Starea Mariei de Villota s-a îmbunătăţit după o nouă operaţie facială

de Daniel Popescu
Sambata, 07.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria de Villota a suferit o nouă operaţie la nivelul feţei după accidentul suferit într-un test din Anglia, iar starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit uşor în urma intervenţiei.

Starea de sănătate a Mariei este gravă, dar stabilă.

Marussia
echipa de Formula 1
Marussia a oferit în noaptea de vineri primele informaţii pozitive despre starea de sănătate a Mariei de Villota, pilotul de teste al echipei care a suferit un grav accident într-un test efectuat marţi pe aeroportul Duxford din Marea Britanie.

Pilotul de sex feminin a intrat din nou în sala de operaţii pentru ca medicii să-i trateze rănile suferite la nivelul feţei, iar aceştia au anunţat la finalul intervenţiei că starea de sănătate a Mariei de Villota nu mai este critică, ci doar 'gravă'.

"Vineri dimineaţă, echipa medicală a fost suficient de mulţumită de progresele ei pentru a permite ca noua operaţie să decurgă conform planificării. După operaţie, [...] starea de sănătate a Mariei în privinţa traumelor suferite la nivelul capului s-a îmbunătăţit până la nivelul de 'gravă, dar stabilă'", a precizat echipa din Rusia într-un comunicat de presă.

De Villota şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului, însă oficialii Marussia insistă că nu au comis nicio greşeală când au decis să testeze cu pilotul de rezervă.

"Este o metodă normală pentru o echipă să-şi dezvolte piloţii de rezervă şi să le ofere experienţă. Şi nu a fost pentru prima oară când de Villota a pilotat un monopost modern de Formula 1", a declarat John Booth, şeful echipei, pentru publicaţia germană Bild.

Marussia nu a făcut nicio precizare despre cauzele producerii accidentului, iar Booth susţine că nu poate discuta acest aspect din cauza legislaţiei din Anglia. "Nu pot să vorbesc. Nu încă. Spre deosebire de alte ţări, în Anglia procedurile sunt foarte stricte. Ceea ce s-a întâmplat nu trebuie examinat doar de echipă, ci şi de autorităţi", a mai precizat el.

Via Marussia, GMM

Comentarii (2)

  • mobius
    Se insinueaza deja ca ar fi vina pilotului. Nu pot sa spun decat ca este tipic mentalitatii estice cultivate de comunisti.
    3 5
  • Nu prea vad unde se insinueaza ce zici tu.
    Iar din cate stiu, camionul in care a fost adus monopostul era parcat undeva langa pista de teste, deci e clar ca e vina lor. Probabil ar vrea ei sa o dea la intors dar cu britanicii nu le tine vraja, fac aia toate cercetarile si isi dau seama cine e de vina.Cel putin la asta se pricep, sa despice firul in patru...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru