Aston Martin nu exclude un model cu motor cu șase cilindri în linie: propulsorul va fi preluat din gama AMG

de Cornel Șocariciu
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin ar putea lansa un model echipat cu un motor cu șase cilindri în linie. Dacă proiecul primește undă verde din partea conducerii, inginerii constructorului britanic vor împrumuta noul propulsor de 3.0 litri dezvoltat de AMG și introdus în premieră pe AMG CLS 53.

Parteneriatul dintre Aston Martin și Daimler ar putea trece la o nouă etapă. Matt Becker, inginer-șef în cadrul constructorului britanic, a declarat că în viitorul apropiat am putea vedea un Aston Martin echipat cu motorul cu șase cilindri în linie dezvoltat de AMG și introdus în premieră pe Mercedes-AMG CLS 53, AMG E 53 Coupe și AMG E 53 Cabriolet.

Becker a avut ocazia să testeze noul propulsor de 3.0 litri, iar reacțiile au fost pozitive. În cazul modelelor dezvoltate sub sigla AMG, unitatea cu șase cilindri oferă 435 de cai putere la 6100 rpm și 520 Nm între 1800 și 5800 rpm.

Dacă proiectul primește undă verde din partea conducerii, Aston Martin Vantage este modelul care ar putea împrumuta propulsorul dezvoltat de nemți. Britanicii vor implementa un nou sistem electronic de control și vor calibra motorul pentru a funcționa corect alături de transmisia automată cu 8 rapoarte produsă de ZF.

În prezent, Aston Martin folosește motorul V8 biturbo de 4.0 litri dezvoltat de AMG.

Britanicii oferă acest propulsor de 510 cai putere pe modelele DB11 și Vantage.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru