VIDEO: Un pilot olandez de 19 ani a murit intr-o cursa de karting

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.08.2009
Olandezul Thomas Knopper a murit la varsta de numai 19 ani in urma unui grav accident petrecut intr-o cursa contand pentru Campionatul German de Karting.

Lumea sporturilor cu motor trece printr-o noua drama provocata de incidentele de pe pista. De data aceasta, tragedia s-a petrecut in cadrul Campionatului German de Karting, iar victima a fost Thomas Knopper, un olandez in varsta de numai 19 ani care anterior a cucerit titlul in Campionatul European de Karting.

La scurt timp dupa startul unei curse de etapa, mai multi piloti au fost implicati intr-un accident colectiv, in urma caruia Knopper s-a rostogolit de mai multe ori cu kartul. Ranile suferite de olandez s-au dovedit a fi fatale, olandezul incetand din viata chiar la locul accidentului.

Cariera tanarului pilot olandez era in plina ascensiune, acesta concurand in sezonul precedent in Formula Renault 2.0, la numai un an dupa ce cucerise titlul in Campionatul European de Karting.

 

Tragedia lui Knopper vine la numai cateva saptamani dupa decesul suferit de Henry Surtees la numai 18 ani in timpul unei curse de Formula 2. De asemenea, si Formula 1 a fost afectata de un grav accident, dupa ce Felipe Massa a suferit la Hungaroriong o fractura craniana, brazilianul scapand insa fara rani majore.

Accidentele dramatice de ultima ora din lumea sporturilor cu motor au determinat FIA sa ceara rapoarte ample despre cauzele care au dus la producerea acestora, iar producatorul german Schuberth a anuntat deja imbunatatirea securitatii castilor in Formula 1 prin montarea unui disc de titan care sa stabilizeze viziera.

Via | Caradisiac

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Pacat
    Sincere condoleante pe care le adresez familiei lui, dar si o parere de rau ca un baiat atat de tanar a murit. Daca era un batran nici nu ma stresam, dar de tineri imi pare rau. In copii si tineri sta viitorul nostru, sa speram la mai bine!
    0 0
  • @neo
    mai bine te abtii decat sa spui asa ceva: "Daca era un batran nici nu ma stresam".....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru