Rosberg, pole position la Interlagos în fața lui Hamilton!

de Daniel Popescu
Sambata, 14.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obținut pole position-ul pentru Mercedes în Marele Premiu al Braziliei după ce l-a învins cu mai puțin de o zecime de secundă pe coechipierul său Lewis Hamilton.

Esential 0.078 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton
0.522 secunde i-a despartit pe Nico Rosberg si Sebastian Vettel
5 este numarul pole position-urilor consecutive obtinute de Nico Rosberg
10 pozitii de penalizare va primi Daniel Ricciardo pentru schimbarea motorului
Nico Rosberg a obținut sâmbătă pe circuitul de la Interlagos al cincilea pole position consecutiv și al șaselea din acest sezon. Fără presiunea de a mai lupta pentru titlul mondial, germanul s-a descătușat și l-a învins pe coechipierul său Lewis Hamilton, însă diferența dintre cei doi a fost mai degrabă infimă: 0.078 secunde.

Ferrari și-a adjudecat locul trei prin intermediul lui Sebastian Vettel, în timp ce Valtteri Bottas a terminat pe poziția a patra, însă va fi retrogradat pe șapte ca urmare a unei penalizări pentru un incident petrecut în antrenamente.

De acest lucru profită Kimi Raikkonen de la Ferrari, care a fost mai rapid decât Nico Hulkenberg (Force India) și Daniil Kvyat (Red Bull).

Felipe Massa a fost al optulea pentru Williams și a fost urmat de Daniel Ricciardo, care va pleca însă doar de pe locul 19 ca urmare a unei penalizări de 10 poziții pentru înlocuirea motorului. Cel mai lent în Q3 a fost Max Verstappen (Toro Rosso).

Q2: Grosjean, greșeală de pilotaj

Felipe Nasr a stabilit doar al 11-lea timp în calificări în fața lui Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), Sergi Perez (Force India) și a coechipierului său de la Sauber, Marcus Ericsson. Cel mai lent în Q2 a fost Romain Grosjean, care a pierdut timp prețios după ce a derapat și ulterior nu a reușit să aibă un ritm suficient de bun pentru a progresa în Q3.

Q1: Alonso, defecțiuni tehnice la motor

Pastor Maldonado (Lotus) a fost primul pilot sub linie în prima parte a calificărilor și a fost urmat de Jenson Button de la McLaren. Ca de obicei, Manor a fost cea mai slabă echipă cu Alexander Rossi și Will Stevens, însă cei doi s-au poziționat în fața lui Fernando Alonso. Dublul campion mondial nu a reușit să parcurgă niciun tur cronometrat din cauza unei defecțiuni tehnice la motor în urma căreia a fost nevoit să oprească monopostul McLaren pe circuit.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României.

Brazilia - Rezultate calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes 1m11.282s -
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m11.360s 0.078s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m11.804s 0.522s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m12.144s 0.862s
5 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m12.265s 0.983s
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m12.322s 1.040s
7 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m12.085s 0.803s
8 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m12.415s 1.133s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m12.739s 1.457s
10 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m12.989s -
11 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m13.045s -
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m13.147s -
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m13.233s -
14 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m13.913s -
15 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m13.385s -
16 Jenson Button McLaren/Honda 1m13.425s -
17 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 1m16.151s -
18 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m16.283s -
19 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m12.417s -
20 Fernando Alonso McLaren/Honda - -

Comentarii (24)

  • Asa cum ferrari la facut campion pe jegul de schumi an de an, asa si mercedes il face campion pe hamilton, fata de jegul de schumi hamilton e mult mai bun!
    18 85
  • $$$, tu citesti si ceea ce scrii?
    36 6
  • @$$$:
    Ba baiatule, te-ai gandit vreodata ca nu ti-ar strica o vizita la psihiatru???
    48 6
  • Vitzelul credea ca va fi mai aproape pe un circuitul de doar 4.3 km.
    12 58
  • Ce statea Alonso ca un Gangster si privea calificarile:)))))).Hamilton nu mai are de ce sa se streseze.Nici macar nu a mai venit la poza de dupa calificari.Si-a stricat el masina de 2.1 milioane de euro.Ce mai conteaza amenda FIA care nu cred ca depaseste 1000 de euro.
    2 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    il cauta pe alfonzo in peluza
    1 0
  • Mircea, Vettel a participat la calificari, nu le-a urmarit de pe un scaun de pescuit...
    44 4
  • sa vedem cursa ,ferrari mai are de recuperat,dar sant pe aproape fata de restu echipelor care in loc sa faca ceva ei vorbesc fara rost...ex red bull,mclaren...,ferrari e singura echipa care s-a chinuit anu asta sa ajunga mercedesu in rest nimic
    3 0
  • bai baieti , cel mai frumos spectacol la facut , Alonso , totul a ramas fara miza , toti va testa pt 2016 , ca veteel visa la o victorie aici este alt subiect , haideti sa ne concentram pe 2016 si -om vedea ce-o mai fi
    0 0
  • serban
    @91 Schumi06 Atât $$$, cât și Mclaren_Mircea au trecut deja pe la psihiatrie, dar tot degeaba, n-au avut ce să le facă, au constatat că nu sunt o amenințare decăt pentru logică și pentru bunul simț, așa că i-au lăsat liberi pe stradă.
    28 3
  • Stie cineva de ce Hamilton nu a participat la poza de la final?
    0 0
  • Domnule Popescu, chiar trebuie sa-si dea cu parerea aici toti handicapatii, frustratii si no name-uri precum acest $$$?
    Acum pe bune, cine esti tu bai saracule sa califici un sportiv precum Schumacher?
    Trebuie sa fi frustrat rau baiete sau prost de bubui daca scoti asemenea invective ! Nici nu ma mir ca persoane ca tine ies in strada si trag in multime pentru simplul fapt ca au alte ideologii si alti idoli decat tine!
    28 5
  • Cea mai tare faza cu Alonso care urmarea calificarile de pe un scaun de pescap:)) Vaa dati seama ca a facut totul pentru publicitate dar a fost prea tare faza, se amuza si el.
    1 0
  • GTS FZR 2000
    Nu mai tineti minte, anul trecut cand fanul McLaren se bucura de accidentul lui Bianchi de anul trecut? $$$ si fanul McLaren au multe in comun, probabil sunt una si aceeasi persoana.
    3 0
  • l-a vazut pe alonso pe ultimul loc si l-a apucat nebunia
    9 3
  • @Sumi7

    Sa stii ca nu ar strica niste tipi cu ideologia aceea care sa rezolve odata problema musulmana pentru totdeauna. O urasc pe Merkel cum tradeaza Germania si Europa, vai doamne vezi pentru crimele nazistilor de acum 70 de ani, trebuie ca germanii si europenii sa fie pacifisti si sa se lase calcati in picioare in propria tara. Cu musulmanii daca nu ii lasi sa traiasca, in final nu te vor lasa ei sa traesti. Respect Ungaria, respect Victor Orban!
    14 15
  • bravo rosberg,foarte bine ,remarcabil,dar la ce te ajuta?oare nu e tarziu?oare nu te lasa ala sa l bati si tu pe vettel pt ocuparea locului 2?stii cum e asta rosberg?ca atunci cand bati germania intr un meci amical si dupa la un turneu final cand conteaza iti da germania 7 ca braziliei:)
    2 1
  • Chiar daca e off topic eu tot o spun :)
    Ideologia care o reprezinta ISIS nu este una musulmana. Un argument pentru asta e ca cele 2 grupari care spun ca sunt islamiste, ISIS si Al Qaeda sunt in conflict. Acum daca ambele reprezinta aceasi ideologie de ce se cearta? Alt argument este faptul ca la meciul de fotbal dintre Franta si Germania era planuit sa se detoneze si acolo o bomba dar un agent de securitate (care este musulman) l-a oprit.
    1 0
  • Uitati cat de virala a devenit imaginea cu Alonso stand la plaja la Interlagos dupa ce masina s-a oprit pe marginea circuitului.
    In partea de jos a articolului sunt peste 100 de slide-uri cu poze care de care mai haioase cu Alonso in pozitia respectiva.

    http://www.formulapassion.it/2015/11/f1-alonso-esplode-sui-social-la-placesalonsowouldratherbe-mania/
    8 6
  • bre, astia de la McLaren....puteti domle sa faceti o masina sa mearga pe circuit, sa termine o cursa (sau cateva curse la rand)?
    2 0
  • Umor de calitate la Alonso :)
    8 1
  • mcLaren Mircea..
    asta sigur este antenist se uita la GIDEA si la BADEA...dupa cum gindeste sigur este sectant de la secta 3 :)))
    4 2
  • Lasa mircea,te uiti pe site ca la cursa nu mai ai de ce....o sa vezi FERRARI azi,pe locurile 1,2 sau 3.....si iarasi plingi :)))
    4 3
  • @Mclaren_Mircea_1984

    N-ai inteles nimic dude!!!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru