Schumacher: "Alonso şi Raikkonen la Ferrari, o combinaţie explozivă"

de Daniel Popescu
Vineri, 13.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher consideră că Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen vor forma o "combinaţie explozivă" la Ferrari în 2014, iar Alain Prost anticipează tensiuni majore la echipă.

Duelul va fi plăcut de urmărit, dar Ferrari împreună cu Alonso şi Raikkonen sună ca o combinaţie explozivă.

Michael Schumacher
Septuplu campion mondial
Michael Schumacher este încântat de revenirea lui Kimi Raikkonen la Ferrari în sezonul 2014, anticipând că aceştia vor face spectacol pentru fanii neutri ai Formulei 1.

Cu toate acestea, septuplul campion mondial admite că această combinaţie "explozivă" ar putea provoca şi probleme.

"Pentru fanii sporturilor cu motor va fi cu siguranţă ceva exploziv, iar competiţia va fi dificilă. Duelul va fi plăcut de urmărit, dar Ferrari împreună cu Alonso şi Raikkonen sună ca o combinaţie explozivă", a declarat germanul pentru publicaţia germană Bild.

PROST: VOR EXISTA TENSIUNI

Nu sunt sigur dacă Stefano Domenicali are abilitatea lui Jean Todt sau Ross Brawn de a gestiona o astfel de situaţie.

Alain Prost
Cvadruplu campion mondial
Cvadruplul campion mondial Alain Prost are însă o viziune mult mai realistă asupra modului în care va decurge colaborarea dintre Raikkonen şi Alonso şi anticipează că spaniolul va genera tensiuni în cadrul echipei din cauza noului său coechipier.

"Ca fan aş spune că este bine să avem doi piloţi numărul 1 împreună.

Cred că este o alegere născută din cauza unei anumite tensiuni între Alonso şi Ferrari care a devenit evidentă pe parcursul anului. Acum nu va mai fi cu certitudine numărul 1, cel puţin nu la început, şi nu sunt sigur dacă Stefano Domenicali are abilitatea lui Jean Todt sau Ross Brawn de a gestiona o astfel de situaţie. În Italia presa pune foarte multă presiune, aşa că presupun că mai devreme sau mai târziu vor fi probleme", a declarat francezul pentru un post de televiziune din ţara sa natală.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • Kistock
    Eh, cum ai evitat tu "combinatiile explozive".....daca nu murea Senna
    17 20
  • Oricum ar fi noi (spectatorii) vom avea de castigat:
    1. Ambii piloti se vor duela pentru ca vor avea acelasi material, deci va fi spectacol
    2. Daca masina va performa atunci va fi interesant de urmarit cum ii gestioneaza echipa pe cei doi, deci iarasi spectacol
    3. Daca Domenicali nu va reusi sa gestioneze situatia poate scapam de el, deci iarasi bine....

    Asa ca pe baza acestor argumente astept cu interes campionatul... pacat ca pentru spectacol nu se dau puncte. Vom devea.
    18 2
  • GrosJan
    Iata de ce va fi Kimi mai rapid decat Alonso:

    http://imagesup.net/?di=413790668331

    Si iata si care va fi relatia dintre ei:

    http://imagesup.net/?di=8137906703811
    11 14
  • Mult zgomot pentru nimic. Unii isi vad de treaba si pregatesc sezonul viitor, iar Ferrari vorbeste cam cum o face de 4 ani. Faptul ca ai doi FOSTI campioni mondiali in echipa iti garanteaza si succesul? Nu cred.
    Sincer, la anul ii vad in lupta pentru titlu pe Red Bull si McLaren.
    12 12
  • "Cred că este o alegere născută din cauza unei anumite tensiuni între Alonso şi Ferrari care a devenit evidentă pe parcursul anului"
    By Alain Prost

    Si eu cred la fel. Am stiut mereu ca Massa nu este pastrat pentru evolutiile sale ci pentru ca asa vrea Alonso. Si cand Massa va fi inlocuit nu este din cauza evolutiilor sale ci pentru ca nu sunt multumiti de Alonso.
    9 6
  • prostii
    Nu e nici un fel de combinatie exploziva. Tot ce trebuie sa faca Ferrari este sa-i trateze pe ambii piloti egal. Niciodata sa nu defavorizeze pe unul in dauna celuilalt. Daca fac asta, nu e deloc complicat, nu vor exsita nici un fel de probleme.
    Teoria cu "isi vor lua puncte unul altuia" e o aiureala. Cum adica iau puncte unul de la altul? Pai numai ei doi concureaza ? Adica daca Kimi termina pe doi si Fernando pe trei asta inseamna ca lui Alonso i s-au luat cateva puncte sau ca TOTI pilotii de la locul patru in jos pierd fata de ambii piloti Ferrari?
    Repet: daca-i trateaza pe ambii piloti la fel vor avea doar de castigat.
    PS: in campionatul actual daca adunati punctele lui Alonso cu cele obtinute de Kimi o sa vedeti ca Ferrari le-ar sufla in ceafa la RBR. De asta l-au adus pe Kimi. Ca sa castige titlul la constructori.
    Pentru Ferrari e foarte important!
    14 3
  • Nu doar pentru Ferrari e important titlul constructorilor. Pentru toate echipele. E cel mai important. E singurul titlu care conteaza cu adevarat. Pentru ca el aduce bani echipei.

    Toata lumea se concentreaza pe disputa dintre Kimi si Fernando. Nu ar fi mai bine sa ne concentram pe monopostul Ferrari? Fara cel mai rapid monopost din competitie, cei doi nu pot obtine nici un titlu. Daca acum in punem pe Ricciardo in locul lui Webber si pe Kimi in locul lui Massa, cred ca Ferrari greu s-ar apropia de Red Bull la constructori. Ricciardo cred ca va performa alaturi de Vettel(adica locul 2, cand spun performanta).
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru