Zidul de beton de la Interlagos a fost modificat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.10.2010
Zidul de beton din ultimul viraj al circuitului de la Interlagos a fost modificat pentru a evita consecintele dramatice ale accidentelor.

Organizatorii Marelui Premiu al Braziliei au decis să opereze câteva modificări esenţiale la zidul de beton din ultimul viraj al circuitului de la Interlagos, care desparte linia dreaptă de start-sosire de intrarea în pitlane.

Construit exclusiv din beton şi oţel, zidul cu o lungime de 225 de metri a fost "îmbrăcat" într-o spumă specială capabilă să absoarbă şocul în cazul unui impact violent. De asemenea, acesta a fost parţial mutat cu scopul că pilotul care suferă un accident să fie "târât" de-a lungul zidului, şi nu împins înapoi pe circuit, pentru a evita potenţialele accidente cu alţi piloţi.

Decizia de a modifica zidul de beton vine ca urmare a mai multor accidente importante petrecute în ultimii ani, dintre care unul a fost mortal. Brazilianul Rafael Sperafico a murit în 2007 în urma unui grav accident după ce a lovit în plin zidul de protecţie, iar Fernando Alonso şi Nico Rosberg au avut la rândul lor parte de accidente în 2003 şi, respectiv, 2006.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru