Red Bull şi McLaren luptă pentru pole, Lotus pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Red Bull şi McLaren sunt favorite să obţină pole position-ul la Barcelona, însă Lotus deţine cel mai rapid monopost în regim de cursă, potrivit analizei efectuate după antrenamente.

Cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Spaniei au evidenţiat încă o dată că nicio echipă nu deţine un monopost suficient de rapid pentru a domina atât calificările, cât şi cursa.

O analiză realizată de publicaţia Autosport pe baza informaţiilor din antrenamente sugerează că McLaren şi Red Bull vor lupta pentru pole position, în timp ce Lotus deţine cel mai rapid monopost în regim de cursă, întrucât gestionează cel mai bine pneurile.

"McLaren şi Red Bull sunt văzute ca cele mai rapide echipe în calificări, în timp ce Lotus sunt confortabil cei mai rapizi în cursă. Chiar şi pe pneuri soft au ajuns la borna de 1:29, în timp ce Red Bull şi McLaren au concurat în zona de mijloc a timpului 1:30. Lotus E20 este singurul monopost care pare întotdeauna rapid în regim de cursă, însă în acelaşi timp nu poate lupta pentru pole position. Prestaţiile lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean sunt remarcabil de apropiate şi nu există nicio certitudine că Raikkonen îşi va învinge coechipierul", a precizat Mark Hughes în analiza Autosport.

Lotus nu a luptat pentru pole nici în Bahrain, însă a terminat cu ambii piloţi pe podium după o prestaţie impresionantă în cursă.

Totuşi, la Barcelona acest lucru ar putea fi mai dificil din cauza şanselor mici de depăşire de pe circuitul spaniol.

În schimb, Hughes anticipează că Ferrari va continua să lupte pentru o simplă prezenţă în ultima parte a calificărilor, în ciuda unui update semnificativ introdus la Barcelona.

"Cei de la Mercedes par undeva între primele poziţii şi Lotus pe un tur de circuit, dar cei mai lenti în regim de cursă dintre cele patru echipe de top. Monopostul Ferrari revizuit pare că se chinuie şi va lupta pentru un loc în Q3 cu Sauber şi Force India", a mai precizat el.

Via | Autosport Plus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru