Sauber: "Kobayashi a demonstrat că a meritat să-l angajăm"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.06.2010
Peter Sauber susţine că prestaţia lui Kamui Kobayashi de la Valencia l-a convins că a luat o decizie bună când l-a angajat pe japonez pentru sezonul 2010.

Impresionat de prestaţiile lui Kamui Kobayashi din ultimele două curse ale sezonului precedent, Peter Sauber l-a angajat pe japonez la propria sa echipă, chiar dacă acesta nu avea niciun sponsor personal, iar bugetul elveţienilor era limitat.

Performanţa realizată în Marele Premiu al Europei l-a convins însă pe Sauber ca a luat o decizie potrivită, după ce japonezul a concurat pe locul trei în cea mai mare parte a cursei şi i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Sebastien Buemi în ultimele tururi.

"Nu mă pot gândi decât la un singur cuvânt - incredibil! Am fost entuziasmat de cele două depăşiri din finalul cursei, dar ce m-a imresionat cel mai mult a fost modul în care a gestionat stintul pe pneuri medium. Uneori realiza cel mai bun timp, dar totuşi a reuşit să gestioneze pneurile. A fost constant şi nu a fost pus sub presiune de Jenson Button. Să semnezi cu un debutant reprezintă întotdeauna un risc, dar Kobayashi a confirmat duminică a am luat decizia potrivită", a declarat elveţianul.

James Key, directorul tehnic al echipei, a încercat să dea o explicaţie pentru prestaţia foarte bună a lui Kobayashi, spunând că acesta a fost motivat suplimentar de faptul că era poziţionat chiar în spatele unor piloţi foarte rapizi precum Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton.

"Sunt mai multe motive.

Când un pilot se găseşte într-o poziţie competitivă ca aceea întotdeauna găseşte mai multe resurse, pentru că urmăreşte monoposturi mai rapide. Iar Kamui a făcut o treabă foarte bună", a declarat britanicul.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (2)

  • salutare
    am zis de anul trecut ca"tanarul samurai",va fi un pilot mare daca ajunge la o echipa!
    atunci inca nu se anuntase decat retragera Toyota si nu se facuse mutarea la Sauber!
    0 0
  • Kobayashi
    Strategia bate concurenta . Cam acesta este cuvantul cheie al F1 .Daca Kobayashi termina pe locul 3 era mare pilot .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru