Toro Rosso: “Nu ne grăbim să alegem înlocuitorul lui Ricciardo”

de Daniel Popescu
Marti, 03.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franz Tost susţine că Toro Rosso nu are niciun motiv să se grăbească să decidă înlocuitorul lui Daniel Ricciardo. Principalul favorit este Antonio Felix da Costa.

Vom analiza toate opţiunile şi vom lua o decizie la o dată ulterioară, pentru că nu trebuie să ne grăbim.

Franz Tost
Sef Toro Rosso
Toro Rosso are un loc disponibil pentru sezonul 2014 după ce Daniel Ricciardo a semnat un contract cu Red Bull Racing.

Şeful Franz Tost nu se grăbeşte însă să ia o decizie în acest sens, mai ales că Jean-Eric Vergne are toate şansele să-şi păstreze locul pentru un al treilea sezon consecutiv. “În ceea ce priveşte înlocuitorul lui Ricciardo la Toro Rosso pentru 2014, vom analiza toate opţiunile şi vom lua o decizie la o dată ulterioară, pentru că nu trebuie să ne grăbim”, a declarat el.

Tost a refuzat să facă speculaţii cu privire la numele unui posibil înlocuitor, însă acesta va proveni în mod cert din programul Red Bull Junior. Principalul favorit la acest post este considerat Antonio Felix da Costa, care concurează în prezent în Formula Renault 3.5 Series. Totuşi, pe lista candidaţilor pot fi incluşi şi Carlos Sainz Jr şi Daniil Kvyat, care concurează în GP3 pentru MW Arden, acolo unde îl au drept coechipier şi pe Robert Vişoiu.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Tost afirmă că promovarea lui Ricciardo la Red Bull demonstrează că decizia celor de la Red Bull de a achiziţiona Minardi la sfârşitul anului 2005 a fost una inspirată.

“Când Dietrich Mateschitz a achiziţionat echipa care ulterior a devenit Toro Rosso, a stabilit ca obiectiv caaceasta să fie ultimul pas pentru antrenarea tinerilor piloţi, cu obiectivul eventual de a obţine promovarea la echipamare.

Mutarea lui Ricciardo a vindecat munca programului Red Bull şi demonstrează că Red Bull i-a oferit o bună educaţie pentru curse”, a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • da, au aceasta filosofie ca pilotii sa provina din pepiniera lor... pacat... Bianchi sau Felipe Nasr ar fi mai potriviti!
    1 2
  • massa la toro roso si chimi la ferrari
    4 2
  • chimi la ferrari era pentru cazul in care alonso mergea la rbr. Rbr au ales, acum e mai putin probabil sa fie alte transferuri importante
    4 3
  • Nu se mai schimba nimic cu piesele de baza din F1 raman pe pozitii
    2 0
  • Daniil si Carlos sunt prea mici. Nici vorba sa ajunga la Toro Rosso la anul. Se vorbeste despre un "salt" al lui Carlos in GP2 din 2014, dar nici el n-a confirmat anul asta inca tot ce se asteapta de la el. Pe filiera RedBull singurul candidat viabil e Da Costa, care insa are probleme in FR 3.5 si trebuie sa inceapa sa produca rezultate. Exista un alt candidat surpriza, insa. Am scris despre asta aici: http://pmracing.ro/blog/561-f1-predictii-si-certitudini-pentru-2014
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru