Schumacher, rănit la cap în urma unui accident suferit la schi în Alpii francezi

de Daniel Popescu
Duminica, 29.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher s-a lovit cu capul de o piatră în urma unui accident suferit în timp ce schia pe una dintre cele mai dificile pârtii din staţiunea Meribel din Alpii francezi. Germanul este internat în spital, însă este în afara oricărui pericol.

Esential 8 minute a fost intervalul de timp in care salvarea a ajuns la locul accidentului lui Schumacher
45 de ani va implini Michael Schumacher in 3 ianuarie
Sărbătorile de iarnă ale lui Michael Schumacher au fost bulversate duminică de un accident suferit în staţiunea montană Meribel din Alpii francezi.

Septuplul campion mondial a schiat pe una dintre cele mai dificile pârtii ale staţiunii, pe un traseu nemarcat dedicat doar profesioniştilor, a căzut şi s-a lovit puternic la cap de o piatră.

Incidentul a avut loc la ora locală 11:07 (12:07 în România), iar salvarea a ajuns la faţa locului în numai opt minute, astfel că Schumacher a fost transportat rapid cu elicopterul la spitalul din localitatea Moutiers. "Era în stare de şoc, oarecum agitat, dar conştient", a declarat Christophe Gernigon-Lecomte, şeful staţiunii turistice Meribel.

Ulterior, fostul pilot de Formula 1 a fost transferat la un spital cu dotări mai bune din localitatea Grenoble.

Potrivit publicaţiei Dauphine Libere, Schumacher a suferit "traume craniene severe", dar "este în afara oricărui pericol", în special datorită faptului că în momentul producerii incidentului purta cască.

Schumacher îşi petrecea sărbătorile de iarnă la o cabană pe care o deţine în Meribel, una dintre cele mai cunoscute staţiuni turistice din Alpii francezi.

Via Reuters

Comentarii (10)

  • Il cam mananca! Asa a patit si-n 2008 sau 2009 cand a avut accidentul cu motocicleta. Inteleg ca la banii lui isi doreste si isi permite sa aiba parte de senzatii tari, da' cred ca a avut parte de destula adrenalina in 20 de ani de F1. In fine, insanatosire grabnica!
    23 5
  • Sanatate!
    ca in rest cred ca are de toate
    20 0
  • BINE CA N-A FOST IN ROMANIA... ALTFEL ACUM SOSEA AMBULANTA. :D
    MEDICUL "SI CE? DACA E SCHUMACHER NU DA SI EL UN CADOU DE SARBATORI? ASA E IN POLITICA ROMANEASCA, BALCANICA. E UN SARAC IN SUFLET!"

    SANATATE SCHUMI!!! SPER CA IN 2014 SA-L VAD IN VREO COMPETITIE...
    17 7
  • Ciprian
    A fost operat si dupa comunicatul directorului degarda de la CHU Grenoble , a ajuns in coma , a fost operat (probabil hemoragie cerebrala) si starea lui este critica.
    Din pacate vestile nu sunt foarte bune adica este un Traumatism cerebral grav stadiul III.
    4 0
  • 00:58 L'Equipe publică un comunicat oferit presei de profesorul neurochirug Chabardes, de profesorul Payen, şeful centrului de anestezie-reanimare şi directorul general adjunct al spitalului din Grenoble, Marc Penaud: "Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, iar la sosirea în spital era în comă care a necesitat o intervenţie neurochirugicală imediată".
    4 1
  • mai daniele popescu de cate ori pui ceva cu shumi pui ceva in rosu...... stim toti ca esti un mare ferraris ca unu de la tvr......
    4 6
  • pune ceva de cand era la benetton ca nu se mai oftica nimeni
    6 5
  • Ciudat, pe BBC suna altfel:

    ""He suffered a severe head injury with coma on arrival, which required immediate neurosurgical intervention. He remains in a critical situation."

    The hospital statement was signed by the facility's neurosurgeon, the professor in charge of its anaesthesia/revival unit, and the hospital's deputy director, reports said.""

    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25545993
    2 1
  • @Io: Nu esti prea inteligent, nu? Ai o vendeta personala cu cei de la Automarket si ti-o manifesti debitand imbecilitati...... Daca nu iti convine de ce mai intri? colcaie internetul de informatii cu si despre conserve!
    5 2
  • mirel_f1
    Regret enorm ce i sa intimplat lui Schumacher si sper sa isi revina ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru