Audi a publicat o imagine teaser cu un viitor concept electric: versiunea de serie a acestuia va avea la bază o platformă nouă dezvoltată alături de Porsche

de Cornel Șocariciu
Vineri, 04.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi pregătește un nou concept electric care va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului A7 Sportback. Versiunea de serie va folosi platforma PPE, arhitectură dezvoltată în colaborare cu Porsche.

Audi este unul dintre constructorii care a pregătit o strategie clară cu privire la viitoarea gamă de modele electrice. Nemții au intrat în noua eră cu SUV-ul e-tron quattro, iar în perioada următoare vom face cunoștință cu versiunile de serie ale conceptelor e-tron GT, e-tron Sportback și Q4 e-tron.

Dar designerii și inginerii Audi continuă să dezvolte noi produse, iar în urmă cu puțin timp, oficialii companiei au publicat o imagine teaser care anunță un concept electric nou.

Conform unor surse apropiate constructorului din Ingolstadt, viitorul concept va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului A7 Sportback. În plus, varianta de serie a noului concept va miza pe platforma PPE (Premium Platform Electric), arhitectură pe care Audi o dezvoltă împreună cu Porsche.

Această platformă nouă ar urma să fie utilizată atât pentru sedanuri, cât și pentru SUV-uri. În schimb, arhitectura J1, cea utilizată de Porsche în cazul noului Taycan va fi rezervată modelelor sport, viitorul e-tron GT fiind unul dintre acestea.

Via | Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru