Zi decisiva pentru viitorul Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.05.2009
Sefii echipelor din Formula 1 vor discuta vineri cu Max Mosley si Bernie Ecclestone pentru a ajunge la o intelegere in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul viitor, in caz contract constructorii amenintand cu retragerea din competitie.

Consiliul Mondial al FIA a decis pe 29 aprilie impunerea unui buget maxim anual volantar in Formula 1 in valoare de 40 de milioane de lire sterline incepand din sezonul 2010.

Mai mult decat atat, echipele care vor respecta aceasta limita vor beneficia de numeroase avantaje tehnice, printre care utilizarea motoarelor fara limite de turatii, posibilitatea de a folosi aripi ajustabile, dar si efectuarea de teste nelimitate intre 1 ianuarie si inceperea noului sezon.

Noul regulament a produs nemultumiri in randul constructorilor si nu numai, Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull si Toro Rosso amenintand ca se vor retrage din competitie daca acesta nu va fi modificat conform dorintelor lor. In plus, BMW-Sauber solicita la randul lor modificarea regulamentului, in timp ce Mercedes a preferat o atitudine mult mai pasnica in contextul scandalurilor in care a fost implicata recent McLaren. Pe de alta alta, Brawn GP, Williams si Force India sunt in prezent singurele echipe care nu au protestat public fata de deciziile FIA.

Pentru a ajunge la o solutie in privinta regulamentului, sefii echipelor se vor intalni vineri la Londra cu Max Mosley, presedintele FIA, si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competiei.

Intalnirea va avea loc in cursul acestei dupa-amiezi si va fi precedata de o intalnire a sefilor de echipe in cursul diminetii. Primele informatii despre rezultatul negocierilor ar putea fi anuntate in cursul acestei seri, insa este posibil ca detaliile complete ale regulamentului sa fie facute publice pe parcursul urmatoarelor zile.

In cazul in care nu se va ajunge la un compromis, viitorul Formulei 1 va ramane incert, intrucat inscrierile echipelor pentru sezonul 2010 au ca termen limita ziua de 29 mai 2009. Totusi, FIA stipuleaza in regulament ca ar putea accepta inscrieri si dupa aceasta data, in schimbul unei taxe stabilita in mod preferential de forul mondial.

Automarket.ro va va tine permanent la curent cu cele mai noi informatii despre negocierile purtate de sefii echipelor cu reprezentatii organismelor de conducere ale Formulei 1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru