Audi a prezentat Q2 facelift: noutăți de design și un pachet generos de sisteme de siguranță

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q2 facelift va fi disponibil pentru pre-comenzi începând cu luna septembrie. Modelul producătorului german propune o serie de noutăți la nivel exterior, îmbunătățiri în dreptul sistemelor de siguranță și, la fel ca până acum, unități diesel și benzină.

Actualul Audi Q2 a fost prezentat în urmă cu patru ani, iar acum, constructorul german a pregătit o serie de noutăți pentru cel mai mic SUV din gamă. Conform reprezentanților producătorului din Ingolstadt, Audi Q2 facelift mizează pe o serie de îmbunătățiri la nivel estetic, dar și pe câteva sisteme noi de siguranță. Gama de motorizări va fi alcătuită în continuare din unități diesel și benzină.

Audi Q2 facelift măsoară acum 4.21 metri, cu aproape 20 de mm mai mult față de vechea versiune, în timp ce lățimea și înălțimea nu au suferit modificări.

Pentru partea frontală, designerii Audi au pregătit o grilă octogonală amplasă mai jos, faruri restilizate disponibile standard cu LED și un splitter ușor modificat. Conform reprezentanților companiei, clienții vor putea alege farurile Matrix LED, iar versiunile S Line propun prize de aer ceva mai mari. În partea din spate există un difuzor nou integrat la nivelul spoilerului.

Gama de nuanțe de caroserie a fost și ea extinsă cu cinci culori noi: Apple Green (premieră în gama Audi), Manhattan Gray, Navarra Blue, Arrow Gray și Turbo Blue. Totodată, protecțiile suplimentare de la nivelul caroseriei vor fi disponibile în trei versiuni: Pitted Black pentru varianta de bază, Manhattan Gray pentru versiunile echipate cu linia Advance și în culoarea caroseriei pentru variantele S Line.

Oficialii Audi spun că pachetul de interior S Line va putea fi ales indiferent de linia exterioară comandată.

În plus, levierul selectorului de viteze primește o formă nouă, iar pachetul de iluminare ambientală a fost extins și integrează elemente noi amplasate pe marginile consolei centrale și pe planșa de bord aflată în dreptul pasagerului.

Tapițeria va fi disponibilă în opt versiuni, patru dintre acestea fiind dedicate modelelor echipate cu pachetul S Line. În plus, nemții înlocuiesc Alcantara cu elementele îmbrăcate în Dinamica.

Audi Q2 facelift va fi disponibil cu instrumentarul digital de bord Audi Virtual Cockpit cu ecran de 12.3 inch, iar sistemul de infotainment va putea fi comandat într-o variantă cu ecran de 8.3 inch. Standard, SUV-ul producătorului german va fi echipat cu sistemul Audi Pre Sense Front care asigură frânarea de urgență. Tot standard va fi și sistemul de avertizare cu privire la părăsirea benzii de rulare.

Tehnologiile de siguranță și asistare vor fi împărțite în trei categorii: Drive, Safety și Park. Pachetul Drive include un sistem cruise control adaptiv cu funcție pentru menținerea benzii de rulare și un sistem pentru identificarea semnelor de circulație. Tehnologia va identifica limitele de viteză și va putea ajusta viteza de rulare în mod automat în funcție de acestea.

Pachetul Park include o cameră video pentru mersul cu spatele și un asistent la parcare, în timp ce pachetul Safety propune un sistem pentru monitorizarea unghiului mort și unul pentru monitorizarea traficului din spate.

La fel ca până acum, Audi Q2 facelift va putea fi comandat cu motoare diesel și benzină.

Conform oficialilor germani, SUV-ul va fi disponibil cu trei unități pe benzină și două propulsoare diesel.

În momentul lansării, Q2 facelift va putea fi comandat doar în versiunea 35 TFSI. Aceasta va fi echipată cu motorul pe benzină de 1.5 litri cu patru cilindri capabil să dezvolte 150 de cai putere și 250 Nm. Motorul dispune de un sistem pentru dezactivarea cilindrilor în sarcini reduse și este echipat standard cu o transmisie manuală cu șase trepte. Opțional, clienții vor putea alege o cutie automată cu șapte rapoarte.

Pentru moment, oficialii Audi nu au menționat și restul motorizărilor pregătite pentru Q2 facelift.

Pe lista de echipamente opționale, clienții vor găsi o suspensie sport (scade garda la sol cu 10 mm), dar și o suspensie echipată cu amortizoare adaptive.

Listele de pre-comenzi vor fi deschise începând cu luna septembrie. Nemții anunță și o versiune de lansare denumită Edition One 35 TFSI, iar prețul acesteia pe piața din Germania va fi de 25.000 de euro.

Comentarii (3)

  • Din ce plastic de crocodil e facut bordul?
    4 1
  • "Nemții anunță și o versiune de lansare denumită Edition One 35 TFSI, iar prețul acesteia pe piața din Germania va fi de 25.000 de euro."

    Sunt curios de unde ati luat aceasta informatie. Am intrat pe audi.de si am configurat un Q2 facelift. Pt One Edition pretul a fost de 38k...
    0 0
  • mr.Titusu
    Design exterior de toată jena dpmdv...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru