VIDEO: Cel mai bizar accident din F1 din ultimii ani

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Sebastien Buemi a fost protagonistul unui accident spectaculos in China dupa ce ambele pneuri fata au zburat simultan de monopostul Toro Rosso.

Cu numai 15 minute inainte de finalul primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Chinei, Sebastien Buemi a fost protagonistul unuia dintre cele mai stranii accidente din era moderna a Formulei 1.

La capatul unei linii drepte foarte lungi, ambele pneuri fata au zburat simultan de pe monopostul Toro Rosso, iar elvetianul a ajuns in cele din urma pe pietrisul de pe marginea pistei fara sa sufere vreo rana.

 

Dupa o perioada de analiza, echipa italiana a ajuns la concluzia ca defectiunea a fost cauzata de ruperea montantului dreapta fata al monopostului Toro Rosso. Montantul este o bara de metal cu rol de sustinere a suspensiilor, iar ruperea partii din dreapta a condus la cresterea presiunii in partea din stanga a elementului, ceea ce explica motivul pentru care ambele roti au zbuat simultan de pe monopost.

In mod normal, sistemul de prindere al rotilor ar fi trebuit sa impiedice zburarea acestora, insa efectul  fost nul ca urmare a faptului ca acesta era conectat de montant.

Echipa nu a determinat pana in acest moment cauzele pentru care montantul s-a rupt, insa acesta a fost introdus intr-o versiune noua pe monopostul STR5 chiar in acest weekend. Pentru a evita repetarea unor astfel de incidente, Toro Rosso a decis sa monteze pe monopost montantul utilizat in primele trei curse ale sezonului.

Comentarii (6)

  • =)))))))))))))))))))))))))

    ce tare...foarte buna sincronizarea exploziilor...bine ca nu a patit nimic :)
    8 1
  • WTF!!!
    OMG!!!! bine ca nu a patit nimic...
    6 0
  • practice video tv live
    Salut, ma puteti ajuta..unde ma pot uita la free practice...de vineri si de sambata...tv..on line...imagini ..nu doar text..gen formula1.com...any help..?
    2 0
  • Coulthard
    Un accident asemanator s-a intamplat si in antrenamentele libere din 2007 sau 2008 (nu mai stiu exact) cu monopostul lui Coulthard la Magny Cours...
    0 0
  • @boghybb
    In 2008 , la Turcia!
    0 0
  • pentru enache: http://www.atdhe.net/7531/watch-f1-malaysian-grand-prix-practice-1
    nu te speria k e cu malaysian gp :)). te autodirectioneaza
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru