Audi SQ7 va fi lansat în 2016 și va folosi un motor V8 diesel de 400 CP

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 04.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa anul viitor o versiune performantă a celui mai nou SUV din gama sa. Aceasta va purta numele SQ7 și va fi animată de un motor turbodiesel V8.

Audi va completa gama noului model Q7 cu o versiune performantă ce va fi lansată anul viitor. Aceasta va purta numele de Audi SQ7 și, conform jurnaliștilor britanici de la Auto Express, va fi propulsată de un motor turbodiesel V8. Informația a fost dezvăluită de către Dr. Ulrich Hackenberg, unul dintre oficialii mărcii germane responsabil cu dezvoltarea tehnică.

Viitorul SUV performant va folosi tehnologie de ultimă oră pentru motorul V8 turbodiesel. Acesta va avea turbosuflante comandate electric, o tehnologie ce a fost prezentată inițial pe conceptul Audi RS5 TDI-e. Tehnologia permite eliminarea lag-ului turbo prin folosirea unui motor electric care rotește turbina înainte ca gazele din evacuare să preia aceast rol.

Oficialul Audi nu a dat detalii tehnice complete despre viitorul motor V8 diesel, dar cel mai probabil acesta va avea o capacitate cilindrică de 4.0 sau 4.2 litri și va produce mai mult de 400 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră va putea fi efectuată în 5.5 secunde. 

De asemenea, Hackenberg a mai admis că este posibilă dezvoltarea și altor variante pentru noul Q7, de exemplu o variantă orientată pentru uzul off-road.

"Dacă publicul o va cere, putem crea o serie limitată", a spus Hackenberg.

Via worldcarfans, Auto Express

Comentarii (8)

  • Interesant.
    12 6
  • slab motor si invechit
    3 8
  • urata masina
    3 6
  • arata bine
    4 6
  • Cand lumea incepe sa renunte la Diesel (in 2025 in majoritatea oraselor mari europene va fi interzis), ei se lauda cu diesel pe o versiune de performanta foarte scumpa (de parca cei care dau ~100000 de euro pe o masina noua sunt interesati de consum si economii). Stupid...
    6 18
  • Eu nu cred ca va fi varf de gama, ci doar un competitor pentru X5 50d.
    5 10
  • '' biutiful smail'' . Am ramas ''perplix''!
    8 12
  • Mircea
    Andy... nu mai vorbi de parca stii ce zici... :D
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru