Schumacher a început procesul de trezire din coma indusă

de Daniel Popescu
Joi, 30.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Medicii de la Spitalul din Grenoble au început să reducă sedarea lui Michael Schumacher pentru ca germanul să fie trezit din comă indusă, însă procesul "ar putea dura mult timp".

Sedarea lui Schumacher este redusă cu scopul de a permite începerea unui proces de trezire care ar putea dura mult timp.

Sabine Kehm
Purtatoare de cuvant Schumacher

Update 31 ianuarie, ora 09:00 - Michael Schumacher a clipit în momentul în care unul dintre medicii săi i-a testat reflexele neurologice, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia franceză L'Equipe. 

Reprezentanţii lui Michael Schumacher au oferit joi primele informaţii pozitive despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher după o lungă pauză în care nu au mai făcut niciun anunţ în această privinţă.

Medicii de la Spitalul universitar din Grenoble, acolo unde septuplul campion mondial se află internat după accidentul suferit la schi în 29 decembrie, au dezvăluit că au început să scadă cantitatea de sedative pe care i-o administrează germanului.

Scopul este ca germanul să se trezească treptat din coma indusă, însă procesul ar putea fi unul de lungă durată. Informaţiile vin astfel să confirme o serie de speculaţii apărute în cursul zilei de miercuri în publicaţia franceză L'Equipe.

"Sedarea lui Schumacher este redusă cu scopul de a permite începerea unui proces de trezire care ar putea dura mult timp.

Pentru protecţia familiei, părţile interesate au fost de acord iniţial să dea publicităţii această informaţie doar după ce procesul se va consolida. Familia lui Schumacher cere încă o dată tuturor respectarea intimităţii şi a secretului medical şi să nu perturbe medicii care îl tratează pe Schumacher. În acelaşi timp, familia doreşte să-şi exprime aprecierea sinceră pentru simpatia globală", a declarat Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a lui Schumacher, în cadrul unui comunicat de presă.

Cronologia accidentului

Schumacher a suferit un grav accident la schi în staţiunea franceză Merbel din Alpii francezi în 29 decembrie după ce s-a lovit puternic la cap şi a intrat în comă indusă. Iniţial, starea sa a fost considerată critică după două operaţii efectuate de medicii, însă ulterior situaţia s-a stabilizat. O anchetă privind cauzele accidentului a exclus varianta că germanul avea o viteză prea mare în timpul producerii accidentului.

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident.

Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ O nouă îmbunătăţire uşoară a stării de sănătate a pilotului german

▶ Anchetatorii accidentului: "Schumacher nu avea viteză excesivă"

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • GrosJan
    sper ca in decembrie sa il avem iar pe pista la ROC
    30 0
  • Ca pilot si ca omul care aparea la televizor nu mi-a placut niciodata dar asata nu inseamna ca stirea asta nu-i inbucuratoare! Sa seram ca se va face bine!
    13 15
  • @Dracu

    Chiar daca nu ti-a placut niciodata, din respect pentru rezultatele sportive pe care le-a obtinut, pentru famile, dar si pentru viata unui om, ai fi putut sa taci! Nu ca ar da cineva doi bani pe parerea ta, insa, macar in fata suferintei umane, ai putea sa-ti reprimi frustrarile!
    29 16
  • speram cu totii sa fie acelasi schumacher pe care il stiam cu totii...sa dea Dumnezeu sa se vindece!
    22 0
  • JugaruGabi
    @GrosJan: greu de crezut ca isi va reveni asa rapid. Recuperarea fizica dupa coma indusa mai mult de 14 zile devine dificila si va trebui sa o ia de la capat chiar si cu alimentatia.

    De altfel, inca nu e clar cand va iesi de tot din starea asta. Il vor scoate progresiv si va dura mult timp.
    9 0
  • rastafan2
    Ce n-as da sa-l mai vad intr-un monopost. Chiar si pentru o sedinta foto...
    15 0
  • Singaporezul
    Never give up ! Forza Schumi.
    12 0
  • E cea mai buna veste din ultima luna, insa trebuie sa fim realisti. Va fi un miracol daca el va mai fi in stare sa-si conduca masina personala prin curtea casei sale. Asa ca nu stiu daca se pune problema de ROC. Important e sa-si revina si sa poata sa mearga pe picioarele lui, sa se miste, sa vada, sa auda...
    Forza Schumi!
    16 1
  • @GrosJan
    Sa speram ca in Decembrie va putea sa inteleaga si sa vorbeasca atat de coerent incat sa dea primul interviu :) Tu nu realizezi prin ce trece el acum. Fortza Schumi.
    4 1
  • GrosJan
    nu, nu realizez, dar vad ca se tot gasesc indivizi sa-mi atraga atentia. O data era suficient zic eu... deci unii nu au facut decat sa repete de pomana. Nu sunt medic, dar nici medicii dumnezei, orice e posibil chiar daca putin probabil. Depinde de ce leziuni va avea, de programul de pregatire de sansa. Si mai e un decembrie si in 2015, inca unul in 2016 :)
    2 3
  • Ion BotGros
    uaaa, uaaa, forza shiumiiii !!!
    daaaaah !
    1 2
  • IN SCHUMI WE TRUST !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru