Trulli, incantat ca a revenit pe locul 3

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.04.2009
Jarno Trulli este bucuros ca si-a recapatat locul trei in Marele Premiu al Australiei dupa descalificarea lui Hamilton, insa a evitat sa comenteze decizia FIA.

Trulli considera ca s-a facut dreptate dupa ce a revenit pe locul 3 in clasamentul Marelui Premiu al Australiei, in urma deciziei FIA de a-l descalifica din cursa pe Lewis Hamilton.

Initial, pilotul echipei Toyota a fost penalizat cu 25 de secunde si a coborat pana pe locul 12, insa si-a recapatat pozitia castigata in cursa dupa ce FIA a reanalizat cazul. Italianul s-a declarat incantat de verdictul dat de FIA, insa admite ca decizia celor de la FIA nu a fost una usoara.

"Sunt fericit pentru ca am vrut dreptate si, in cele din urma, am obtinut-o. Sunt fericit pentru mine, pentru echipa, si trebuie sa multumesc celor de la FIA pentru ca nu se intampla prea des sa reanalizezi un astfel de caz. Probabil a fost foarte greu pentru ei, dar au incercat si au inteles ce s-a intamplat. Intotdeauna am fost cinstit, iar asta a dat rezultate", a declarat el.

Decizia luata de FIA a fost surprinzatoare, mai ales in contextul in care Toyota anuntase cu numai 24 de ore in urma ca nu va face apel la penalizarea initiala.

"Nu am facut apel, nu am facut nimic, iar eu nu am comentat nimic", a adaugat el. "Cred ca cei de la FIA au fost suficient de inteligenti pentru a intelege situatia. Au avut un final de cursa foarte ocupat, cu atat de multe incidente, iar acum au avut ceva mai multe dovezi pentru a intelege cazul. Asa ca au vrut sa auda din nou si s-a confirmat ce s-a intamplat in Australia, pentru ca nu mi-am schimbat declaratia. Asta este. Nu stiu ce i-a determinat sa isi schimbe decizia".

Pilotul echipei Toyota a refuzat sa faca orice comentariu legat de descalificarea lui Hamilton din cursa trecuta. "Nu cunosc dovezile sau ceea ce au investigat. Nu pot sa comentez. Sunt doar fericit ca mi-am recuperat pozitia. Sincer, a fost un final controversat de cursa si a fost dificil pentru toata lumea sa inteleaga. Dar nu am mintit niciodata, intotdeauna am fost sincer in comunicatele mele si nu mi-am schimbat niciodata declaratiile", a incheiat el.

Lewis Hamilton, cel mai afectat pilot de aceasta decizie, nu a fost disponibil pentru comentarii, intrucat a parasit circuitul de la Sepang la scurt timp dupa decizia luata de FIA.

Via | Autosport

Taguri: Trulli

Comentarii (9)

  • pai DA
    dar Hamilton nu primeste puncte minus acuma?
    0 0
  • prea putine puncte...
    Truli a primit prea putine puncte pentru cele -12 acordate la momentul descalificarii !
    0 0
  • asa este
    si vad ca se triaza stirile sau ce?
    Pai hamilton e tratat de toata stririle negativ,doar aici nu apare nimic.Oare de ce?!!!!
    0 0
  • Dani
    hoyad are dreptate. i s-au retras 12, acum primeste 5 ?
    0 0
  • Trulli
    A fost penalizat cu 12 puncte conform grilei de punctare. A primit 5 puncte tot conform grilei de punctare. Recunosc insa ca exista o mica scapare in grila, in sensul ca nu exista un item de genul "pilotul isi recapata pozitia initiala din cursa dupa decizia FIA". Probabil vom face o mica adaugare in acest sens in curand.
    0 0
  • Dani ...
    Daca Trulli a fost punctat dupa "Pilot ce obtine puncte in clasament ca urmare a penalizarii altui pilot +5" atunci imi permit sa spun ca el nu a primit locul 3 pentru ca Hamilton a fost depunctat, ci i s-a dat inapoi locul lui, deci nici aici nu se incadreaza. Corect si cinstit pentru ca "justice to be served" ar fi fost sa i se redea punctele luate, cu atit mai mult cu cit este o scapare in grila. Multumesc.
    0 0
  • ???
    dar HamHam in clasament piloti va pierde punte sau nu ca nu s-a schimbat nimic?, de ce? daca au fost exclusi ar trebui sa piarda toate punctele, nu??
    0 0
  • NeoGalaxy
    @admini
    In lista asta mica si albastra de langa textul me, se pare ca exista vreo 2 piloti cu exact cate 6 puncte, dintre care unul... cica, Lewis... a fost descalificat... Echipa McLaren... mi se pare mie sau ar trebui sa aiba exact tot atatea puncte ca si elita Formulei 1 :)) Ferrari :))))) adica exact 0 in acest moment? :))))))
    0 0
  • @neoGalaxy
    Multumim, s-a remediat "defectiunea" :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru