gica, du-te la peste k acolo e de tine. as vrea sa se duca kimi la redbull, chiar daca nu o sa aiba succes acolo pt k nu o sa fie lasat, dar as vrea sa i sa vada adevarata valoare a lui vettel care e sub a lui kimi si alonso
    14 4
  • Kimi cel mai bine sa ramina la Lotus nu cred ca Red bull este o varianta va fi deapreciat, atentia va ramine la copilul mamei Vetel.
    7 3
  • Iar continua telenovela asta? Kimi-Vettel=> Niciodata. Kimi n-ar accepta sa fie facut de echipa pentru a favoriza un putzoi ca Vettel(scuzati expresia, dar Vettel pe langa Kimi chiar asta e). Nu zic ca i-ar da lui Vettel secunde sau mare diferenta, dar finlandezul e foarte greu de depasit si mai ales stie sa depaseasca chiar si fara DRS, KERS sau ajutorul comisarilor. Vettel in F1 a cam depasit cu ajutorul lui Charlie. Alonso alt pilot greu de depasit. Daca esti seful Red Bull nu-l poti pune pe Vettel in aceeasi echipa cu baietii astia. Pentru ca pe urma se va intreba toata lumea cum a obtinut germanul 3 titluri mondiale... Deci Ricciardo poate sa se pregateasca pentru Red Bull. Restul e Cancan...

    @Soxy Nu cred ca se va intampla rocada Vettel-Alonso, cel putin nu pana cand spaniolul isi termina contractul cu Ferrari. Dupa e alta poveste... Ferrari are deja un campion, are nevoie de ingineri. Si nu cred ca Newey sta la Red Bull pentru ca la Ferrari e Alonso. La fel de bine vad ca Mercedes a reusit si fara Newey. De ce n-o face si Ferrari? Oricum eu zic ca Alonso va obtine cel putin 3 victorii dupa aceasta vacanta. Apoi nu cred ca exista vreun fan Ferrari care sa-si doreasca plecarea lui Alonso... primul ar fi Domenicali, Massa, daca tot vorbim de plecari.
    8 9
  • mirel_f1
    Kimi daca vine la Redbull o sa fi e mai bun k si Vettel de asta sunt convins.........
    9 4
  • Vettel va fi mai bun cu un Kimi in echipa...
    5 7
  • Florin
    Chiar as vrea sa vad Kimi cu Vettel sau Alonso Vettel sau chiar Kimi Alonso la una dintre echipe. Sa vedem care este intr-adevar mai bun. Mie imi place Alonso dar as vrea sa vad daca l-ar bate Kimi sau Vettel cu o masina similara, vorba ceea, ne intereseaza spectacolul, nu?
    7 0
  • Oricare dintre Alonso, Kimi, Hamilton, poate chiar si tinerii Di Resta sau Hulkenberg l-ar bate pe Vetel cu o masina Red Bull. Da, are 3 titluri dar cu masini dominante, cu un Newey dominant. Asta e realitatea.
    6 5
  • Vettel tipa ca din gura de sarpe in Ungaria atunci cand Kimi nu l-a lasat sa treaca! Ce va face cand vor fi colegi si vor avea aceeasi masina? Stim deja, pit-uri proaste si probleme tehnice pt Kimi.
    10 3
  • Alonso nu pleaca de la Ferrari pentru ca acolo are echipa in spatele lui. Daca Massa e in calificari in fata lui gasesc ei o modalitate sa il retrogradeze pe grila. Pentru Alonso statutul egal in cadrul echipei nu este un lucru bun, el vrea sa fie numarul 1, asa ca nu mai ziceti voi de Vettel.
    4 3
  • @Smoke
    Daca masinile erau asa dominante, de ce Webber nu a reusit sa termine niciodata mai sus de LOCUL 3 in clasamentul general?
    5 3
  • Daca stam bine sa ne gandim Kimi nu a avut niciodata un coechipier campion mondial, asa ca nu inteleg de unde stiti voi ca isi va lua bataie Vettel de la el. Nu inteleg nici lauda la adresa lui Di Resta, care pana acum nu a iesit in evidenta cu mai nimic, Hulk e chiar mai bun ca el
    5 2
  • Raikkonen s-a nascut talent si a murit speranta. Daca nu era scandalul intern de la McLaren din 2007, nu pupa el titlul mondial nici pana-n ziua de azi. Eu zic sa nu mai bateti campiii atat cu Alonso+ Kimi, Kimi+Vettel, Vettel+Alonso si alte cupluri de genul asta. Mie,personal, mi-ar placea ca Vettel sa fie si cu Alonso, si cu Kimi si cu Hamilton in aceeasi echipa...iar dupa ce-i bate de le suna apa-n cap sa va vad p-aici cum cautati scuze. Vettel,daca mai ia un titlu anul asta, poate sa se retraga linistit...ar fi al IV-lea pilot din istorie la numarul de titluri mondiale, dupa Schumi, Fangio si Prost. Asa ca dupa ce vor intra si Hamilton,Alonso, Raikkonen sau Webber intr-un top d-asta mai stam de vorba.
    4 7
  • @Azor Din cate stiu, Kimi a avut coechipieri foarte buni, cum ar fi Montoya si Coulthard, coechipieri pe care i-a dominat.
    @91Schumi06 Ce spui tu prietene? S-a nascut talent si a murit speranta? Din cate stiu, in perioada de glorie a lui Schumi, Kimi a fost singurul care i-a pus probleme cu un monopost net inferior. Cand s-au schimbat lucrurile la revenirea in F1 si Schumi a primit un monopost mai prost, Kimi i-a cam dat nana. Asa ca nu mai spune baliverne.
    1 0
  • @Nepoate: prietene,cand i-a dat Kimi nana lu' Schumi? In 2004 la Spa,cand l-a lasat Schumi sa castige?
    1 2
  • @91Schumi06: as vrea sa vad si eu pilot care lasa un alt pilot (necoechipier) sa castige, din bunatatea inimii. Cand spuneam "nana" spuneam la revenirea lui Kimi in F1 si s-au inversat rolurile: Kimi la Lotus cu masina mai buna si Schumi la Mercedes cu masina mai slaba. Daca citeai si tu mai atent comentariul, era o chestie :)
    Nu contest deloc talentul si realizarile lui Schumi. Consider ca e cel mai mare pilot in viata din F1, daca nu din istoria F1, totusi Kimi, cu o masina net inferioara (McL) i-a facut fata mai mult decat bine, cu depasiri spectaculoase de ambele parti. In acea perioada Schumi avea o echipa grozava in Ferrari, plus 2 genii - Brawn si Todt, iar Kimi nu avea decat o masina rapida, careia ii exploda motorul la 2 curse.
    In fine, ideea comentariului meu anterior era ca nu poti spune despre Kimi ca s-a nascut talent si a murit speranta. A castigat un titlu mondial cand a avut ocazia si echipa, la fel cum Schumi a avut echipa si ocazia atatia ani.
    2 1
  • kimi a stat la ferarii 3 ani.a fost parte la cucerirea a 3 titluri mondiale:unul la piloti si doua la echipe.l-au platit sa stea pe dreapta dar nu au mai castigat decat sporadic curse....titluri zero!QA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru