Au fost anunțate finalistele pentru titlul Mașina Anului 2022 în lume. Dacia Sandero în categorie secundară

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul care acordă titlul Mașina Anului 2022 în lume a ales finalistele care se bat pentru titlul suprem din acest an. Marele câștigător, dar și învingătorii categoriilor secundare, îi vom afla în 13 aprilie cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Cu două zile înainte ca Salonul Auto de la New York să își deschidă oficial porțile, juriul WCOTY va anunța ce model va fi încoronat Mașina Anului 2022 în lume. Ca de obicei, juriul a pregătit și câteva categorii secundare, iar Dacia Sandero se află într-una dintre ele.

Așadar, anul acesta, pentru titlul suprem se luptă Audi Q4 e-tron, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Cupra Formentor, Genesis G70, Toyota GR86 / Subaru BRZ, Honda Civic, Hyundai Tucson și Lexus NX.

În ceea ce privește categoriile secundare menționate mai sus, marea noutate este că în 2022 vom avea titlul de Mașina Electrică în lume. În această categorie avem următoarele modele: Audi e-tron GT, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 și Mercedes-Benz EQS.

Audi Q5 Sportback, BMW iX, Genesis GV70, Mercedes EQS și Volvo C40 Recharge se luptă în categoria Mașina de lux a anului în lume. Unul dintre modelele Audi e-tron GT, BMW M3 / M4, Porsche 911 GT3, Toyota GR86 / Subaru BRZ sau Volkswagen Golf GTI / R va pleca acasă cu premiul World Performance Car.

Finaliștii categoriei Mașina de oraș a anului în lume sunt Dacia Sandero, Opel Mokka, Renault Kiger, Toyota Yaris Cross și Volkswagen Taigun.

Top 3 finaliști îl vom afla în 15 martie, iar marii câștigători vor fi anunțați, așa cum spuneam, în 13 aprilie.

via WCOTY

Comentarii (7)

  • de ce romania nu are reprezentanti in juriu?
    6 2
  • WCOTY: Kia EV6 sau Honda Civic
    electrica: BMW iX
    lux: Mercedes EQS
    performance: Porsche 911 GT3
    urban: Toyota Yaris Cross
    design: Audi Q4 e-tron sau Hyundai Ioniq 5
    6 0
  • edit

    design: Audi e-tron GT sau Hyundai Ioniq 5

    pe site-ul WCOTY scrie gresit Audi Q4 e-tron la poza cu e-tron GT iar eu am copiat greseala lor de acolo
    5 1
  • Nu prea cred că va câștiga Sandero că nu se vinde decât în Europa, Turcia și Africa de Nord. Deși în 2020 a câștigat premiul mare a fost luat de Kia Telluride care nici măcar nu se vinde în Europa.

    În competiție ar trebui să intre doar modele care se vând pe toate continentele.
    3 0
  • @11:36...pentru ca nu vor sa plece de pe am
    2 2
  • LUCCI LUCIANO
    @sandu-pt ca romanii cumpara masinile din clasamentele ultimilor 3-15 ani, la ,,SH"". Ce sa voteze acum, cand vor cumpara un Yaris Cross peste 4-5 ani ?
    4 0
  • Mircea Badea
    vere, nu mai are lumea gusturi bune deloc, ce e cu libarcile astea?!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru